fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 104081 - 03.02.2020 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Boračke zablude u vezi sudova


Dok je trajao rat borci su bili veoma važni našim političarima, a kad se rat završio oni su im postali smetnja, pogotovo ako traže neka svoja prava. Dokle god borci i njihovi prestavnici ne shvate da oni ne mogu biti partneri vlasti nego samo njeni protivnici, suštinski se ništa ne može mijenjati po pitanju njihovog statusa u društvu.

Nažalost to se nikada neće desiti! Uvijek će rukovodstva organizacija vezanih za pitanje boraca biti u poltronskom položaju nadajući se da će dobiti od vlasti više novaca za svoje aktivnosti.

Evo jedne teme gdje je u interesu boraca da se otvori rasprava u institucijama RS. Svojevremeno su neki srpski kvazipolitičari glasali za osnivanje Suda za ratne zločine BiH. Mislite li da oni nisu znali da će taj sud suditi isto kao i Haški tribunal? Pa naravno da su znali, da on ne smije mijenjati kriterijume pošto bi to bio šamar zapadnim centrima moći i srušio bi principe međunarodnog prava jačega koje je uspostavio Haški tribunal. Ali da su se usprotivili osnivanju tog suda mnogi bi ostali bez fotelja, a to je veliki problem za srpske kvazipolitičare.

Evo vam jedan eklatantan primjer pravičnosti suda BiH za ratne zločine. Na području Srebrenice vojnici tkz. armije bih su izlazili iz zaštićene zone i ubijali srpsko stanovništvo u okolnim selima taj broj se mjeri u hiljdama. Šta mislite da li će ikada neko biti osuđen za te zločine? Mogu vam odmah odgovoriti da neće niko. Kada bi neki ljudi bili osuđeni za te zločine urušio bi se stvoreni stereotip o Srebrenici koji su kreirali zapadni centri moći.

Gospodo predstavnci boraca pozovite borce na javne proteste protiv vlasti i tražite od njih da povuku srpske kadrove iz tog suda i na taj način mu oduzmu legitimitet i legalitet.
Idi na stranu - |listaj dalje|