fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poturice - 100779 - 16.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (2)

Istoričar dr. Salih Selimović


poturice - 100777 - 16.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (1)

8.Vrata Mr. Salih Selimović: Srbi muslimanske vere


poturice - 100775 - 16.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (0)

8.Vrata- Dr. Salih Selimović: Ilija i Alija- Tragedija jednog naroda


praistorija - 100753 - 13.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (0)

HRT3: Na rubu znanosti: gost Goran Šarić


dnk - 100715 - 10.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

Intervju: Jovica Krtinić- Genetika potpuno razotkriva naše mitove tajne istorije!


dnk - 100687 - 05.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (1)

Jovica Krtinić: DNK Poreklo


EEmisija "Pravac" emitovana 26.05.2017. godine
DNK Poreklo, gost Jovica Krtinić
kosovo - 100677 - 04.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur, Šabac - best (1)

Intervju: pukovnik Stevan /urović


prepiska - 100673 - 04.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (0)

I robovi i grobovi


rsk - 100635 - 26.05.2017 : Neba Bak Srbija - best (2)

Moja borba za Vukovar


Nekima na ovom forumu baš smeta nečija borba i prošlost. Za informaciju, pošto vidim da pojedinci ništa ne znaju, pa čak i ne pročitaju moje tekstove do kraja, a potom nostavljaju replike na moje tekstove, mogu reći da svaki događaj mogu da potkrepim nekom pričom.

Kao što sam i naveo u mom prethodnom postu, ko zna okolinu i teritoriju, zna gde su se nalazili minobacači od moje kuće levo, tj. iza komande TO Vukovar, i tu je bilo kukuruzno polje.

Mnogo se polemike podigne oko nekog nevažnog faktora, bolje da pisci pišu o borbama, o ratu, a ne o vođenju tuđe politike, a ima mnogo učesnika koji pišu svašta, samo ne o borbama. Ja nisam neki pisac, kao što ovde ima učesnika koji, kao da su ne znam ni ja koje škole završili i kojima skidam kapu, ali se ipak trudim koliko mogu, da opišem i prenesem svoje doživljaje kroz sećnja, a ima ih mnogo, koja naviru u datim trenucima da od ushićenja i samog prisećanja i zaboravim. Jeste da mi teško ide, ali šta ću, dosta imam za opisati, i kad se ukaže prilika uskočim na forum i opišem događaje koliko mi dozvoljavaju prilike.

Hotel "Dunav" je oslobođen u potpunosti, kao što sam opisao, 16. novembra, prvi je zastavu na isti okačio kapetan Beli, tj. Fetahović Redžep, a ne Safet kao što sam prošli put napisao. Momak je muslimanske veroispovesti, rodom iz Bara, prekršten i učestvovao u borbama rame uz rame sa nama Srbima, a kasnije i na Vogošćanskom ratištu pod mojom komandom.

Groblje isto, kao što sam opisao, prošli smo ga, tu je recimo pokojni Crvenko, snajperom vređao ustaše, jer je na groblju bila česma ili bunar, ne sećam se tačno, gde su se snabdevali vodom, jer kako smo bili obavešteni nisu u tom periodu imali gde da uzimaju vodu. Jednom prilikom sam sa pokojnim Crvenkom i Kujom i sam učestvovao na sačekuši, ali su već tad ustaše postavili duž njihove putanje kretanja do vode, neke limove, podizali zidove noću i još mnogo toga, samo da se zaštite od Crvenkovog snajpera. Tog dana je Crvenko baš bio raspoložen, reče:
 • "Sacekajte čas, odmah se vraćam.
  Prišunjao se on lepo njima što je bliže mogao, Kuja ga je pokrivao njegovim snajperom, dok sam ja gledao svojim očima šta se dešava. Crvewnko je opalio zoljom po njima na mestu gde je čžesma-bunar, gde je u tom trenutku bio nekakav kamion kojim su došli po vodu, i baš ih je bilo poprilično. Posle zolje tu je ostala čistina, kamionče je odletelo u stranu, ršum je napravio. Crvenko se vratio, uzeo snajper, ali nažalost u tom periodu koje smo proveli nigde nikog da se pojavi, znali su za jadac.

  Inače, pokojni Crvenko i Kuja su bili bokseri niškog "Radnicčog", pod rukovodstvom vojvode Vakića. Oni su svoje žene doveli na ratište, koje su rame uz rame išle sa nama, a za to postoje snimci na Youtube, i mogu vam reći da su bile istinski heroji, kao i njihovi pokojni muževi. Laka im crna zemlja, strašni junaci su bili, kao i mnogo naših četnika koji su položili svoje živote za Srbstvo.

  Evo prenosim tekst koji je objavljen pre tacno 5 casova:PAŽNJA!OVOG TRENUTKA DOBIJAM OBAVEŠTENJE IZ PRIŠTINE, OD ADMINISTRATIVNOG RADNIKA HOTELA GRAND, INAČE DRŽAVLJANA SAUDIJSKE ARABIJE, KOJI JE U NIŠU ZAVRŠIO MEDICINSKI FAKULTET, MOJ PRIJATELJ, KOJI KAŽE:KAMENICA NA GOČU, GDE JE CENTAR ŽANDARMERIJE, VRŠI SE SONDAŽA TERENA, PRISUTNO OKO 20 VOZILA UGLAVNOM PINCGAUERA I MERCEDESA(TERENACA). OKO 100 AMERIČKIH VOJNIKA, U NAŠIM UNIFORMAMA I TABLICAMA NA VOZILA! OČEKUJE SE NAPAD MUDZAHEDINA IZ OKOLINE NOVOG PAZARA. Ne daj Boze da se zarati, ali, nesto se sprema, sto se kaze ko rat voleo, dabogba mu u kuci bio. Opet kazem, ali na muci se poznaju junaci, i dragi moji, videcemo ko je u pravu, a cvrsto stojim iza svojih reci, kako u dosadasnjem pisanju, tako i sad, mnogi sa ovog foruma, rata nisu videli, VEC SAMO U SVOJIM GLAVAMA, a i ne daj Boze, opet kazem, prvi ce da uhvate maglu. Ko razume , shvatice. Pozdrav draga moja braco Srbi, ali kad kazem Srbi, to i mislim, jer ima i takvih, koji se ovde predstavljaju kao n
 • rusija - 100389 - 09.05.2017 : NOMAD Srbija - best (1)

  Doći će jednog dana


  Nisam Rusofil, ne volim fašizam, nisam levičar, ne raspravljam svetsku politiku, uvek sam na strani slabijih, ne volim da se laktam... Da skratim, jednoga dana doći će čista i pravedna sila sa istoka i OPET će pobediti (današnji) fašizam, možda i neću dočekati, ali ONI će doći sigurno i spraće ulice vodom da odagnaju smrad fašizma... doći će... moraju doći u ime duša pravednika koji stradaše!!!  Večna slava dušama pravednika koji stradaše u borbi protiv zla!

  NOMAD
  srbi_prije_6v - 100363 - 06.05.2017 : Мihailo Danilovic Majur, Šabac - best (1)

  Intervju: Istoričar Radovan Damjanović


  srbi_prije_6v - 100361 - 06.05.2017 : Мihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

  Velimir Marković: Srpski Olimp i mitologija


  srbi_prije_6v - 100359 - 06.05.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (1)

  Akademik, filolog i književnik Ranka Kuić: O keltskoj poeziji


  politika_srbija - 100343 - 02.05.2017 : NOMAD Srbija - best (2)

  Zoran Đinđić: Ko me je ubio?


  Pogledajte ovaj video više puta, ako nekom nije jasno šta nam se desilo...

  rsk - 100337 - 30.04.2017 : Razvigor Srbija - best (1)

  Oslobođenje Vukovara 1991. godine


  Sa posebnim zanimanjem sam pročitao tekst o borbama u Vukovaru koji je napisao Željo Poskoči. Kad pogledamo, od oslobođenja Vukovara je prošlo 26 godina. Već previše vremena, a o tome nemamo ni jednu ozbiljniju knjigu, a ni neki dokumentarni film.

  Sa druge strane, Hrvati o tome prave svoj nacionalni mit, pošto nemaju neki stariji, koji bi trebao da im bude osnov njihove nacije. Napisali su na desetine knjiga i snimili nekoliko dokumantarnih serija. Treba napomenuti da oni svesno i namerno lažu da bi mogli da zasnuju taj mit o "slavnoj epopeiji Vukovara". Izmišljaju ogromne cifre, govore da je Vukovar napadalo čak 80. 000 vojnika JNA, a napadalo ga je svega 7000 i skoro polovina od tih vojnika nisu bili Srbi. Tvrde da je poginulo čak 15.000 Srba, a poginulo ih je negde oko 600.

  U samom početku, JNA je u Vukovaru ušla u borbu sa redovnom vojskom, ali su ubrzo prekinuli tu praksu jer su pretrpjeli velike gubitke bez veće koristi. Kasnije je JNA davala artiljerijsku podršku i logistiku, a borbe za svaku kuću su vodili dobrovoljci i pripadnici TO Vukovar. Naravno, bilo je i izuzetaka gde su u direktne borbe ulazili i rezervisti JNA, dok je redovna vojska bila u dubokoj pozadini.

  Ako ima neko od redovnih gostiju foruma ko je učestvovao u tim direktnim borbama sa ustašama u Vukovaru, zamolio bih ga da to detaljno opiše i da bar nešto od toga ostane sačuvano kad već nemamo knjige, kao svedočanstava boraca iz Vukovara.

  Iskreno se nadam da istorija neće biti zasvnovana na svim ovim lažima.

  kosovo_rat - 100215 - 13.04.2017 : SaSrbin Canada - best (3)

  Heroji sa Košara


  dobrovoljci_ru - 100212 - 12.04.2017 : Ratko Obrenović Detroit, USA - best (1)

  Iznad Višegrada postavljen krst u čast ruskih dobrovoljaca


  Na brdu Grad, iznad Višegrada, otkriven je i osveštan spomen krst, u znak sjećanja na sedam ruskih dobrovoljaca, koji su poginuli braneći Srbe na području Višegrada.

  Obilježavanju Dana ruskih boraca, koji su organizovali Vladin odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, BORS i opština Višegrad, prisustvovale su brojne delegacije iz Srpske, Srbije, Kosmeta i Crne Gore.
  Na ove prostore ruski dobrovoljci su došli da pomognu srpskom narodu. Život su položili braneći Republiku Srpsku.

  Duško Milunović, pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske kaže da su ruski dobrovoljci branili srpsku slobodu, srpsku teritoriju i zajedničku čast i vjeru.

  Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević ističe da je krst simbol koji pokazuje zahvalnost srpskog naroda ruskom narodu na pomoći u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

  Ruski dobrovoljački odred, sa 700 boraca djelovao je u zonama odgovornosti Sarajevsko-romanijskog i Drinskog korpusa.

  Ratni komandant Druge Podrinjske brigade VRS Luka Dragičević izrazio je zahvalnost ruskom narodu i borcima.

  - Јa sam im neizmjerno zahvalan, prije svega što se borbeni moral boraca brigade peo do neslućenih visina - rekao je Dragičević.

  General Vojske Republike Srpske Milan Torbica ističe da su se srpski borci uz ruske dobrovoljce osjećali jačima, jer su znali da neće odstupiti i da će im oni pomoći.

  Trideset i sedam ruskih dobrovoljaca ugradilo je život u temelje Srpske. Spomenici u Višegradu ostaju vječni pomen, da bi budućim generacijama svjedočili o njihovom herojstvu.

  dnk - 100161 - 06.04.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (0)

  Tribina u Lapovu: Praporeklo Srba- šta su otkrila genetička istrazivanja?


  dnk - 100017 - 28.03.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (0)

  Tribina o Poreklu i Srpskom DNK projektu u Bijeljini, 24.03.2017.


  boro_radic - 99771 - 07.03.2017 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

  Pjesma o Bori Radiću


  Slava jednom od najvećih heroja Republike Srpske!

  trebinje - 99661 - 01.03.2017 : Zelenikovac Trebinje - best (0)

  Velja Međe


  Pozdrav za Zengu i hvala puno na odgovoru. Da li i danas rade, volio bih se vidjeti ili čuti sa Sandrom. Najgori teren za ratovanje, ubiše geleri, a jednako i kamenje. Mislim da je na snimku Youtube Velja Međa, na 14'00 a ne Sandra, ako se dobro sjećam lika. Snimak je kada pokojni Pauk ulazi u Velju Među. Pozdrav.
  youtube - 99653 - 28.02.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

  Jedinica


  politika_srbija - 99637 - 26.02.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Uništavanje sela u Srbiji


  politika_srbija - 99597 - 22.02.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Šešelj o izborima za Predsjednika Srbije


  druga_juga - 99553 - 18.02.2017 : NOMAD Srbija - best (3)

  Vojvoda Đujić


  Hajde da vidim junaka koji će da pobije ove reči junačkog Vojvode Momčila Đujića!!!

  lnr - 99539 - 16.02.2017 : NOMAD Srbija - best (3)

  Dejan Berić, intervju


  1992_1995 - 99529 - 13.02.2017 : Ratko Obrenović Detroit, USA - best (3)

  Ja sam u duši četnik
  Evo druga godina već,
  nadamnom oblak siv,
  prva linija,
  prazna činija,
  ali sam ostao živ,
  Čuva me nebo, čuva Bog,
  Ja sam ti pravi sretnik,
  Čuva BOG SRBINA svog,
  Ja sam u duši četnik.
  arkan - 99507 - 11.02.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Kinezi pjevaju srpske pjesme


  rusija - 99475 - 08.02.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Milovan Drecun: Izazovi istine - Kuda vodi ruska i američka politika


  ukrajina - 99439 - 05.02.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Ukrajina u plamenu


  Američki filmski režiser Oliver Stone je napravio izuzetno interesantan dokumentarni film pod nazivom "Ukraine in Fire". Film proporučujem svima, a čak i oni koji sebe smatraju ekspertom po ovom pitanju mogu ponešto da nauče gledajući 90-tak minuta ovog izuzetno zanimljivog dokumentarca.

  Ovo je verzija filma za rusko govorno područje pod nazivom "Украина в огне". Englesku verziju nisam mogao da nađem na Youtube, mada vjerujem da postoji.
  prepiska - 99401 - 02.02.2017 : NOMAD Srbija - best (4)

  Obraćanje naciji
  Sve je istina!
  politika_srbija - 99385 - 01.02.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Lazanski: O kupovini Mig-29 iz Rusije i Bjelorusije


  Razgovor o kupovini aviona Mig-29 iz Rusije i Bjelorusije. Potegnuto je pitanje i da li Srbija treba da uvede redovno sluzenje vojnog roka.. . Govori se i o 6 aviona tipa Orao, koji se nalaze u Banjaluci gdje prodaju, a jedino se mogu prodati Srbiji. Govori se i o tome kolike su borbene snage Srbije.

  bosna_buducnost - 99351 - 28.01.2017 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

  Politički kolaps u BiH i regionu


  kosovo_rat - 99321 - 27.01.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Kosovo: Istina o poginulim u selu Račak


  pocetak_rata - 99311 - 26.01.2017 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

  RE: Snimak Skupštine BiH, april '92. godine


  Danijele, Ono šta sam ja primjetio, svi snimci sa Youtube se skidaju, ako se sa njima dokazuju ili demantuju laži koje plasira muslimanska strana. Izgleda da njihov lobi zabranjuje da istina izađe na svijetlo dana!

  RE: Snimak Skupštine BiH, april '92. godine

  Pravi,

  i ja sam to primjetio. Zbog toga sam već počeo da skidam takve snimke sa Youtube i namjeravam da ih stavljam na rusku verziju Youtube, koja se naziva RuTube.ru. Juče sam to baš testirao, čini mi se da radi solidno.
  Takođe me interesuje da li neko ima bolju ideju?
  pocetak_rata - 99291 - 25.01.2017 : Daniel Bluka - best (0)

  Snimak Skupštine BiH, april '92. godine


  Pozdrav svima,

  Molim vas, da li iko zna link za snimak na kojem 6. aprila '92. ispred Skupštine iza belog kombija retard Juka i njegovi slinavci pucaju po raji i snimak kada su u holu Holidej Ina uhvatili momke iz SDS obezbeđenja pa ih lafo ispitivaju a kamere oko njih... Snimak sa bijelim kombijem se vrtio na youtube, ali ne mogu ga naći...
  prepiska - 99285 - 25.01.2017 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

  Zločin u Sarajevu


  hrasnica - 99277 - 24.01.2017 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

  Hrasnica: zločini nad Srbima


  kosovo - 99255 - 23.01.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Kosovo je moglo biti podjeljeno po principu 40-60%


  bosna_danas - 99253 - 23.01.2017 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (1)

  Apostrof: O sankcijama Dodiku, prizivanja rata u Bosni


  politika_srbija - 99249 - 23.01.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Saša Radulović: Dosta je bilo!


  kosovo - 99221 - 21.01.2017 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

  Putin: Zažalićete zbog Kosova!


  politika_film - 99213 - 21.01.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

  Ovaj narod...
 • "Ovaj narod u svojoj istoriji ni jedan posao nije mogao da završi zbog jajara i prodanih duša. Nismo ni jednom pobedili a da pre toga nismo debelo izdali - sami sebe naravno. Na svaku pobedu imamo dva poraza, na svakog junaka buljuk izdajnika, a posle nam neko kriv. A za malo vlasti i za malo čara spremni smo da izdamo sve: oca, majku, brata, sestru, narod, zemlju, sve! Kako juče, tako i danas."

 • "Pa nismo valjda baš toliko rđavi?"

 • "Jesmo, pope, nego šta smo! Rđavi smo. Škripimo svud. Više nam ni jedno podmazivanje ne pomaže. Moramo da se menjamo celi!"
 • srpsko_poreklo - 99211 - 21.01.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

  Jovan Deretić: Srpskom narodu je potrebna revolucija protiv lažne istine


  civili - 99153 - 15.01.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  Preživela sam, idem kući


  Božica Živković-Rajilić je bila učiteljica, civilna žrtva rata. Najzaslužnija je što je objavljena monografija "Naša ispovijest", koja sadrži svjedočenja 15 Srpkinja iz Republike Srpske o torturama kroz koje su prošle tokom proteklog rata u BiH. Ona je ujedno i predsjednica Udruženja žena žrtava rata RS, u kojem je trenutno registrovano 420 žena, koje su imale snage da progovore o svojim sudbinama i tako posvjedoče da je žrtava bilo na svim stranama u proteklom ratu u BiH.

 • "Žene iz RS nikad nisu bile posmatrane u kontekstu žrtava, nego samo kao majke, sestre i supruge ratnih zločinaca, što nikako ne odgovara istini", rekla je ona. Milorad Kojić, direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica RS, rekao je kako nema pomirenja i zajedničke budućnosti dok se svi ne suoče sa mračnom stranom svoje prošlosti. U ime Milorada Dodika, predsjednika RS, koji je podržao izradu monografije, prisutne je pozdravio Obrad Kesić, direktor Predstavništva RS u Vašingtonu.

 • hrvatska - 99123 - 12.01.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (4)

  Ne kupujte hrvatske proizvode!


  Ovaj video nije objavljen u Srbiji, valjda zbog toga da bi Srbi u očima Evrope bili "evropejski" narod. Od svega ovoga zabolio me je stomak. Hrvatsku robu ni do danas nisam kupovao, ali sam odlučio da više nikada ne kupujem u Merkatoru, Rodi, Idei.. . Ne kupujte hrvatsko, budite rodoljubi.

  republika_srpska - 99121 - 12.01.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  Govor Emira Kusturice


  seselj - 99115 - 11.01.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Da li će Šešelj biti sledeći Predsjednik Srbije?


  Objektivno gledano, Šešelj ima dobre šanse da uđe u drugi krug za izbor za Predsjednika Srbije. Da li će biti izabran, to uglavnom zavisi od Vučića, koji bi mogao da bude jedini dostojan protivnik na predstojećim izborima, naravno ukoliko se kandiduje. Osim njih, ne vidim ni jednog drugog političara sposobnog za neki značajniji uspjeh.

  Ovo su samo neke moje prognoze. Od vas očekujem samo predviđanja, a komentare na moj članak možete postaviti tek nakon izbora. :-)

  rsk - 99051 - 08.01.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Pad RSK


  Najobjektivniji dokumentarac o padu Republike Srpske Krajine.

  republika_srpska - 99011 - 07.01.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Dževad Galijašević: Politička situacija u Svijetu,Balkanu, Bosni...


  brne - 98943 - 06.01.2017 : Ex-ponto - best (0)

  Šešelj (vojvoda Brne)


  Vojo je hodao po inostranstvu u drugoj polovini 80-ih. Mislim da ga je pop Đujić '89. imenovao vojvodom. Da li je išao vani '90. nisam siguran, ali '91. i kasnije nije, ako izuzmemo Hag.

  Vojova karijera buntovnika traje oko 35 godina i ne mislim da se njegovo djelovanje u tom period može okarakterisati jednosatnim pojavljivanjem u nekakvom šou programu gdje je čovjek tražio način kako da širem krugu ljudi, TV gledaocima, pošalje poruku.

  Ko su to "kriminalci", "žestoki momci", "patriote"...? Ko ih tako i zbog čega proglasi?

  Ja bih sa nekim takvim ljudima uvijek rado popio kafu, a mnogi nisu živi i sa naše i sa njihove strane, a za većinu "fine raje" mi treba posebna priprema da im kažem "dobar dan".

  O kome mi ovdje pričamo i koga slavimo?

  Ko je bio pokojni Radić? Šta bi pola "finog" Sarajeva (koji o njemu nisu ništa znali, jedino su zaključivali na osnovu ljudi koje je poznavao i sa kojima je sjedio) reklo o njemu?

  Evo još jednog "žestokog momka", Vojinog Vojvode, pa da pogledamo šta on ima reći o nekim događajima iz prošlosti:

  Idi na stranu - |listaj dalje|