fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_hadzici - 101917 - 15.02.2018 : Zoka Hadžići - best (1)

Gunčar


Za Mirsu,

Ovo što stoji juna 1992 god. je greška treba 1995.

A što se tiče pogotka tenka na Košćanu, i dalje tvrdim da ga nije bilo. Razgovarao sam sa vozačem tenka, inače mojim dobrim drugom. On kaže da su njega gađali. Prilikom ispaljenja rakete pred tenk je nekim slučajem istrčao jedan pješadinac i njega je direktno pogodila raketa, tako da je ovaj što je gađo vidio pogodak tj . eksploziju ali ne u tenk.

Gunčar

Prvi izlazak je, mislim, bio u junu, ja tamo nisam bio. Prvi put sam izlazio u oktobru. Bilo je veoma nezgodno i teško popeti se. Veoma strmo i bez ikakve staze, hvatali smo se za užad koja su bila vezana od bukve do bukve. Mene je zapalo da nosim sanduk municije, a jednog mog druga manjerku čaja. Nas sedmorica u grupi. Vaši su nas primjetili i gađali sa nekoliko granata. Jedan geler je pogodio u manjerku i čaj je iscurio niz nogavice. Kad smo se dočepali zaklona, kaže on: "Ajde ti sad nekom objasni da se nisam upiš'o!".

Moram priznati da smo tad bili veoma loše ukopani. Ozbiljnije ukopavanje je bilo tek '94. godine. Vi ste imali nekoliko napada bez uspijeha.

Nisam siguran koje godine je pravljen put. Zarobljenici nisu bili, koliko ja znam, već radni vod sastavljen uglavnom od starijih ljudi.
Idi na stranu - |listaj dalje|