fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

trebinje - 102115 - 23.03.2018 : Mali Zlikovac Vukovici ivanica - best (2)

Trebinjsko ratište


Nego ti meni reći da niste vi možda uzeli Vukoviće ili 4. gbr, ako si bio tamo. Onda znaš kako vam je stradao pokoji Zoki, koliko ste imali ranjenih i poginulih tu i nije istina da je samo išlo 13 specijalaca, cijela bojna vam je bila angažovana a tome pravcu. Da ne bude zabune, nisu svi u isto vrijeme bili na tome pravcu. A za tvoju informaciju, demantuj me ako lažem, opština Trebinje odlaskom JNA je prepuštena sama sebi da ratuje protiv države. Vi ste '91. imali podrku i pomoć niza države a mi 92 nismo. Vukoviće je barnilo 70 ljudi, možda ne više. Ovo pričam o periodu posle odlaska JNA.

Što se tiče u ljeto '95. pitaj nekoga iz vaše prve bojne šta je bilo na 495 ili dugoj kako ste je vi zvali. Malo je hvalilo da se ušetamo do Kupara. Od straha ste tukli po svojim položajima koje bio komandir satnije u Zagradinju. Saznaj pa ga pitaj da vam ne bi zenge Zeca i Balda bruka to jest vaših izvidnika. Pitaj ih toliko o ulasku u Trebinje. I još nešto. Trebinjska brigada je sama ratovala ovde do ljeta '95. a tada su stigle skoro sve specijalne jedinice ovde iz Bosne.

E da i još nešto. Gdje su to Dubrovčani primirisalli Golubovu Kamenu i zauzeli ga? To su bili Imočani. Ja nisam bio na Golubovom Kamenu, ali sam bio na Kokotovoj Glavi, ako znaš gde je to. Po prvi put ste pokušali na "horuk" da uzmete Golubov Kamen ali vam je sutra ujtro bila bježanija nizastranu u Rijeku Dubrovačku i koju su to čuku uzeli Dubrovčani, budi iskren pa reci. Sve su vam uzele položaje jedinice sa strane a mi smo sami sve branili. Trebinjska brigada '92. godine nije brojala ni 2000 ljudi, a vas je bilo 20.000 tuda se izrotiralo od Dubrovnika do Siska. Dubrovačka brigada je imala (mislim) 125 poginulih a ukupan broj na južnom bojištu tj oko Dubrovika je 400. To sve govori koje vama ratovao!
Idi na stranu - |listaj dalje|