fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 101663 - 02.01.2018 : Feniks Republika Srpska - best (2)

Kradljivac ukradeno ne vraća


Poštovana braćo,

bliži se evo još jedan rođendan Republike Srpske, a najviše razloga za slavlje imaju oni koji su koji su imali najviše koristi od onog što smo stvorili i koji su je najviše opljačkali i obezvrjedili. Naravno, u prvim redovima na proslavi u velikoj većini biće oni koji su bili najdalje od prvih linija, dok smo je mi stvarali i krvarili. Kovali smo je najskupljim materijalom: životima svojih saboraca, djelovima tjela, svojim krvavim ranama, znojem, žrtvovanjem i ostavljanjem vjekovnih ognjišta i grobova svojih predaka.

Dali smo sve što se moglo dati u njenom stvaranju, a onda smo je predali u ruke onima za koje smo vjerovali da će je znati čuvati i nadograđivati, onima koji će je ukrasti od nas i opljačkati, a nas obezvrjediti, poniziti i zaboraviti.

Kako su je čuvali? Čuvali su je tako što su izgubili ili prodali skoro sva obilježja i njene važnosti. Igubili su zastavu, himnu, grb, vojsku, sudstvo, ustav a onda uništili i njenu ekonomiju, zdravstvo, školstvo, kulturu i mnogo još toga što bi se trebalo nažalost nabrojati.

Zadužili su nas 5,5 milijardi koje su opljačkali i uložili u izgradnju neprofitne infrastrukture, a uništili preko 1500 sačuvanih fabrika.

Trebamo se zapitati šta nam je ostalo od Republike Srpske, pravim borcima i njihovim porodicama? Sigurno samo patnja i izrabljivanje od pljačkaškog sistema i novopečenih biznismena vlasnika "malih preduzeća" čiji su vlasnici veliki ratni profiteri i dezerteri kao i oni čija partijska knjižica ima daleko veći značaj i beneficije nego četiri ili više godina provedenih u ratu ili bilo koje vojno odlikovanje i rane iz rata.

Danas je država borcu za sve što je dao dala na godišnjem nivou novčanu sumu sa kojom može da kupi 15 kutija cigareta. Toliko smatraju da vrijedi naš doprinos za četiri godine rata i za ono što smo stvorili da bi njih napravili bogatim i da bi krojili naše sudbine.

Možda nam i treba tako jer ne tražimo ono što je od nas ukradeno, a lopov nikada ne vraća što je od nekoga ukrao. Preostaje nam da se probudimo ili da čekamo borački i da kupimo 15 pakli cigareta i nastavimo da pušimo.
Idi na stranu - |listaj dalje|