fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sudjenja - 102881 - 02.12.2018 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Lažu te draga svi!


Djeluju tragikomično izjave srpskih kvazipolitičara, vezane za presudu Naseru Oriću. Svi su oni znali da on ne može biti osuđen iz najmanje dva razloga:

 • Ako bi bio osuđen to bi bio šamar Haškom tribunalu koji ga je oslobodio i dodatno bi mu poljuljao ugled u međunarodnoj stručnoj javnosti.
 • Sa osuđujućom presudom bi dodatno bio urušen stvoreni stereotip o genocidu u Srebrenici.

  Notorna je činjenica da srpski kvazipolitičari nisu u stanju ništa da učine da se stvari mijenjaju.

  Notorna je činjenica da pravosuđe na nivou BiH i SIPA ne bi mogli postojati bez političke saglasnosti i učešća srpskih kadrova iz Republike Srpske u tim institucijama.

  Interesanto je da se svi pozivaju na Visokog predstavnika ali niko ne govori o tome kojim mehanizmima je provodio u praksi svoje odluke odnosno čime ih je to ucjenjivao da njegove odluke prođu parlamentarnu proceduru.

  I da ostavimo po strani ove jadnike ipak moram priznati da me iznenađuju pravnici iz reda srpskog naroda koji učestvuju u ovoj farsi i daju joj legalitet, prosto ne mogu da vjerujem da se sve prodaje za novac.

  I moglo bi se o ovoj kvazidržavi pisati mnogo Stoga. Termin kvazidržava je odgovarajući pošto ja ne znam da u svijetu postoji država koja u svom ustavu nema sudsku zakonodavnu i izvršnu vlast, ako neko možda zna da postoji neka mi to javi.

  Sve ovo znaju i oni koji rade u boračkim udruženjima ali izgleda da im je mnogo važnije da od vlasti dobiju nešto novca za svoj rad nego da se bave zaštitom Republike Srpske.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|