fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dobrovoljci - 102399 - 18.06.2018 : Ivan Pejovic Podgorica - best (2)

Goran Pejović, Podgorica


Gospodine Željko,

ja se zovem Ivan Pejović, brat sam Gorana Pejovića, rođenog 18. 03. 1976. godine u Nikšiću, dobrovoljca Rajlovačke brigade, dva puta lakše ranjavanog u borbama negdje po Bosni. On je poginuo u jurišu od snajperskog metka na Golom brdu -Žuč, 25. 10. 1993.godine, podshumno odlikovanog Medaljom zasluga za narod Republike Srpske, a ne kao što je napisao u njegovoj knjizi Zadnja linija odbrane i na ovome portalu, predsjednik crnogorske Boračke organizacije ratova od devedeseth, gospodin Radan Nikolić, da je zarobljen i ubijen od muslimanskih snaga u Hadžićima.

Komadir mu je bio Dane Kubatlija, koji je sa još dva borca dopratio njegove posmrtne ostatke u Podgoricu i ispričao kako je poginuo i kakav je borac bio. Kada je njegov komandir čuo da je pobjegao od kuće i da ga je slagao da ima 20 godina, nije mogao da vjeruje da je bio maloljetan. Plakao je mnogo i držao mu je govor na sahrani.

Takođe, njegovo ime i mjesto pogibije je na Vašem spisku poginulih Treće sarajevske brigade pod rednim brojem 315. Moja porodica je 25 godina živjela u ubjeđenju da je to bilo tako do prije neki dan, dok nisam čuo za pomenutu knjigu. Moja porodica i ja vjerujemo riječima komadanta Kubatlije.

MOLIM Vas i sve SLAVNE borce Rajlovačke brigade koji su preživjeli i znaju nešto o pogibiji moga brata da mi se jave.
Idi na stranu - |listaj dalje|