fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas - 103933 - 25.11.2019 : Dalibor Svedska - best (2)

Ilijaš: Ravni Nabožić


nastavak<

Samo nikad nam nije bilo jasno zašto niste pokupili mrtvog ili mrtve? Za to vam je trebalo dugo vremena pa se neprijatan miris širio na sve strane, tako da je bilo teško disati.

Teren na tom dijelu vam je dozvoljavao da se krećete gotovo neprimećeni, zato nam nije bilo jasno čemu ste čekati toliko? Mogli ste prići liniji odbrane VRS na nekih 30tak metara neprimećeni zbog padine koja je bila oko tih 4 do 5 rovova na tom dijelu i velikih stabala drveća.

15. jula jedna vaša jedinica, koja je imala izuzetno preciznu podršku artiljerije i dejstvovanje pama i pata sa naseg boka, je čak uspjela da dođe do linija VRS na nekih 10 do 20 metara. Možda griješim, ali je vrlo moguće da su to bili neki specijalci tkz. ABIH. Ovo bolje znaju oni koji su bili s druge strane, ne mogu im ja sada nalaziti vrline i mane.

Jedan od njih je došao čak do tranšeje i bukve ispred rova ali ne dalje. Čisto sumnjam da je preživjeo povrede jer u krugu od dvadesetak metara palo šest bombi i jedna čak pored njega. Onom momku koji ga je izvukao odatle i poslije previjao treba dati ne jedan već tri ordena. Iskoristio je 5 do 10 minuta prekida vatre i dejstava da izvuče povređenog druga. Ispod naših položaje je previjao ranjenog. Ostavio je dosta materijala prve pomoći i bilo je dosta krvi.

Za suvenir ste nam ostavili dva projektila iz RPG ili kako se zove a koji su bili u velikoj bukvi iza naših leđa nekih 5-6 metara ste prebacili, vjerovatno zbog nagiba terena i puškaranje vas je omelo na vašu nesreću a našu sreću, a bili ste zaista blizu. Međutim, vi to niste mogli znati, kao ni ja što nisam znao ko je ispred nas ali u tom trenutku ste imali ispred sebe tri pripadnika VRS nekih stotinjak metara lijevo i desno.

Još jednom sve čestitke onom borcu što je izvukao ranjenog kolegu u tih 5 do 10 minuta tišine, neki naši pripadnici su bili ranjeni a taj pripadnik VRS je imao još jednu bombu kod sebe i nekih dvadesetak metaka za AP zbog toga je prestao pucati, a ostao je i sam otišao kod svog kolege da vidi kako je stanje kod njega i po municiju.

Nekih pola sata posle toga su došli naši jurišnici Bode i njegovi, kao i još neki pripadnici tako da je prošao i taj zadnji pokušaj ABiH na tom dijelu. Sve što ste uzeli pripadnici VRS su vratili nazad osim tih nekoliko kilometara šume i brda kao i nešto MTS-a i pa mi zato nije jasno junačenje nekih.

Uh, satić kuća tika taka ne mogoh ovo da ispišem na brzaka. To mi je sada već jasno, mada je poprilično kasno, ponoć prođe i novi dan dođe. Vrijeme da se spava, svašta ispisa ova luda glava.
Idi na stranu - |listaj dalje|