fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

3_sarajevska_lpbr - 101115 - 26.08.2017 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Parastos poginulim borcima 3. sarajevske pješadijske brigade


Mi znamo sudbu i sve što nas čeka,
No strah nam neće zalediti grudi!
Volovi jaram trpe, a ne ljudi-
Bog je slobodu dao za čovjeka.

Snaga je naša planinska rijeka,
Nju neće nigda ustaviti niko!
Narod je ovi umirati sviko,
U svojoj smrti da nađe lijeka.

Mi put svoj znamo, put Bogočovjeka,
I silni kao planinska rijeka,
Svi ćemo poći preko oštra kama!

Sve tako dalje, tamo do Golgote,
I kad nam muške uzmete živote
Grobovi naći boriće se s vama!

Ovako je Aleksa Šantić u svojoj pjesmi opisao borbu srpskog naroda protiv vjekovnih neprijatelja! Ali, naši neprijatelji su otišli korak dalje, pa je srpski narod u svoju slobodu ovoga puta morao da utka i živote svojih "ŽENA". Krajem dvadestog vijeka nad srpskim narodom nadvila se velika opasnost i prijetnja za opstankom na prostorima BiH.

Istorija se ponavljala! Srpski narod na tim prostorima ponovo je satanizovan. Neprijatelj višestruko brojčano jači prisilio nas je da u svoje redove mobilišemo sve vojno sposobne, pa su i naše "ŽENE" uzele oružje da brane svoju nejač!

Danas, zahvaljući hašim hrabrim borcima, imamo mir, dostojanstvo i slobodu Republike Srpske!

Poginulim herojima, nikada se nećemo moći odužiti, ali možemo se pokloniti nad njihovim grobovima, pomoliti se za njihovu duš i zahvaliti što su položili svoje živote za našu mirniju, bolju i ljepšu budućnost.

Herojska, 3. sarajevska pješadijska brigada, bila je jedan od najjačih, neprobojnih bedema, pred višestruko jačim neprijateljom, zbog čega je morala da utka 452 života u temelje Republike Srpske!

Bivša komanda ove brigade, u znak zahvalnosti, odlučila je da održi parastos za sve svoje poginule borce. Parastos će se održati 9. septembra 2017. godine, na groblju "Mali Zejtinlik" u Sokocu, Republika Srpska.

Putem ovog našeg sajta, želim da Vas obavijestim i pozovem, da svi Vi koji ste u mogućnosti dođete na parastos, bez obzira kojoj ste brigadi pripadali, da tog dana prisustvujete na parastosu i poklonite se našim palim herojima!

Vječna slava za 452 poginula heroja 3. sarajevske pješadijske brigade!
Idi na stranu - |listaj dalje|