fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dobrinja - 103651 - 15.07.2019 : Snežana Novaković Beograd - best (0)

Fejsal i Snežna


Meni je sada sve jasno. I gde sam pisala i ko mi odgovara, ali u redu. Uputiću samo još ovo pismo i onda vas prepuštam samo vašim istinama.

Nije mi bila namera ikoga da vređam, omalovažavam nečiju patnju i bol, niti da govorim jezikom mržnje. U par pasusa sam samo sugerisala da, ako nekoga za nešto krivite, to jasno i precizno dokumentujte. U suprotnom, to je kleveta. Ako imate čiste dokaze, tužite ga, neka odgovara, pa neka mi je "iz oka ispao."

Od mog pisma, stigla su tri i razvila se već stota priča. Niko se naravno nije potpisao imenom i prezimenom, niko nije bio svedok svih tih opisanih događaja. Nije važno da li ste 5 ili 500 km od mesta dešavanja, važno je da ne možete meni spočitavati da iznesem svoje mišljenje, jer ni Vi ("Ex Ponto"), niste svedok tih događaja. Od tri priče Vi ste napravili jednu, tako da sada evo imamo već nove verzije, tako, pa ako neko hronološki ne prati ovu temu, ko zna šta će on dalje prepričati.

Jasno mi je da je namera da se ovde neko satanizuje, bez provere iskaza. Ex pronto, Vi ste objedinili priče jedne devojke koja piše o njemu , sa pričom izvesne g. Anđe, koja je ispričana tako da momentalno izazove jezu i mržnju. Ona navodi da ga je srela, da su mu ruke bile krvave i da je u razgovoru? Spomenuo je da je "Klao četnike". Nadrealna scena, realno neka svako razmisli. Efekat postignut, onaj ko pročita ostaje šokiran.

Ovde očigledno može da piše ko šta hoće.

Ja nisam isticala slanje tog paketa kao veću muku, od muke te devojke kojoj je Fejsal, kako navodi preturao stan i ukrao čokoladicu.

Jasno sam napisala samo to da su ga ucenjivali tim paketom, koji mislim da nije ni dobio. U paketu su bile fotografije deteta.

I upravo tu mešate njenu priču sa pričom g. Anđe u jednu novu!
Ja niti sam mudrovala, niti delila lekcije. Ne znam odakle Vam taj zaključak!!??? I još ovo, zašto toliko potencirate poreklo porodice Džipa i VI i ostali. Zašto je to pa toliko važno? Posebno što čoveka i ne poznajete.

Nenadu sa Pala:
Neverovatno da Vam je jedno moje onakvo pismo otvorilo oči i dodatno zainteresovalo za problem naše stvarnosti¿

Okomili se se na reč "mangup". ALi kontekst je pogrešan. I, to sam napisala, jer su ga neke tamo žene koje su ga valjda poznavale bolje od mene grozno opisale. Odgovor na to je bio da je bio upadljiv (u fizčkom smislu), malo nemirnijeg duha- nikada nije dao na sebe, pomalo "mangup", mislila sam time da opišem njegovu gordost i otresitost. A Vi odoste na stotu stranu i priču o nekakvom Fejsalu i Peri iz odakle već rekoste da su... Koji je smisao, metafora, šta li?


Sledeći post je bio kratak ali to što me je gospodin nazvao"posebnom", jer sam mogla da se udam za nekoga ko se tako preziva i zove govori sve o onome ko je to napisao.
Jedan pominje da je F. sklonio dete i ženu na sigurno da bi on mogao da, ne sećam se izraza, ludi po gradu. Ja sam napisala jasno zašto nisam bila tada u Sarajevu. Bile smo u toku zime'91. u SA i čekala sam kraj posla koji sam radila u Srbiji.
I taman da pošaljem ovaj post, piše opet neko bez imena i prezimena i to piše o meni kao da me uhodi sve ove godine, što nije ni isključeno.
Da, u mojim dokumentima još uvek piše Novaković Džipa ( a ne Đipa). I, jesam li strašno slagala što sam napisala Beograd. Pa vi se i ne potpisujete!! Zlodelo sam načinila? Nisam i neću napisati grad u kome živim, napišite ga Vi. Jednostavno, Vi neznate kroz šta smo i još uvek prolazimo dete i ja, apropo mešovitog braka.

Naš brak je davno razveden, to su moji razlozi, svako od nas ima svoj život, ništa drugo nije neistina, 1999, sam bila u Sarajevu, videla taj "naš" stan i jezivo je bilo. Stari jeste bio u logoru, preminuo je 1998. sa amputiranom nogom, onom po kojoj su ga tukli. Osim grada, sve je istina što sam napisala. Nemam ovde prostora, a više ni želje da vodim ovakvu prepisku.
Idi na stranu - |listaj dalje|