fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_razno - 10285 - 29.08.2006 : Rade - best (0)

Odgoovor u vezi milostinje


Balija,

s lučom tražiš đavola, e ćes ga brzo i naći.

Priči o junaštvu si sam započeo, e sam ti izložio argumente, e vi turci nijeste nikakva vojska ni ljudi, nego obični kurci, i kad sam te zovnuo na biljegu da pokažemo ko je ko, tebe odjednom nije do junaštva.

Jes' da malo u tebe počinju da rade pradjedovski geni, e si sam sebe odredio srpsko ime, pa kad odlučiš da se vrnes vjeri pradjedovskoj, može ti se i uslišiti želja da se zoves Nikola kako sam sebe odredi.

Možda stvarno i jes' u tebe proradila ona hristijanska vrlina pokajanje, e sad misliš da je dovoljno da dadneš nekijeh 10-20 maraka ubogoj sirotici koje si opljačka' na Čemerno, e će ti Bog oprostite sva tvoja divljaštva i nedjela.

Ali da ti rečem još nešto šta moja i tvoja pradjedovska vjera kažu kad se milostinja daje:

Nek' ne zna ljevica
Koliko daje desnica

Učini milost tajno
Bog će te nagraditi javno


Pa, prema tome, koliko ko daje, to je više nego nezahvalno da se ovdje priča, e to onda nije od srca dar, to je licemjerje i farisejstvo.

I pošto si u Sokolac iša' da fataš Joju (valjda za jaja, za šta bi drugo, ako si ruke opra' i nemaš sidu), moga' si i da se raspitaš za Madžgalje, i da im uručis poklon "in proprio manu" - kako kažu latini, ako već u ove banke ne vjerujeć.

Ali pošto si svoje ruke okrvavio do ramena o nejaku djecu i stare babe i djedove, na vrijeme sebe nađe krevet u 'ag, jer te je mnogo udobnije, ali u najlon kesu da te jedu crvi u Vlahovljak, kako neko na ovu stranicu reče.
Idi na stranu - |listaj dalje|