fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 101325 - 11.10.2017 : Tigar1975 Bihać - best (3)

Borba na kamionu


Opet slučajno navratih pa vidjeh pitanje koje je postavio Vitez Koja, pa ću odgovoriti i njemui ovom drugom.

Istina je da smo vozili kamion sa dopunom municije jer su snage 5. korpusa već bile u Bosanskom Petrovcu. M mi smo otišli pjećice po taj kamion u selo Vrtoče (vidi google map) koje je udaljeno oko 20 kilometara od Bosanskog Petrovca i nalazi se na putu Bihać-Bosanski Petrovac, što je ujedno bila i linije sukoba u tom momentu.

Istina je da je jedan pripadanik banjalučke Specijalne policije stradao na našem kamionu, kada je shvatio da smo mi pripadnici ABiH i pokušao pucati na nas. Kako sam naveo u svom postu prije, mi smo mislili da su oni pripadanici 5. korpusa a oni da smo mi pripadnici VRS i nastavili smo put. U "tamiću" su bili pripadnici 5. korpusa i došlo je do sukoba gdje je nekoliko pripadnika 5. korpusa poginulo, ta danas postoji spomen ploča na mjestu pogibije. Mi smo shvatili situaciju, i što se stvarno događalo tek nakon par stotina metara vožnje kad je počela pucnjava i kada je ovaj specijalac takođe shvativši gdje se našao i krenuo pucati po nama.

Nakon jednog kilometra vožnje smo naletili na kolonu pripadnika IDČ Tigar i izvjestili njihovog komandira o događaju. Ovi su se vratili na lice mjesta i što se tačno dogodilo tamo ja lično ne znam jer mi smo nastavili svoj put ka Bosanskom Petrovcu. Tek kasnije sam načuo da je došlo do okršaja sa IDČ-om i da je veći broj pripadnika banjalučke policije poginuo, ali ja ovu informaciju ne mogu potvrditi.

Moj prethodni post koji sam napisao se odnosio na taj "fantomski" kamion koji se navodno umješao sa vojskom 5. korpusa. I samo sam naveo da to nije tačno, jer sam lično ja bio na tom kamionu.
Idi na stranu - |listaj dalje|