fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 102839 - 09.11.2018 : Pukovnik Bihac - best (0)

Lune u Cazinskoj krajini


Lune, ili kako smo mi nekada zvali Volhovi, su padali uglavnom po seoskim naseljima i koliko mi je poznato, osim širenja panike nije bilo poginulih. U selima gdje su pale su prouzrokovale krater dubine nekoliko metara i širine nekoliko metara i dolazilo bi do pucanja stakala na prozorima i mislim da je bilo i rasturanja crijepa na nekoliko kuća u neposrednoj blizini pada.

Najopasnije ispaljenje je bilo 04. 11. 1994. kada je Luna ili Volhov pao na bivše skladište Badela u neposrednoj blizini osnovne škole "Ivo Lola Ribar", Gimnazija i medicinska škola. Skladište je u potpunosti uništeno, na školi su popucala stakla i nekoliko učenika u osnovnoj školi je ranjeno staklom, a sva djeca su bila jako prestrašena. Bilo je još neke štete na okolnim kućama i zgradama i mislim nekoliko lakše ranjenih. To je bilo najopasnije djelovanje Lune. Uglavnom jaka, ali jako neprecizna raketa.

Odmah nakon oslobođenja Ključa, u blizini Sanskog Mosta ispaljena je jedna, ili možda dvije Lune, i gledao sam je iz Kamička kako ide gore i lete... Pala je negdje na neku livadu nekoliko kilometara iza linije.
Idi na stranu - |listaj dalje|