fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_danas - 102879 - 01.12.2018 : Feniks Republika Srpska - best (0)

Sud kao oruđe u rukama neprijatelja


Oslobađajuća presuda Naseru Oriću još jednom jasno je pokazala da u "sudu za ratne zločine" sjede sudije koji su samo poslušnici, plaćenici i izvršitelji naređenja političkih partija iz Federacije BiH i međuanorodnih političara koji direktno odlučuju kakva će biti izrečena presuda.

Ogroman problem i zloupotreba tog "suda" je što se podižu optužnice protiv onih pripadnika tzv. Armije BiH za koje postoje jasni dokazi da su počinili zločine kako bi ih sud amnestirao i zaštitio od odgovornosti za zločine.

To upravo čine tako što za ta lica koja bi trebala da snose ogromnu odgovornost za počinjena zvjerstva, svojom presudom oslobađaju odgovornosti, jer ukoliko bi došlo do promjene sadašnje politike suda i pravičnog njegovog rada ne bi mogli biti pokrenuti postupci protiv tih lica i donijeta pravična presuda iz razloga što zakon jasno kaže "lice kome je suđeno za kazneno djelo i donesena presuda ne može se ponovo teretiti za djelo za koje mu je već jednom suđeno".

Taj isti sud, koji je do sada za svoj "rad" potrošio više od 160 miliona eura i ogromna sredstva koja se za njegov rad izdvajaju i iz bužeta Republike Srpske, iskoristio je za drskonsko kažnjavanje pripadnika Vojske Republike Srpske i za amnestiranje pripadnika tzv. Armije BiH i svojim radom ocrnio srpski narod napravivši ga zločincem, a zločince, pripadnike drugih naroda, proglasio žrtvom.

Ukoliko postoji vlast Republike Srpske i njeni organi kojima je interes pravičan rad suda i zaštita svog naroda, onda bi trebali da izvrše analizu dosadašnjeg rada suda, obustave njegovo finansiranje, izvrše istragu kako bi pronašli uzroke za ovakav rad, i da pokrenu odgovornost kako za one koji su donosili ovako sramne odluke, tako i za one koji su im omogućili i postavili na ta mjesta.

Vrlo dobro znamo da te koji donose ovako skandalozne presude postavlja Savjet visokog tužilaštva BiH, ali upravo taj savjet bira Parlamentarna skupština BiH, u kojoj sjede predstavnici iz srpskog naroda bez čije saglasnosti on ne može biti formiran.

Isti su dozvolili od 32 lica, koliko broji Odjeljenje za ratne zločine ima samo 5 Srba.

Trebamo se zapitati ko je i za koje usluge dozvolio od predstavnika Srba koji sjede u Parlamentarnoj Skupštini BiH da bude takav nacionalni srazmer u tom nama veoma važnom Odjeljenju koje svojim odlukama kroji istoriju.

Normalno je za očekivati da će oni u istražnim radnjama, pokretanju postupaka i donošenjem presuda vršiti zaštitu pripadnika onih koji su ih branili u ratu i drakonski kaznjavati one koji su bili sa suprotne strane ne obaziruci se na pravdu pravedno vodjenje postupaka.

Vlasti Republike Srpske dužne su nakon ovoliko godina naopakog rada tog suda, koji zapravo nije sud nego oruđe u rukama srpskog neprijatelja koje im služi za omalovažavanje srpskih žrtava, srpskih boraca i Republike Srpske, da prekinu saradnju sa tim sudom, njegovovo finansiranje i izvrše njegovu reorganizaciju kako bi zaštitili pravdu, pravo, svoj narod i Republiku Srpsku.

Ukoliko to ne učine, onda su i oni direktni krivci, izdajnici i saučesnici koji ne zaslužuju da predstavljaju Republiku Srpsku, one koji su je stvorili i njen narod.
Idi na stranu - |listaj dalje|