fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

16_krajiska - 104871 - 24.01.2021 : Nomad Srbija - best (4)

Kakav je Film?


Pozdrav bratu Kartumu!

Gledao sam "film" Koridor 92. Očekivanja su mi bila velika jer sam pre toga gledao najave i delove sa snimanja tog "filma". Odgledao sam "film" do kraja, iz razloga da ispoštujem sebe zbog po mom mišljenju protraćenog mi vremena. Na moje razočarenje nigde akcije, samo, mape, očajna dramaturgija, naracija G. Sultanovića kao da prepričava deci neku bajku braće Grim. Neprijateljske snage prikazane kao karikature iz partizanskih filmova, iako su na terenu bile itekako respektabilne.

Najbolji delovi "filma" su ipak originalni snimci iz tog doba sa Youtube-a.

Da ne dužim, lično sam razočaran "filmom" iako sam očekivao da se o takvoj blistavoj pobedi srpskog vojnika napravi dostojna priča, ali ko ga je producirao pametnom je jasno kako to izgleda.

Voleo bih da i neko drugi sa ovog foruma napiše šta misli o "filmu" Koridor 92.

Pozdrav Kartumu, bratu po oružju.
Nomad.
politika_srbija - 104817 - 30.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (7)

Ugašena Vječna vatra na Spomen groblju Oslobodilaca Beograda


Danas, u ranim jutarnjim časovima, nepoznati vandali su oskrnavili spomen obilježje na Spomen groblju Oslobodilaca Beograda. Ugašena je i Vječna vatra, koja je prije nekoliko sedmica specijalnim avionom donešena iz Moskve, a lično ju je zapalio Lavrov.

Da li je Beograd, pored Sarajeva, drugi grad u Evropi koji ima gorionike za Vječnu vatru ali nema plina za nju?

U prilogu dostavljam i Jutjub video, pa vas molim da ga pogledate, nakon što pročitate ovaj članak.

Pošto sebe smatram ekspertom za kriminalogiju, jer sam na tu temu na Jutjube portalo pogledao mnogo video klipova i ruskih serijala, izvršio sam i malu analizu ovog krivičnog djela i došao do sledećeg zaključka:

U Srbiji su današnji dan obilježili sledeći događaji:

 • Putin čestitao Vučiću i kompletnom srpskom stanovništvu Novu godinu i Božić.
 • Iz Rusije došla prva partija od 2500 vakcina za Srbiju, pa je Srbija tako postala prva zemlja u Evropi koja ima dvije vakcine.
 • Pušten u rad Južni tok, iz koga će Srbija dobijati 15.75 milijardi kubnih metara, od kojih su za sada dvije milijarde u tranzitu.

  Nakon kratke analize, odbacio sam mogućnost da Putinova čestitka Vučiću ima neke veze sa skrnavljenjem Vječne vatre. Doduše, neko vrijeme sam analizirao mogućnost da je Nomad na N1 kanalu vidio neku huškačku vijest, koja ga je natjerala da izvrši ovaj gnusni zločin, ali sam to odmah odbacio kao neosnovana varijanta.

  Mnogo duže vremena sam pokušavao da uspostavim vezu između najavljenog dolaska ruske vakcine u Srbiju sa gašenjem Vječne vatre, ali ni tu nisam našao ni jedan siguran scenario koji bi me doveo do potencijalnog krivca. Nema na sajtu više ni onog Fikre iz Hrasnice, koji će radije primiti Fajzerovau vakcinu, napravljenu na svinjskoj masti, nego da primi onaj ruski belaj.

  Konačno sam počeo da analiziram i onu treću varijantu, tj. da je gašenje Vječne vatre povezano sa puštanjem Južnog toka, tj. dolaskom plina iz novog izvora snabdjevanja. Znam da je pomalo teško shvatiti da Srbija sada ima više plina nego što joj je potrebno - a vatra ne gori. Jasno mi je da će jedan od najvjernijih čitalaca ovog sajta, odmah početi da piše članak sa sledećim riječima: "E, moj Tomiću, opet si promašio... " ali to sada nije ni važno. Ne mogu da objasnim, ali meni je ova varijanta ima najviše smisla.

  I još nešto! Stalno mi se mota u glavi da ona ikona, koju je Dodik poklonio Lavrovu, pa mi se sve čini da i ona ima nekakve veze sa gašenjem Vječne vatre. Da podsjetim:

  1) Lavrov došao kod Dodika a ovaj mu poklonio ikonu
  2) Lavrov došao kod Vučića i donio mu Vječni plamen iz Moskve
  3) Lavrov i Vučić zapalili Vječni plamen
  4) Ukrainska ambasada traži da se ikona vrati u Dombas
  5) Gas, koji je ranije išao preko Ukrajine, sada stiže preko Bugarske

  E, ovdje sam se sasvim zapetljao! Ne mogu da povežem ruski gas, koji u širokom luku zaobilazi Evropu, sa Ukrajinskom ambasadom u Sarajevu? Nije valjda da se oni ljute što naša braća Rusi, sada preko Turske šalju gas u Srbiju? Zar su njihovi plaćenici spali na to da gase Vječne vatre po Evropi? Sram ih bilo, najprije su porušili sve spomenike po Ukrajini, a sada bi da ih ruše i po Srbiji!

  Zbunjen sam, ne vidim logiku, ali sam siguran da će N1 televizija sve to lijepo objasniti. Ako ne oni, onda će se bar javiti Nomad sa nekim, mnogo logičnijim komentarom. Dokazaće on da je za sve krivo Udruženje za zaštitu ptica iz Surdulice, koje je (poput mnogih drugih kompanija u Srbiji) privatizovao Vučićev brat.

 • srebrenica_istina - 104805 - 27.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  Koliko je muslimana pobijeno u Srebrenici?


  Događaji u Srebrenici je namje¿ten, ali su njega ipak počinili Srbi. Sramno je samo to ¿to se sa brojem licitira, i ¿to nikada nije preduzeta akcija da se isti ispita i ustanovi njegova te¿ina. Pored toga, nikada nije preduzeto ni¿ta da se pronađu stvarni počinioci. Krivicu za ovo, prije svega, snose političari iz Sarajeva, jer oni jako dobro znaju da svako ozbiljnije upu¿tanje u ovu istragu bi ujedno značilo da na povr¿inu mo¿e isplivati istina koja bi mogla da bude jako neprijatna za njih, kao i bjelosvjetsku politiku, kojoj je cilj satanizacija Srba i ukidanje Republike Srpske, koju pojedinci (upravo zbog ovog događaja) smatraju genocidnom tvorevinom.

  politika_amerika - 104804 - 26.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Gdje je nestao Tomahavk koji je 1995. godine neoštećen pao kod Banjaluke?


  pocetak_rata - 104801 - 26.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Bosna nije imala pravo na odcjepljenje od SFRJ


  kosovo_rat - 104799 - 25.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Koliko je NATO aviona oborenu prilikom bombardovanja Srba


  federalno_sarajevo - 104797 - 24.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  Nazivi ulica u Sarajevu


  zdravlje - 104791 - 23.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Korona virus: Koju vakcinu treba primiti?


  srbi_hrvati - 104789 - 23.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Hrvatski naučnik Dragan Primorac o genetici kod Hrvata


  2sr - 104769 - 17.12.2020 : Igor Ivanov Zagreb - best (2)

  Beograde da li smiješ?


  Izreka kaže da je "nada kurvina kćerka", pa ako bi se još osvrnuli na još jednu izreku "kakva mater takva i kćerka", dalo bi se zaključiti da je kćerka default-no nasljedila materin karakter i stručnu spremu.

  Usprkos svemu, ipak se nadam, valjda se čovjek nada dok je god živ. Nadam se da će istina ugledati svijetlo dana, izbauljati iz ovih mračnih i jezivih tunela laži, izdaje, raznih frustracija nepismenjaka i bezkičmenjaka. I nadalje u prevelikom postotku je zastupljena komunistička ideja u našem nacionalnom tijelu i neobjašnjiva potreba žrtvovanja za drugoga, točnije za neprijatelja i mrzitelja svoga. U ovom slučaju hvala Bogu na tehnologijama koje su nam svima omogućile dostupnost informacija u raznim oblicima. Svako onaj koji ima potrebu i želju da sazna što ga zanima, u prilici je da se osvijesti i da se filtrira od vlastitih zabluda i neznanja. Srećom od malih nogu znam mnoge stvari koje su išle u prilog istini i moj srpski duh nije ni u jednom periodu moga života postao nešto drugo, iskrivljeno i usudio bi se reći neprirodno.

  Laž koju je sproveo komunizam (a zapravo s nama na čelu, jer smo ključni za vlastitu propast) je toliko enormno golema i toliko smo kao narod uronjeni u istu, da je to doslovce katastrofalno i nadasve sramotno i ponižavajuće. Dakle, iako sam već više od tri decenije svjestan navedenog trovanja i zatupljivanja, svaki put me zaljepi za stolicu neka nova otkrivena istina.

  Katastrofa je, po mome mišljenju, još utoliko veća jer tehnologija omogućava da istina može doprijeti da svakog pojedinca, pa usprkos tome primjećujem da je prave braće iznimno malo. Malo nas je, baš kao što je uvijek bilo malo naših mučenika. Vječito sami, otpisani i progonjeni od svih, a ponajviše i najbolnije od vlastitoga roda! Neko je na ovom našem sajtu u jednoj rečenici opisao sve: Ka "Rat u Bosni(misleći na ovaj zadnji) iznjeli su doslovno pojedinci iz naših redova". Ništa se zapravo nije promjenilo. I dalje pod srpskim barjakom stoje samo pojedinci. Čičina životna golgota i mučeništvo su naprosto neoprostivi, nesagledivi i nezamislivi. Nema nam tko suditi nego Bog, a smatram da nas je kazna sustigla i sve ove decenije od te sramotne i jezivo tragične 1946., mi samo tonemo u glib iz kojeg nam više ne vire niti glave. Doslovno gadljivo. Pogledajte i poslušajte, ako već niste ovog OZNA-službenika.

  Smiješ li Beograde???

  hrasnica - 104765 - 15.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Ispovjest Slobodanke Mladić iz Hrasnice


  rat_zvornik - 104758 - 12.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Kako je počeo rat u Zvorniku 1992. godine


  Ne zaboravite da se potpišete na moj Youtube kanal!

  rat_danas - 104757 - 12.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  (12.12.1992) Zločin u Kremšiću, Vučilovcu i Marković polju kod Brčkog


  U Kremšiću, Vučilovcu i Marković polju, na današnji dan, 12.12.1992. godine, ubijeno je 51 civila srpske nacionalnosti. Najmlađa žrtva bio je desetogodišnji Bojan Bogić, a najstariji civil je bio Krsto Arsenić od 86 godina.

  Na ovom području, u borbama sa jedinicama HVO, živote su izgubila i 54 vojnika VRS iz Dubice, i 22 vojnika Čelinačke brigade, koji su mještanima pomagali u odbrani sela od Hrvatskih Oružanih Snaga (HVO).

  pocetak_rata - 104741 - 11.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (4)

  Kako i zašto se raspala Jugoslavija


  cetnici - 104739 - 10.12.2020 : Igor Ivanov Zagreb - best (5)

  Istorijske značajke o partizanima


  Bratski pozdrav svima pravima,

  svjestan sam dostupnosti informacija, odnosno da su svi oni pravi na ovome sajtu itekako upućeni u mnoge stvari, posebno kad se radi o istorijskim falsifikatima i svemu onome iskrivljenom i lažnom o čemu su nas učili u školama, bivšeg sistema.

  Lično smatram i primjećujem da nam je komunizam nanio veću i dugoročniju štetu nego sve Francetićeve crne legije i svi logori i jame punjene našim truplima.

  Gospodin Samardžić, je doslovno ljekovit. Svi oni koji su propustili njegova izlaganja, toplo preporučujem da ga veoma pažljivo saslušate/pogledate. Obzirom da čovjek doslovno sipa informacije iz glave, bez ikakvih zabilješki, nemojte zamjeriti što se ponekad udalji od teme, jer informacija je naprosto pregršt, pa je ljudski da se u izlaganju ponekad zadrži na nekoj sporednijoj temi, ali u suštini ne postoji sporedna tema, sve je izuzetno bitno i sve je povezano.

  dogadjaji - 104733 - 08.12.2020 : Nedeljko Zugic Pale - best (5)

  Sokolac: Zastava tkz. Armije BiH na Romaniji


  sarajevo - 104729 - 04.12.2020 : Nomad Srbija - best (0)

  Draško Stanivuković: Republika Srpska a ne RS


  vocarstvo - 104689 - 16.11.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Uzgoj lešnjaka


  Cvijetin Radovanović iz Velike Obarske kod Bijeljine se već sedam godina bavi proizvodnjom lešnjaka. Ovaj mudri starac daje mnogo dobrih savjeta za sve one koji bi htjeli da se oprobaju u ovoj proizvodnji. Izuzetak je odvojeni priključak za parcele, koje on preporučuje, ali se one ne isplate jer (vjerovali ili ne) naša elektrodistribucija takve priključke papreno naplaćuje, a potrošena struja se naplaćuje mnogo skuplje, tj. po INDUSTRIJSKOJ tarifi.  Čedomir Poštić iz Prhova (na pola puta od rumske raskrsnice ka Beogradu) je jedan od najvećih proizvođača lješnjaka u Srbiji. Pod zasadima ima preko 50 hektara ove kulture.

  rusija - 104681 - 07.11.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  Zajednička vježba Vojske Srbije i Ruske armije


  Veoma interesantan, emotivan video o zajedničkoj vježbi ove dvije, bratske armije na sjeveru Rusije, u okolini Sent Peterbirga. Video je na mom kanalu, pa bih vam bio zahvalan da ga preko Fejsa pokažete i svojim prijateljima. Ne zaboravite da se potpišete na kanal.

  Ovo je i prvi "film" koji sam ja preveo sa ruskog jezika. Ukoliko vam se sviđa, stavite "lajk" kao podršku mom radu. Napišite i kakve biste još filmove željeli da budu prevedeni sa ruskog jezika.

  politika_srbija - 104661 - 30.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  O tenkovima T72 B1MS


  Kada je riječ o analizi bilo koje oblasti iz domena vojne strategije i naoružanja, jedini čovjek kome vjerujem je Miroslav Lazanski. Evo šta on kaže o tenkovima T72 B1MS, koje smo dobili od Rusije.

 • Tenkovi su potpuno remontovani: nove cijevi, novi motori, nova elektronika, nove gusjenice... Od starih tenkova ostao je samo oklop, koji je takođe unapređen u svrhu zaštite od raketa.
 • Ovi tenkovi su bolji od našeg T84
 • Vrijednost svakog tenka je 5 miliona dolara, što znači da ukupna donacija od 30 tenkova koje će dobiti Srbija vrijedi 150 miliona dolara.

  Ne znam da li je potrebno još nešto dodati na ovu informaciju. Ako mi ne vjerujete, pogledajte video ispod, koji sam pripremio za vas. Potpišite se na kanal!


 • rusija - 104660 - 30.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (5)

  RE: Stižu tenkovi


  Nomad,

  nisam mogao da objavim tvoj članak u formatu kako si ga ti napisao zbog sledećih razloga:

  1) Prepravljanje tuđih članaka nije dozvoljeno na ovoj stranici. Zbog toga sam morao da odem na tvoj "izvor" i od njih prekopiram ispravnu verziju istog.

  2) Interesantno je i to da si najinteresantniji dio članka "slučajno" zaboravio da objaviš. On glasi ovako:

 • Srbija je, u okviru vojno-tehničke saradnje, iz Rusije nabavila i avione "Mig-29", helikoptere MI-17 i MI-35, PVO sisteme "Pancir".. .

  Neću ovom prilikom da komentarišem mnogo o tenkovima koje smo dobili od Rusije, a koji su nam potrebni da nadomjeste naš "manjak" koji su nam napravili oni tvoji iz DOS-a, kada su poklonili 2000 tenkova Amerikancima, koji su ih pretopili u Smederevu, a zatim od tog istog (zlata vrijednog) čelika pravili vlastite tenkove, koje su potom po astronomskim cijenama prodavali širom svijeta.

  Ovom prilikom hoću samo da pomenem onu staru narodnu izreku koja kaže da se "poklonu u zube ne gleda". Pored toga, osjećam potrebu da se i ja lično ovom prilikom zahvalim Rusima na poklonu.

  Što se članaka tiče, nemoj (molim te) da miješaš "babe i žabe" tj. daješ sebi za pravo da prepravljaš članke, poput učiteljice iz prvog razreda. Ako imaš nešto da kažeš, "zasuči rukave" pa sam smisli. Tekstove parafraziraj, ali nemoj prepravljati, služiti se nepoštenom rabotom i iskrivljivanjem istine. Zar misliš da ovdje ima i onih koji će nasjesti na tvoje jeftine provokacije?

  U gore navedenom pasusu, koji si "slučajno" izbacio, pominje se i PVO sistem "Pancir", koji ima samo pet armija svijeta, a za koji kažu da nas NATO ne bi smio bombardovati da smo ga imali 1999. godine. Naime, ovaj sistem raspolaže sa 8 lansernih jedinica, i može da gađa do 4 cilja istovremeno, na udaljenosti do 25 kilometara. Sirijska vojska je iz ovoga sistema ispalila 25 raketa i oborila 23 cilja (aviona, drona itd). Ukoliko želiš da nešto više naučiš o ovom sistemu, pogledaj video ispod. Ja sam gledao neke američke reportaže o njemu, pa ako znaš ruski ili engleski, javi se da ti pošaljem još materijala za proučavanje.

 • zlocini - 104659 - 30.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Upotreba osiromašenog uranijuma u Bosni i na Kosovu


  Ovo je isječak iz njemačkog filma "Smrtonosna prašina", koji govori o upotrebi osiromašenog uranijuma u Hadžićima i Novom Pazaru, prilikom NATO bombardovanja naših prostora u toku rata.

  Potpišite se na kanal!

  razno - 104647 - 22.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Tužna sudbina Sare Vasović


  Sara Vasović iz okoline Ivanjice, broj telefona 060-624-0988 (molim vas da proverite informaciju), živi i radi pod nadnicu već petnaest godina, i tako izdržava četvero dece. Ova ponosna majka nikada se ne žali na svoju sudbinu, ali se ipak nada se da će jednog dana imati i svoju vlastitu kuću.

  pjesma_rat92 - 104637 - 19.10.2020 : Gagula Lukavica - best (0)

  Pjesma SARAJEVO, TO JE MOJ GRAD


  Pozdrav svima.
  Godinama ili bolje receno decenijama tragam za pjesmom, čijeg se samo jednog dijela sjećam:

  "...Pjevam za sve nas,
  ne plačem jer ne treba,
  grad je dio nas,
  ljubav nam je spas.

  Ref:
  Moj grad, moj grad,
  Sarajevo to je moj grad"

  Pjesma je često emitovana pocetkom rata na "S" kanalu, vjerujem da se bar neko sjeća. O kojoj pjesmi je riječ, autorima iste itd.
  Unapred hvala za bilo kakav trag.

  RE: Pjesma Sarajevo, to je moj grad  Poštovani,
  Ukucaj na Youtube "To je moj grad Milić Vukašinović".
  politicari - 104628 - 15.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Da li je na pomolu još jedna afera krađe novca u Sokocu?


  prepiska - 104619 - 14.10.2020 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

  Sveti Nikita Remizijanski intervju Nebojša Ozimić


  politika_srbija - 104617 - 14.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Težina lanca 3


  U ovom filmu ima svega pomalo, jako impresivno: o poplavama, zagađenom vazduhu, čistoj energiji, osiromašenom uranijumu, korumpiranim političarima, zaboravljenoj istoriji Južne Amerike, raspadu Socijalizma, tranziciju.. . Ukoliko ga niste ranije pogledali, toplo ga preporučujem.

  akcije - 104598 - 02.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Tužna sudbina porodice Marić iz Šekovića


  Nije mi namjera do pokrećem još jednu akciju, ali ću sam lično pomoći ovoj porodici, čim se za to steknu uslovi da ih lično posjetim. Pomozite i vi, ukoliko ste u mogućnosti.

  poginuli - 104597 - 02.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Posthumno odlikovani borci Dragan Popović, Branislav Đoković i Slobodan Babić


  Video koji možete da vidite u ovom prilogu nalazi se na mom Youtube kanalu. Molim vas da se potpišete i tako pomognete da sakupim 1000 potpisnika i zvanično registrujem isti. Podaci o licima koji se potpišu na kanal su privatni, nisu dostupni čak ni meni.

  Ovaj koristan video je ujedno i primjer lošeg novinarstva na našim prostorima. Naime, autori video priloga su zaboravili da pomene imena preostala dva borca koji su dobili Medalje zasluga za narod. Srećom, informaciju je bilo lako pronaći na Internetu.  U Višegradu su danas uručena tri posthumna odlikovanja porodicama poginulih i nestalih boraca Vojske Republike Srpske, koje je Medaljom zasluga za narod odlikovala predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

  Za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske danas su posthumno U Višegradu su danas uručena tri posthumna odlikovanja porodicama poginulih i nestalih boraca Vojske Republike Srpske, koje je Medaljom zasluga za narod odlikovala predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

  Za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske danas su posthumno odlikovani Slobodan Babić, Dragan Popović i Branislav Đoković.

  Dragana Јasika, kćerka Dragana Popovića, borca poginulog na ilijaškom ratištu, kaže da su joj osjećanja podijeljena.

  "S jedne strane osjećam se tužno jer je gubitak oca nenadoknadiv, a, s druge strane, osjećam se i ponosno zato što je život mog oca utkan u temelje Republike Srpske, samim tim i u slobodu srpskog naroda", istakla je ona.

  Ona je izrazila nadu da će Srpska i njene istitucije i u budućnosti cijeniti žrtvu stradalih očeva tako što će brinuti o njihovim potomcima.

  Izaslanik predsjednika Republike Srpske Slobodan Župljanin naveo da današnjim činom odlikovanja Republika Srpska podsjeća da se nikada ne smije zaboraviti žrtva koja je podnesena za njenu odbranu.

  - Ovo je samo jedan od načina da im se odužimo i da sačuvamo od zaborava one koji su se izborili za slobodu srpskog naroda - istakao je Župljanin.

  Župljanin je napomenuo da je opredjeljenje vlasti Republike Srpske da se svi poginuli borci Vojske Republike Srpske posthumno odlikuju Medaljom zasluga za narod.

  - U ovoj godini, povodom 28. juna - Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i 15. septembra - Dana poginulih i nestalih, predsjednica Republike Srpske odlikovala je 287 poginulih boraca. U skladu sa planom, u naredne dvije godine, svi poginuli borci biće posthumno odlikovani jer je to naša obaveza i dug prema onima koji su za Srpsku dali život - naveo je Župljanin.

  On je izrazio žaljenje zbog činjenice da napadi na Republiku Srpsku ni danas ne prestaju, što obavezuje na reagovanje kako bi se učinilo sve da žrtve ne budu zaboravljene.

  Načelnik opštine Višegrad Đurević smatra da je ovaj, kao i svi dosadašnji koraci prema boračkoj kategoriji, neophodan jer su to ljudi koji se ne smiju nikad zaboraviti.

  - Dogovorili smo se danas da već u narednom periodu ažuriramo spiskove sa svim članovima porodica poginulih boraca kako bi im bila dodijeljena odlikovanja - rekao je Đurević.

  On je zahvalio Cvijanovićevoj, koja veliku pažnju usmjerava ka ovoj kategoriji stanovništva..

  Dragana Јasika, kćerka Dragana Popovića, borca poginulog na ilijaškom ratištu, kaže da su joj osjećanja podijeljena.

  "S jedne strane osjećam se tužno jer je gubitak oca nenadoknadiv, a, s druge strane, osjećam se i ponosno zato što je život mog oca utkan u temelje Republike Srpske, samim tim i u slobodu srpskog naroda", istakla je ona.

  Ona je izrazila nadu da će Srpska i njene istitucije i u budućnosti cijeniti žrtvu stradalih očeva tako što će brinuti o njihovim potomcima.

  Izaslanik predsjednika Republike Srpske Slobodan Župljanin naveo da današnjim činom odlikovanja Republika Srpska podsjeća da se nikada ne smije zaboraviti žrtva koja je podnesena za njenu odbranu.

  - Ovo je samo jedan od načina da im se odužimo i da sačuvamo od zaborava one koji su se izborili za slobodu srpskog naroda - istakao je Župljanin.

  Župljanin je napomenuo da je opredjeljenje vlasti Republike Srpske da se svi poginuli borci Vojske Republike Srpske posthumno odlikuju Medaljom zasluga za narod.

  - U ovoj godini, povodom 28. juna - Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i 15. septembra - Dana poginulih i nestalih, predsjednica Republike Srpske odlikovala je 287 poginulih boraca. U skladu sa planom, u naredne dvije godine, svi poginuli borci biće posthumno odlikovani jer je to naša obaveza i dug prema onima koji su za Srpsku dali život - naveo je Župljanin.

  On je izrazio žaljenje zbog činjenice da napadi na Republiku Srpsku ni danas ne prestaju, što obavezuje na reagovanje kako bi se učinilo sve da žrtve ne budu zaboravljene.

  Načelnik opštine Višegrad Đurević smatra da je ovaj, kao i svi dosadašnji koraci prema boračkoj kategoriji, neophodan jer su to ljudi koji se ne smiju nikad zaboraviti.

  - Dogovorili smo se danas da već u narednom periodu ažuriramo spiskove sa svim članovima porodica poginulih boraca kako bi im bila dodijeljena odlikovanja - rekao je Đurević.

  On je zahvalio Cvijanovićevoj, koja veliku pažnju usmjerava ka ovoj kategoriji stanovništva.
  kosovski_boj - 104595 - 01.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Kosovska bitka, prava istina


  2sr - 104593 - 01.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Četničko oslobađanje Rogatice, oktobar 1943. godine


  politika_amerika - 104583 - 24.09.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Konačno raskrinkan tkz. Bošnjački institut za istraživanje tkz. genocida u Srebrenici


  2sr - 104581 - 24.09.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Kako je Dragoljub postao Omer, a zatim se nakon 22 godine vratio svojim korjenima


  Nevjerovatna sudbina jednog Srbina iz okoline Doboja, koji je preko 20 godina živjeo u ubjeđenju da se zove Omer. Za nastavak priče pogledajte video na mom Youtube kanalu, a zatim se i potpisite na njega, tako što ćete kliknuti na dugme "Subscribe". Vaše podatke neću moći da vidim ni ja! Hvala vam na pomoći da dostignem 1000 potpisnika i zvanično registrujem svoj kanal!

  16_krajiska - 104559 - 20.09.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Obilježena godišnjica formiranja 16. bataljona 1kk VRS


  Evo još jednog videa na mom Youtube kanalu. Molim vas da se potpišete i tako pomognete kanal da sakupi 1000 potpisnika.

  Do nedavno sam na kanalu imao samo dva klipa, sa kojima sam za dvije godine sakupio preko 700 onih koji su se potpisali na kanal, tako što su kliknuli na "SUBSCRIBE" taster. Sa samo jednim klikom možete da se registrujeta, a podatke o vama ne može znati niko sem mene. Naravno, da biste to uradili morate da imate "gmail" adresu.

  Potpišite se na kanal, jer ću u budućnosti mnogo čega objavljivati na istom, a u planu mi je da snimam i neke klipove sa učesnicima rata - od Banjaluke do Trebinja.

  Živjela Republika Srpska!

  sudjenja - 104551 - 17.09.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  U Sokocu uhapšeni nevini za zločin iz 1992. godine


  Eto, i Sokolac dođe na red. Svako u Sokocu, od stare babe do djeteta od tri godine, vrlo dobro zna da ljudi koji su na spisku nemaju nikakve veze sa zločinom koji se dogodio u Nevoseocima, jedinim te vrste na sokolačkoj opštini. Htjedoh još nešto napisati, ali vidim da je upravo to rekao Željko Lalić, predsjednik BORS-a, pa odustadoh.  Nemam ja ništa protiv da se kazne oni koji su počinili taj zločin. Problem je što, po informacijama kojima ja raspolažem, neki od njih više nisu živi, a drugi su se nagodili sa Tužilaštvom i Hagom, pa su sada nedodirljivi. U svakom slučaju, nevini će opet da nastradaju. Interesuje me samo da li će tom nepravednom presudom biti zadovoljne porodice nastradalih Bošnjaka?

  I još nešto! Kako to da je na red došlo da se sudi Srbima za zločin u kome je nastradalo četrdesetak Bošnjaka, a za onih 3600 Srba pobijenih u Bratuncu i Sebrenici još uvijek nije niko odgovarao? Isto važi i za onih 10. 000 ubijenih Srba u Sarajevu, u zoni odgovornosti tkz. Armije BiH. Hajde da počnemo od većih zločina, pa da idemo ka "manjim" poput onog u Kukavicama nadomak Rogatice, kada je na stravičan način ubijeno 59 civila, toliko stravičan da su scene tog zločina dobile Oskara u Holivudu, ali su lažno prikazane kao muslimanske žrtve.
  politika_srbija - 104547 - 15.09.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Ovaj video govori sve o Borisu Tadiću


  Nakon što pogledate ovaj video, vjerujem da nikada više nećete glasati za izdajnički DOS i onog Hrvata Borisa Tadića

  1sr - 104545 - 14.09.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Poginuli srpski vojnici i ruski dobrovoljci na Vlasini u 1. svjetskom ratu


  politika_srbija - 104513 - 31.08.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Matija Bećković: Srbijo pamti!


  2sr - 104407 - 05.07.2020 : Nedeljo Žugić Pale - best (0)

  Sokolac: Ko je bio Sava Biljić?


  kosovo_21_vijek - 104265 - 02.05.2020 : Srbin Sokolac - best (0)

  A ja molim se


  kosovo_21_vijek - 104253 - 24.04.2020 : Nenocc Sokolac - best (2)

  Iduće godine u Prizrenu


  miodrag_lazic - 104229 - 18.04.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Srce na dlanu


  miodrag_lazic - 104207 - 14.04.2020 : Nomad Srbija - best (2)

  Uspomena na heroja


  prepiska - 104199 - 11.04.2020 : Nomad Srbija - best (0)

  Srce moje


  prepiska - 104170 - 22.03.2020 : Nedeljko Žugić Pale - best (0)

  Sokolac: Кaraula Mijata Tomića i druge priče


  pjesma - 104169 - 22.03.2020 : Nedeljko Žugić Pale - best (0)

  Sokolac: Volim tebe Romanijo goro (1), Izvorna grupa 'Zavičaj'


  prepiska - 104168 - 22.03.2020 : Nedeljo Žugić Pale - best (0)

  Sokolac: Litija od Beograda do Banjaluke (Stevo Kapović)


  jovo_mijatovic - 104167 - 22.03.2020 : Nedeljo Žugić Pale - best (0)

  Sokolac: Sjećanje na Jovu Mijatovića (Milija Mijatović i Tomo Borovina)


  1kk - 104161 - 13.03.2020 : Kartum7193 Predojević Banja Luka - best (1)

  Monografija 1bVP 1. KK VRS - Izložba 'Stigla Korpusna'


  Pred otvaranje izložbe "Stigla korpusna".

  bosna_buducnost - 104119 - 23.02.2020 : Oklop Visegrad - best (0)

  Da li će biti rata?


  O tome da li će biti rata ili ne, davno su govorili starci Tadej i Gavrilo . Jedan od tih filmova ima na linku:  A kako će biti u ratu govori nam ovo čudo Božije kada na Vaskrs krvotoči Spasiteljeva ikona.  Da se podsjetimo, ikona Spasitelja je prokrvotočila onoga časa kad je lažni vožd otišao na noge sataninom ambasadoru u Vatikan da poljubi papuču. Tom prilikom mu je darivao i ikonu Svetog Save, koja je u tom času primopredaje proplakala.

  Ko će da ratuje? Sigurno neće onaj ko je i jedan dan bio na Žuči, Grbavici, Neđarićima... Pa i sami muslimani koji su osjetili miris rata neće htjeti ratovati. Prije će cijevi okrenuti u Bakira od trezora.

  Ali tu su sad desetine hiljada migranata. Sve mlada vojska. Dovoljno ih je da naprave incident i da zabava počne.

  Nama, Srbima nije interes da se ratuje. Nemamo vođe, nismo složni, nemamo oružje. Mslimani to sve imaju.

  Ko će da nas vodi? Mirko iz frižidera, ili Dodik iz gepeka? Ili Lukač koji je na početku rata ubijao Srbe snajperom, ili Pejova unuka, ili Dževad od Vozuće, ili Kasipović čiji je djed poklao Sargovac i Motike?

  Ali i ovaj put, kao i prošlih ratova, nama rat nije bio u interesu, mi nismo htjeli ratovati, ali rat nam je nametnut. Za ljubav je potrebno dvoje, ali za rat samo jedna strana da hoće ratovati, dovoljno je.

  Zato će Amerika da pusti sa lanca pse rata, onog časa kad ocijeni da se Rusija treba razvući na viće frontova. A to nije tako daleko. Već se nama Srbima gura prst u oko oko otimanja Svetinja, otimanja identiteta... I tako da je realno uskoro očekivati sukobe.

  Srećom, situacija u svetu se promenila i imamo ya nijansu dve, malo bolju podršku i Rusije i drugih zemalja.

  Sad nam opstanak zavisi od toga koliko ćemo se vezati za matušku Rusiju. Ako opet naše rukovodstvo napravi grešku, a pravi ih često, da malo se okrenu Rusiji, pa onda joj zabodu nož u leđa, može se desiti da ostanemo bez podrške, kao što je Milosević napravio grešku i nije ocijenio stvarnu snagu Jelcina. Postupio je česno i podržao one koji su htjeli da sruše Jelcina, a ovaj ih je pobio tenkovica, utvrdio vlast, ali izostavio podršku Srbima. Čak je poslao nekoliko brodova oružja ustašama.

  Ako srbsko rukovodstvo se više poveže sa Putinom, niko nam ništa neće moći. Za manje od sat vremena rakete iz Rusije mogu da dolete na ustaške mete i tako umanje ili skroz eliminišu njihovu trenutnu nadmoć nad nama.
  djukanija - 104101 - 16.02.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Beogradski sindikat: Sviće zora


  Idi na stranu - |listaj dalje|