fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

deblokada - 100335 - 30.04.2017 : Razvigor Srbija - best (5)

Amerikanci su odbranili Sarajevo


Već decenijama slušamo muslimanske bajke i laži kako su oni odbranili Sarajevo svojim velikim junaštvom, iako goloruki protiv hiljadu tenkova i topova.

Naravno, kao i sve sto oni govore, i ovo je velika laž. Šta govore činjenice? Delovi Sarajeva pod muslimanskom kontrolom već u maju 1992. bili su obruču srpskih snaga.

Šta je ostalo neprijatelju koji se našao opkoljen?
Ili da se probije obruč ili da se preda usled nedostatka hrane i municije, koja bi im svakako brzo nestala.

Dakle, najkasnije do početka decembra 1992. muslimani iz Sarajeva su morali da se predaju ili da svi pomru od gladi i zime.

To se naravno nije desilo. A zašto?
Zato što je srpska strana bila primorana, pod pretnjom američke vojne intervencije, da preda aerodrom snagama UN pa su oni preko njega snabdjevali muslimansku vojsku u Sarajevu.

Da li postoji sličan primer u istoriji da jedna od zaraćenih strana pomaže snabdevanje svog neprijatelja? Naravno da ne postoji, ali su Srbi na to bili primorani jer su dobro znali da bi usledio žestok napad, u to vrijeme jedine svetske sile koja nije bila nimalo naklonjna srpskom narodu.

Amerikanci su sve vreme strogo kontrolisali rat u BiH i svaki puta spasavali svoje sluge.

Drugi put su ih spasili u Sarajevu tokom jula 1993. i operacije Lukavac '93. kada bi VRS uhvatila Sarajevo u dvostruki obruč. Na pretnje iz Amerike, VRS je obustavila gotovo završenu vojnu akciju.

Što se tiče muslimanskih boraca iz Sarajeva, oni su bili drugorazredni ratnici. Prezirali su ih i Srbi i provinciski muslimani koji su ih zvali "Sarajlijice". I jedni i drugi su ih smatrali nesposobnim kukavicama.

Ali, eto, oni danas veličaju svoje lažno junaštvo koje nisu mogli da dokažu ni 1995. kad je Srbe tukla i NATO avijacija i artiljerija sa Igmana, a oni bili naoružani do zuba i sa mnogo municije i uz sve to čak šest puta brojniji. Ali im ništa nije pomoglo!

Bitka za Sarajevo ostaće večna vojnička sramota samozvanih Bošnjaka i neoborivi dokaz njihove nesposobnosti, neznanja i kukavičluka.
Idi na stranu - |listaj dalje|