fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

slavuj - 10041 - 12.07.2006 : Slavko Jovičić - Slavuj Istočno Sarajevo - best (0)

Ko djeli žrtve rata u BiH?


REPUBLIKA SRPSKA
SAVEZ LOGORAŠA REPUBLIKE SRPSKEBroj: 105-07/06
Dana: 13. 07. 2006. godineSRPSKIM ČLANOVIMA U SAVJETU MINISTARA BiH

Savez logoraša Republike Srpske je još početkom prošle godine tražio da Savjet ministara BiH proglasi " 11. i 12. juli za dane žalosti u BiH.

Tražili smo da se usvoji odluka - da se 11. juli proglasi za Dan žalosti u cijeloj BiH, kako bi se na taj dan odala dužna počast svim žrtvama Srebreničke tragedije muslimanskog naroda.

Takodje, isto tako, tražili smo da se i 12. juli proglasi za Dan žalosti u cijeloj BiH, kako bi se na taj dan odala dužna počast svim stradalim Srbima na području Srebrenice, Skelana i Bratunca i u cijeloj BiH.

Predlagali smo da i Hrvati odrede jedan dan da se takodje, oda dužna počast stradalim Hrvatima u BiH.

Očito je da za naš prijedlog nije bilo nikakvog sluha od strane Savjeta ministara BiH.

Gospodo, srpski članovi u Savjetu ministara BiH iz reda srpskog naroda - ko je od vas glasao da se samo 11. juli proglasi za Dan žalosti u BiH, čime se samo trebala obilježiti Srebrenička tragedija muslimanskog naroda. U ime koga ste, i, ko je od vas glasao za takvu odluku. Vi koji ste glasali da se samo 11. juli proglasi za Dan žalosti u BiH ste nanijeli najveću sramotu sopstvenom narodu, a samim time ste ponovo u miru svojim svjesnim odlukama ponovo ""poubijali"" srpske žrtve. Za vaš ovakav nemoralan i krajnje uvredljiv odnos prema Srbima, narodu kojem i vi pripadate " snosite najveću odgovornost i veliki prezir nas, koji smo i sami bili žrtve stravičnih tortura i počinjenih zločina.

Zato, tražimo da javno kažete: kad i na kojoj sjednici i ko je od vas glasao da se samo 11. juli proglasi za Dan žalosti u BiH.

Očekujemo od vas " srpski članovi u Savjetu ministara BiH - da to objelodanite, pogotovo što ste svojim odlukama nanijeli veliku štetu Republici Srpskoj, jer kao što je poznato " 11. juli nije bio Dan žalosti u ovom entitetu. Vi gospodo ste i direktni krivci za eventualne sankcije CRA Agencije, koja sasvim neopravdano prijeti svim elektronskim medijima u Republici Srpskoj, posebno Radio-televiziji Republike Srpske, koji s pravom nisu ispoštovali vašu odluku, jer bolje rečeno " za nju nisu ni znali, jer ste se vi srpski članovi u Savjetu ministara BiH zavukli u mišiju rupu.

Gospodo, srpski članovi u Savjetu ministara BiH - ko vam je dao pravo da ovakvom selektivnom odlukom vrijedjate žrtve iz reda srpskog i hrvatskog naroda. Ko vam je dao pravo da ponižavate žrtve iz reda sopstvenog naroda, pa i hrvatskog. Zar su žrtve iz reda srpskog i hrvatskog naroda mnogo manje važne od žrtava iz reda bošnjačkog naroda.

Savez logoraša Republike Srpske od vas gospodo " srpski članovi u Savjetu ministara BiH - traži potpunu istinu i ništa više.


Dostavljeno: Savjetu ministara BiH " srpskim članovima.
CRA Agenciji,
Medijima.


S poštovanjem,
POTPREDSJEDNIK
Slavko Jovičić Slavuj
Idi na stranu - |listaj dalje|