fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 101745 - 15.01.2018 : Zeljko Kovacevic Teslic - best (0)

Prava boraca iz oblasti stanovanja


Jedno od osnovnih pitanja boračke populacije je stambeno pitanje, koje se rješava dodjelom stanova, dodjelom placeva za gradnju kuća sa građevinskim materijalom, ali samo populaciji koja su izbjegla ili raseljena lica što nije sporno i nije predmet ovog obraćanja. Jedan broj populacije koja je iz kategorija domicilnog stanovništva nema nikakva prava, iako su i toj populaciji potrebni i kuće i stanovi, iz oblasti građevinske infrastrukture.

Kao primjer navodim borce koji su domicijelno stanovnistvo a nemaju pravo ni na jedan vid pomoći a stambeni objekti su im u veoma lošem stanju u odnosu na nove objekte koje su izgrađeni od strane izbjeglog i raseljenog stanovništva. Dobar način rješenja ovog problema može se naći u Federalnom zakonu koji daje besplatnu građevinsku dozvolu, besplatno borcima prve klase i to za objekte do 100 m2. Da bi se donekle izjednačio status boraca, trebalo bi i o tome povesti računa a BORS bi trebao dati punu podršku jednakopravnosti svih svojih članova.

Ovo moje obraćanje nije protiv nikoga upereno nego za cilj ima ukazivanje na određene propuste prema određenoj grupi u boračkoj populaciji. Hvala na strpljenju.
Idi na stranu - |listaj dalje|