fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poturice - 101539 - 20.11.2017 : Caco SARAJEVO - best (2)

Za vas umjerene Pravoslavce


Koji ste vi fanatici. Za nepovjerovati je u šta vi zadrto vjerujete i pravu istinu za svoje dobro iskrivljujete. Ja zadnjih godina nikad ne vidim niti čujem da se musliman odrekao svoje vjere, već obrnuto pravoslavci prelaze na Islam.

Vjerovatno nisi čuo ni za Emira Kusturicu, danas se zove Nemanja, niti za Lijepu Brenu, sada se zove Jelena. Ja iz svog ličnog života ti mogu navesti još desetinu Bošnjaka koji su prešli na pravoslavlje. Za primjer ću navesti ona dva brata u Rogatici, a ima i par ženskih slučajeva u Sokocu. Međutim, niko tebi od Srba ne brani da vjeruješ u Alaka i budeš pobornik Islama. Treba samo da budeš svjestan svojih korjenova, svog porijekla.

Najsmješnije mi je kada vidim kako pišete kako ste vi žrtve ovoga zadnjeg rata, kako su vas napali, kako su vaše civile ubijali itd. Pa je li mi pričamo o istom ratu?

Ovdje su ključna pitanja "Ko je počeo rat?" tj. "Ko je izazvao cijepanje SFRJ?" Samim time, postali ste i krivci za rat. Jednog dana, po principu lančane reakcije, doći će i do raspada Bosne i Hercegovine. Tome će u mnogome doprinijeti i Haški tribunal.

Činjenice i brojevi žrtava govore pravu istinu. Raduje me jedna istina t.j. da ne misle svi Srbi tako već "pojedinci"

Stara poslovica: "Čuvaj se starog Srbina." Jer, imam prijatelja u Beogradu, na Palama i Sokolcu koji tako ne misle, što znači da je istina. Tako da vas ne osuđujem sve. Zbog sake pojedinaca ne treba svima suditi.

Ti tvoji "prijatelji" sa Sokoca ili su neobrazovani (kao i ti) ili su neiskreni pa ti ne žele da skrešu u lice šta misle. U svakom slučaju, ni ti nisi htio da ostaviš svoje puno ime i prezime, pa vjerujem da se i tvoja priča mnogo drugačija kada si u društvu sa njima - izigravaš nekog umjerenog Bosanca.

Činjenica je da vi ne možete da izbijete Bosnu, Bošnjake, Sarajevo i muslimane iz vaših priča, misli, života. Šta radite u Bosni ako vam ona i ljudi ne odgovaraju. Idite... I to ne samo na obližnje planine jer ste opet u njoj već skroz iz nje...

A zašto da idemo, kada je ona bila naša još mnogo prije onog vremena kada su u nju došli Turci. Ustvari trebalo je da i vi krenete sa njima, kada su se i oni zaputili nazad u Anadoliju, sa kartom u jednom smjeru. Bosnom su stoljećima prije dolaska Islama na ove prostore vladali srpski kraljevi.

P. S.

Vidim da je Moderator izbrisao sve poruke koje mu ne odgovaraju i ukazuju istinu ne samo na ovu temu već na sve. To vam govori koliko ste zadrti i koliko želite i tjerate druge da vjeruju u vaše nebuloze...
Idi na stranu - |listaj dalje|