fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

eu - 101881 - 09.02.2018 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Dvostruki aršini Evropske Unije


Vidimo iz najnovijih dokumenata EU da Srbija ako želi postati članica EU između ostalog prije toga mora riješiti pitanje granica sa susjedima. Postavlja se opravdano pitanje kakvi su to aršini EU, pošto su i Hrvatska i Slovenija primljene u EU a da nisu riješile taj problem? Da li to postoje više vrijedne i manje vrijedne države?

Interesantno je da niko od političara sa ovih prostora ne smije postaviti to pitanje ni gospodinu Hani ni Junkeru, valjda da se ne bi zamjerili.

Po svim svojim dokumentima, EU je ravnopravna zajednica država članica, ali to naravno nije istina jer postoje zemlje prvog reda (Njemačka, Francuska, Engleska) zemlje drugog reda(sve ostale zapadnoevropske države)i zemlje trećeg reda (sve novoprimljene poslije pada berlinskog zida).

Upravo zbog svoje neprincipijelne i unutrašnje i spoljne politike a koja je pod velikim uticajem SAD, doći će vrijeme kada EU neće moći opstati.

Što se tiče BiH, ukoliko dođe u poziciju da postane članica, to će biti pod uslovom da bude jedna vlada u Sarajevu, jedan presednik države i još što-šta, a to bi bio definitivni kraj RS.
Idi na stranu - |listaj dalje|