fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

16_krajiska - 103179 - 13.02.2019 : Nemanja Dujic Banja Luka - best (0)

Potrebni svjedoci u vezi mog ranjavanja


Dragi moji suborci,

Pišem vam u nadi da će se neko sjetiti događaja iz 10. oktobra 1991. godine ili mi dostaviti telefonski broj operativca majora Miroljuba Stankovića.

Otac i ja smo se dobrovoljno javili, pridružili se 16. mtbr u Mašićima i u konvoju prešli u Slavoniju 19. septembra 1991. Moj otac Dušan Dujić je sa činom kapetana 1. klase bio u komandi u Lađevcima, a kasnije je prebačen u Titovu vilu kod Pakraca, dok sam ja bio u četi pri komandi.

10. oktobra 1991. pretpostavljeni mi je naredio da na prvu liniju odnesem neke zapečaćene koverte. Ispred komande me čekao vozač sa zelenim IMV kombijem. Krenuli smo starom cestom prema Paklenici, vozili smo se dok nismo došli do kamionskih guma položenih na cestu kada su Hrvati zapucali po nama sa svih strana. Pogođen sam metkom u kičmu i pored mene je eksplodirala granata. Od tad mi je sve u magli. Kombi je ostao na mjestu gdje su zapucali na nas. Ne sjećam se kako smo došli do našeg rova ni kako su me odvezli odatle. Probudio sam se ispred hirurgije u Banja Luci.

Liječen sam mjesec dana nakon čega me NVLK pri VMC zbog problema s hodom i ravnotežom premjestila u sanitetski bataljon korpusa u kom sam ostao do 20. 02. 1996.

Imam kod sebe uvjerenje o ranjavanju koje je 1992. izdao major Stanković, otpusnicu iz VMC-a i rješenje NVLK iz 1991. godine.

Invalidninu sam primao od rata do prije šest mjeseci bez problema. Opštini sam tokom godina na njihov zahtjev dostavljao svježe medicinske nalaze kad god su to tražili.

Prije šest mjeseci palo im je na pamet da revidiraju moj status i u nekakvoj evidenciji ministarstva nema mog imena u spisku ranjenih. Poništili su mi rješenje o invalidnosti i najavili da će tražiti mišljenje Boračke organizacije. Predsjednik BO Banja Luka mi je rekao da su dokummenti koje sam mu predao validni ali da će ministarstvo tražiti i izjavu svjedoka.

Da ponovim: molim da me kontaktira neko ko se sjeća događaja iz 10. 10. 1991. ili da mi pomogne da kontaktiram majora Miroljuba Stankovića.

Hvala vam od srca i želim vam svako dobro.
Nemanja Dujić, Banja Luka
Telefon 064 4567 395
Idi na stranu - |listaj dalje|