fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

eu - 101823 - 29.01.2018 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Demokratija ne EU način


Povod za pisanje je najnovija rezolucija o BiH u evropskom parlamentu. Između ostalog se spominje entitetsko glasanje kao prepreka daljem razvoju zemlje. Pa da malo analiziramo principijelnost EU, kada je BiH u pitanju:

Traži se od BiH da se sprovode odluke Ustavnog suda, ali se nigdje ne navodi konkretno ko je glavni kočničar u sprovođenju istih. Ni slučajno se ne spominje da je BiH jedina evropska zemlja u čijem ustavnom sudu sjede stranci koji presudno utiču na donošenje odluka to je za EU nebitno. Dakle kada je ustavni sud u pitanju EU je principijelna a kada je u pitanju Dejtonski sporazum i entitetsko glasanje može i drugačije.

Da vidimo sada Kataloniju. Narod ponovo glasao isto, ali se njihov vođa ne može vratiti u Španiju. Dakle, demokratija važi samo ako je u interesu centara moći.

Rusija se optužuje za Krim, a narod izađao na referendum i tražio da se ponovo pripoji matičnoj državi. Pri tome je naravno normalno da isto pravilo ne važi i za Kosovo pošto je to kako oni kažu specijalni slučaj.

U jednoj od članica EU fašizam poprima zabrinjavajuće razmjere ali se demokratske EU po tom pitanju uopšte ne oglašava.

Demokratska EU veoma dobro zna ko je i zašto izazvao izbjegličku kriza ali nema petlje da to javno kaže.

I moglo bi se na ovu temu pisati mnogo ali je bespredmetno valjda će se ta interesna zajednica koju je organizovao krupni kapital da bi pljačkao male i siromašne evropske država raspasti.
Idi na stranu - |listaj dalje|