fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ozren - 103875 - 01.11.2019 : Dragan Rupčić Zavidovici - best (0)

Užas na Vozući


Ovo se desilo odmah po zauzimanju Vozuće. Bilo je to nastavku borbi, negdje na Paljeniku ili Podcjelovu, ne sjećam se tačno. Bilo je to u onim šumama.

Već je padalo veče, pa smo stali da se pregrupišemo i odmorimo. Na tom mjestu smo se ulogorili, da bi sutra mogli nastaviti borbu. Krenuo sam u pravcu jednog potoka da obavim malu nuždu ispred te naše formalne linije. Zaustavio me je jedan kolega i rekao:

  • "Nemoj dole ići, ne bi ti preporučio!"

    Mislio sam da me želi uplašiti, ali se nisam bojao pa sam nastavio dalje. Kada sam izašao na brijeg, odakle sam vidio cijeli potok, pogledom sam prešao po predjelu koji se prostirao ispod te, skoro vertikalne nizbrdice.

    Ljudi moji, takvu scenu se samo vidio samo u filmu Apokalipto, kada glavni glumac padne među mrtve. Doslovno, potok je bio pun mrtvih tijela, pobijenih srpskih vojnika, raskomadanih, bez glave prebačenih jedni preko drugih. Ukratko, ništa se nije vidjelo od tijela, ni voda ni zemlja oko potoka. Ne znam koliko ih je bilo, ali meni se učinilo da ih ima jako mnogo. Strava i užas! Sto puta sam se pokajao što sam krenuo u tom pravcu.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|