fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

djukanija - 104035 - 06.01.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

Ukrajina i Crna Gora lome kičmu pravoslavlju


U nedelju, 5. januara 2020. godine, Vlada Ukrajine je obilježila godišnjicu formiranje ukrajinske crkve.

I baš u to vrijeme u Crnoj Gori je donešen tkz. "Zakon o slobodi vjeroispovjesti". Ne znam da li je ovo slučajno, ali mene ova dva događaja neodoljivo podsjećaju jedan na drugog.

U vezi toga sam napisao i jedan članak na ovoj stranici, koji je jedan moj prijatelj is SRS čak pokazao i Voji Šešelju.

Par dana kasnije, na ruskom Prvom kanalu, slušam Mihaila Pogrebinskog, politologa koji je ujedno i Direktor kijevskog centra za politička istraživanja i politologiju, koji kaže:

(Sa kanala 1tv. ru od 5. januara, 2020. godine. ZT preveo sa ruskog jezika)

  • "Mi vidimo jednu realnu opasnost, na primjer u vezi događaja u Crnoj Gori, gdje se praktički dešavaju isti procesi koji su kod nas bili u 2017. Tamo se dešava veoma mnogo opšteg, sa razlikom što je kod nas bio super korumpirani oligarh Parašenko, a tamo super korumpirani lider države, Milo Đukanović. I tamo i ovdje oni su bili podržani Amerikancami. "

    zatim prikazuju Mila Đukanovića a spiker kaže

  • "U ovom snimku predsjednik Crne Gore otvoreno izjavljuje da želi dobiti autokefalnost Crnogorske crkve po ukrajinskom šablonu. U isto vrijeme Crnogorski parlament poništava prava Srpske pravoslavne crkve, atakujući njenu kanoničku teritoriju, trudeći se da se osveti za neuspješnu religioznu avanturu Kijeva, ne obazirući se na balkansko bure baruta, koje može da se zapali i sa pola drvceta iz šibice, što bi dovelo do onog američkog izuma koji se zove "kontrolisani haos", kojeg je u stvarnosti nemoguće kontrolisati."
  • Idi na stranu - |listaj dalje|