fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ozren - 100019 - 28.03.2017 : Dalibor Radonjic Prnjavor - best (4)

1. laka pješadijska Prnjavor


Kao prvo, da odgovorim ovom gospodinu što je pisao o zarobljvanju Čička. Da napomenem, bio sam tada prisutan. Sjedili smo zajedno u rovu dok je stigla policija. Pokušao sam da ga malo oslobodim, čovjek se prestravio. Pitao sam ga je li oženjen ima li djecu, a on mi je odgovorio da ima dvije kćerke i da živi u Zenici, ulica zmajevačka. Pitao me može li zapaliti cigaretu i tad sam se začudio jer je čovjek izvadio makedonski partner, a takve cigarete smo upravo mi dobijali u sledovanju.

Pomislio sam da je od nekog našeg zarobljenog vojnika, pa sam ga pitao otkuda mu te cigarete, a on je tvrdio da ih je dobio u svojoj jedinici kao sledovanje.

U daljem razgovoru rekao mi je svoj broj telefona, pa sam isto veče preko nekog radio amatera iz Zenice stupio u kontakt sa njegovom suprugom. Tad sam znao i njeno ime, ne mogu se više sjetiti. Pokušao sam da njoj objasnim da je zarobljen, ali da je živ. Nije htjela razgovarati, samo je govorila da to nije istina. Uradio sam to iz sažaljenj prema njegovim kćerkama u nadi da će ga odmah prijaviti u Crveni Krst, jer i ja sam imao oca na tom ratištu u rejonu Čevaljuša.

Prije godinu dana sam pitao jednog trgovačkog putnika da li nešto zna o njemu, pošto je iz Zenice. Poslije nekog vremena javio mi je da je živ. Više ne znam ništa o njemu.
Idi na stranu - |listaj dalje|