fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 102801 - 20.10.2018 : Milenko Đurić Doboj - best (3)

Uzroci poraza SDS-a na izborima


Ja sam nestranački čovjek, i pokušaću da apostrofiram glavne uzroke neuspjeha Saveza za promjene na izborima.

Ja sam lično očekivao ubjedljiviji poraz i vjerovatno bi se to i desilo da propagandna mašina nije imala izvjesnog, ali nedovoljnog uspjeha. Neće biti dobro ako članovi, prije svega SDS, ne shvate gdje su griješili i umjesto toga gurnu glavu u pijesak kao da se ništa nije desilo. Pokušaću da složim, po mom viđenju, glavne uzroke neuspjeha SDS na izborima:

1. Morali su za člana presedništva kandidovati nekoga iz SDS kao najjače stranke koalicije.
2. Znali su da je Željka Cvijanović bila pobjednik izbora u srpskom nacionalnom korpusu odnosno da je Mladen Ivanić pobjedio glasovima Bošnjaka.
3. Možda je nastavak te koalicije keatkoročno i mogao donijeti neku korist ali dugoročno posmatrano donosio je samo štetu.
4. Nisu smjeli ući u formiranje vlasti na nivou BiH pošto su bili gubitnici na izborima 2014. godine.
5. Dvije ključne funkcije na nivou BiH, član presedništva i ministar vanjskih poslova su prepustili manjem koalicionom partneru.
6. Nikako nisu smjeli dozvoliti da im Dragan Mektić ostane kao ministar pošto im je nanosio nemjerljivu štetu.
7. Nisu se na najbolji način uključili u slučaj Dragičević, praktično su samo pomogli PDP da mu poraste rejting a oni nisu ništa profitirali.
8. Pokušavali su da po onoj čuvenoj Gebelsovoj metodi (sto puta ponovljena laž postaje istina) sve one koji su u vlasti etiketiraju kao kriminalce a da su oni svi čestiti a zaboravili su da se vlast osvaje samo ako uspiješ ubijediti narod da je tvoj program, prije svega ekonomski, dobar i da ima načina da ga provedeš u praksi. I moglo bi se još mnogo toga nabrajati ali ja se nadam da će članstvo SDS moću hladne glave da sagleda rezultate neuspjeha na izborima i da u vezi sa tim preduzme određene korake u pravcu oporavka stranke. Dobro bi bilo da SDS konsoliduje svoje redove pošto je u svakoj državi dobro ako postoji jaka opozicija.
Idi na stranu - |listaj dalje|