fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

3_sarajevska_lpbr - 101131 - 29.08.2017 : Aleksa Beograd - best (8)

Parastos poginulim borcima 3. sarajevske pješadijske brigade


U subotu 09. 09. leta gospodnjeg 2017. godine na srpskom vojničkom groblju će se uz zvuk zvona sa crkve Sv. Petke, koja se nalazi unutar kompleksa "Mali Zejtinlik" na Sokocu i uz miris tamjana, umilni glas sveštenih lica i svetlost upaljenih voštanih sveća biti održan parastos za sve poginule borce Treće sarajevske pjesadijske brigade.

Uz duboko poštovanje žrtvama, veru i nadu, preživeli borci ce odati počast svojim saborcima, prijateljima, rodbini...

I dok romanijski vetar bude svojim ozbiljnim, septembarskim hukom parao grudi i isterivao po neku suzu iz očiju prisutnih, šaljući im poruke koje će uz volšebni prizor jednoobraznih grobova biti poslate budućim pokolenjima da se nikada više ne ponovi niti zaboravi ono što se desilo našem narodu, u srcima prisutnih će da oživi misao o velikoj zahvalnosti i dubokom poštovanju prema svim žrtvama.

Nakon parastosa i počasti poginulim borcima u crkvi Sv. Ilije (Romanijska Lazarica) će biti održana svečana akademija gde će uz govore velikana i boraca 3. SPB biti organizovano druženje svih prisutnih uz ručak u parohijskom domu.

Uz veru da će prvi parastos nakon 25 godina od osnivanja 3. SPB prerasti u tradiciju i uz nadu da će buduća pokolenja umeti da istraju u razumevanju i podršci onima koji najlepše godine života ostaviše braneci gole živote i razvijajući korake ka slobodi i pravdi za sopstveni narod i pijetetu i naklonu ka svim grobovima na "malom zejtinliku" pozivamo sve ljude dobre volje da svojim prisustvom odaju veličaju ovaj događaj.

Organizacioni odbor
Idi na stranu - |listaj dalje|