fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 101747 - 15.01.2018 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Pred nama je burno političko proljeće


Kako stvari stoje, očekuje nas vruće političko proljeće. Sa Rezolucijom o vojnoj neutralnosti Republika Srpska je gurnula prst u oko određenim centrima moći i oni će učiniti sve da je destabilizuju. Naravno da će u tome koristiti i domaće snage a dovoljno je pratiti izjave srpskih kvazipolitičara koji se sami etiketiraju. Doduše neke od njih treba razumjeti jer su svjesni da su doživili politički fijasko i samo ih može spasiti ukoliko bi nekakvim vaninstitucijalnim događajima potkopali legalne institucije i da u političkom haosu pokušaju profitirati. Tako da se ne treba iznenaditi da centri moći pokušaju i ovde izvesti nekakvu narandžastu revoluciju.

U Federaciji BiH je takođe napeto stanje. Ukoliko ne dođe do izmjene izbornog zakona nastaće veliki problemi. Ovaj put Hrvati sigurno neće dozvoliti da im Bošnjaci izaberu člana presedništva iz reda hrvatskog naroda, a sve ide u tom pravcu pošto je već pripremljen i kandidat. Kakav će biti odgovor hrvatskog naroda ostaje da se vidi, a siguran sam da će to dovesti do daljnjeg komplikovanja odnosa u BiH.

Zbog svega navedenog predložio bih BORS-u i Veteranima koji se kunu da prestavljaju borce Vojske Republike Srpske i koji bi trebalo da znaju da je interes boraca da se očuva Republika Srpska da se aktivnije uključe u politički život u Republike Srpske. Ono što ja vidim u rukovodstvima tih organizacija samo sjede dobri plivači i naravno vode računa da se na bi zamjerili nekom od političkih blokova u RS. Sa takvim neutralnim stavovima samo gube povjerenje u okviru boračke populacije ako ih to uopšte interesuje.

Evo vam jedan konkretan prijedlog da iz pozicije plivača pređete u aktivan odnos prema problemima u društvu. Organizujte zajednički javne proteste u mom gradu Doboju protiv gradskih vlasti zbog toga što još uvijek nisu podigli spomenik borcima Vojske Republike Srpske.
Idi na stranu - |listaj dalje|