fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 100873 - 05.07.2017 : Divna Ružić Modriča - best (1)

Boračka organizacija Republike Srpske


Pitanje: Ja sam bila zaposlena u Policijskoj stanici Modriča i svo vrijeme rata sam bila angažovana kao pripadnik Policijske stanice tehnički sekretar. Bila sam dobila kategorizaciju i dupli staž što mi je prije mjesec dana sve ukinuto a staž od 1992 do 1996. godine nije uplaćen, samo ženama.

Pitam Vas kako ja da ostvarim svoja prava na četiri godine rada i učešća u ratu? Nemam uplaćen ni staž niti mi je priznata kategorizacija. U maju sam morala da odem u penziju i kada sam dobila rješenje o penziji odgovorili su mi da mi staž osiguranja od 1992. do 1996. godine nije uplaćen. Molim vas da mi odgovorite kako da ostvarim svoja prava iz radnog odnosa i učešća u ratu, da li smo mi žene degradirane i svjesno ostavljene bez prava a sve četiri godine rata. Tada sam radila u Policijskoj stanici Modriča jer sam dobila poziv i morala sam se odazvati na posao a sada kada treba da ostvarim svoja prava Boračka organizacija Modriča kaže da sam bila na radnoj obavezi i da nemam prvo na kategorizaciju.

Želim da napomenem da sam u maju mjesecu otišla u penziju i imala sam 41 godinu radnog staža, a pošto mi 4 godine nisu plaćene otišla sam sa 37 godina staža i sa umanjenom penzijom. Da li je to nagrada zato što sam četiri godine rata radila u policiji, a i prije toga, a i poslije rata, znači sav moj staž je u Policijskoj stanici Modriča.

Molim Vas da mi odgovorite i pomognete oko ostvarivanja mojih prava. Molila bih Predsjednika boračke organizacije ako je potrebno i da dođem na razgovor i da ponesem svu svoju dokumentaciju mada ja mislim da i u Boračkoj organizaciji se nalazi moja dokumentacija.
Idi na stranu - |listaj dalje|