fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 101473 - 03.11.2017 : Slavica Damjanovic Bijeljina - best (4)

Zoran (Konstantin) Ostojić zvani Kiza


Kiza moj, druže, brate, nikada nisam pomislila da ću pisati ovakvu lektiru. Mislila sam da ću samo pisati onu školsku, koju si ti ponekad prepisivao. Međutim, život ispisa neke druge stranice i zbog toga ja pišem ovu, jer želim da ti kažem koliko si mi značio, koliko mi je značilo tvoje prijateljstvo, koliko sam ponosna što si bio moj drug, brat.

Išli smo zajedno u srednju ekonomsku, sjedili blizu, ja u drugoj, a ti u trećoj do zida. Bio si omiljen drug, đak, uvjek vedar, nasmijan, uvjek zezanje! Protutanjaše brzo četiri godine, maturirasmo, proslavismo i pet godina od završetka školovanja. Nismo se razdvajali nikada, nastavili smo da se druzimo, čekala sam subotu sa nestrpljnjem, Ilijaš, naša ekipa, koliko nas je sjedilo na stolicama u hotelu, toliko na naslonima, svi su se utrkivali ko će sa nama da se druži, jer smo bili nerazdvojni.

Naše drugarstvo je raslo i naraslo u nešto ogromno, koje ove današnje generacije nikada neće doživjeti. Znao si svratiti sa neke igranke sa saksijom muškatle, da me pozdraviš. Iako sam ja živjela u Zimči, a ti u Lješevu, nikada nisi prošao pored svoje drugaice. U mom dvorištu cvjetaju muškatle, i one me uvjek podsjete na tebe, na naše drugarstvo, a tebe moj Kiza...

Neka te anđeli čuvaju i neka tvoja duša nađe mir u Carstvu Nebeskom! Mi koji smo te znali mozemo biti ponosni sto si bio nas drug!
Idi na stranu - |listaj dalje|