fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_sekovici - 100813 - 23.06.2017 : Miki Sekovici - best (0)

Poginuli Šekovljani


Hvala pozdrav i za tebe,

pitao sam da li možeš biti određeniji, koji momci i da li znaš ime od nekog od njih. Možda i ja znam i možda ti mogu dati odgovor?

RE: Poginuli Šekovljani

Miki,

Srđan je mislio na borce iz Šekovića čija je lista izašla na stranici "Najnoviji" na dan 6. juni u rubrici "Poginuli na današnji dan". Izgleda da ti samo pratiš stranicu "RAT_SEKOVICI" pa pa pomalo nisi u toku o čemu on govori.
brigade - 100803 - 21.06.2017 : David Paunovic Novi Grad - best (0)

Spisak svih poginulih pripadnika 1. novogradske brigade


Možete li objaviti spisak svih poginulih pripadnika 1. Novogradske brigade, dan, godina i mjesto pogibije. Zanima me kako su i gdje poginuli Božo (Stanka) Trivanović, Nikola (Petra) Vujasin i Drago (Marka) Tintor.

RE: Spisak svih poginulih pripadnika 1. novogradske brigadePoštovani,

u planu mi je da to uradim, ali vjerujem da će proći bar godina dana dok to ne završim.
betanija - 100799 - 21.06.2017 : Spiridon_Kopicl Beograd - best (0)

Prepadni bataljon Kovin


Molio bih vas da mi kažete, ukoliko znate, da li je u ovoj jedinici bio i Zoran Vuković - Vule iz Kragujevca?
rat_sekovici - 100798 - 20.06.2017 : Srdzan N.Sad - best (0)

RE: Poginuli srpski vojnici


Pozdrav za Mikija Šekovići,

pitanje koje sam postavio se odnosi na dan 10. 6, kada je bila objava da su na taj dan poginuli boraci koji imaju imena a nema mjesto pogibije. Pozdrav za sve iz Novog Sada.
rat_sekovici - 100789 - 18.06.2017 : Miki Sekovici - best (0)

Poginuli Srbi u Šekovićima


Kojih osam momaka iz Šekovića što su poginuli? Gdje si to našao? Moraš biti određeniji. Pozdrav!
rat_olovo - 100787 - 18.06.2017 : Max 65 zastitni puk - best (0)

Ašpilje Slivnje


Samo da kažem ovom što traži ova tri borca što su poginuli na Slivnjama u šumi. Bila je tu i jedna žena. Ja sam ih video u prolazu, bili su tu na rovu sve četvero. Poginili su u borbi, a šta je sa njima bilo posle toga ja ne znam. Samo znam da su tela bila u tom rovu kada sam tuda prolazio.
tarcin - 100785 - 17.06.2017 : Mali85 Markedjani Sarajevo - best (0)

Ferid Delić - Feđa


U svom prethodnom tekstu ni jednom trena nisam rekao da je Ferid Delić bio "dobar prema Srbima" već sam rekao da je " valjao nama" tj. mom ocu, majci, babi...

To šta je gore navedeni upravnik radio drugima ja to ne znam, niti sam i jednom to rekao. Samo sam napisao da je pomogao mom ocu...

Ja što pišem, pišem vezano za sebe i ono što znam da se dogodilo i neću da izmišljam i lažem, a to što neki imaju nekakve zablude oko toga, to nije moj problem...

Veliki pozdrav
poturice - 100779 - 16.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (2)

Istoričar dr. Salih Selimović


poturice - 100777 - 16.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (1)

8.Vrata Mr. Salih Selimović: Srbi muslimanske vere


poturice - 100775 - 16.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (0)

8.Vrata- Dr. Salih Selimović: Ilija i Alija- Tragedija jednog naroda


politika_srbija - 100767 - 15.06.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

Lezbejka predsednik Vlade R.Srbije


Svetski mediji: Prva gej premijerka na Balkanu!

Svetske agencije prenele su pod oznakom "hitno" da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao ministarku Anu Brnabić za premijerku Srbije.

Agencije navode da je u pitanju prva srpska premijerka u istoriji i prva deklarisana gej osoba na čelu vlade neke balkanske zemlje.

AFP navodi da je Ana Brnabić prva otvoreno gej osoba na poziciji premijera na konzervativnom Balkanu, kao i to da je prva žena u srpskoj istoriji koja je dospela na tu poziciju. AP navodi da je Brnabićeva prva otvoreno gej osoba koja se našla na čelu vlade "veoma konzervativne zemlje". Vučić je obećao da će poboljšati prava homoseksualaca u okviru napora da se zemlja približi članstvu u EU, podseća američka agencija.
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je danas da je informacija o tome ko će preuzeti kancelariju premijera nebitna jer već pet godina o sudbini naroda u Srbiji odlučuje jedan čovek.

 • "Ta informacija potpuno je nebitna jer već pet godina i funkciju premijera i predsednika i vrhovnog komandanta i koordinatora službi i spasitelja iz poplava i vozača kamiona kroz tunele obavlja samo jedan čovek koji jedini odlučuje o sudbini ovog naroda", naveo je Šutanovac u pisanoj izjavi.

  On je ocenio i da se u Srbiji uspostavlja "sultanat" u kome postoji jedan sultan i mnogo vezira, među kojima je i Ana Brnabić.

  Važnu fazu u njenoj poslovnoj biografiji predstavlja angažman u različitim američkim konsultantskim firmama koje su u Srbiji realizovale projekte finansirane od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

  Sanda Rašković Ivić (samostalna poslanica): Glavni kvalitet poslušnost Vašingtonu


 • Izbor Ane Brnabić ukazuje na vazalni, slugeranjski odnos Vučića prema Zapadu. Brnabić je kandidat Vašingtona i ne znam šta je to njen doprinos kojim je zaslužila premijersko mesto, sem poslušnosti MMF-u i činjenice da je "potrošna". Zamislite Brnabićevu koja brani KiM! Naravno, ne možete! Zamislite Brnabićevu koja štiti prava radnika protiv MMF-a. Ne možete, naravno! Sada će valjda Vučićevi analitičari da spoznaju da je on samo poslušni sluga Amerikanaca. Toliko o stranim plaćenicima!

  Srbijanka Turajlić (Pokret slobodnih građana): Tužno za jednu tako mladu osobu


 • Danima unapred stidim se zbog osobe koja će prihvatiti ovakvu vrstu poniženja. Nekad sam mislila da Ana Brnabić nije osoba koja će na tako nešto pristati.

  Boško Obradović (Dveri): Diktat Zapada i poniženje za SNS


 • Da li je izbor Ane Brnabić za predsednika Vlade Vučićev izbor ili izbor Zapada? Očito je da zapadni centri moći imaju veće poverenje u Anu Brnabić nego u bilo kog drugog iz SNS ili njihovog koalicionog partnera. Vučić je bio u obavezi da za mandatara predloži osobu koju mu je Zapad izdiktirao. Ovo je poniženje i za samu SNS koja nema kvalitetnog kandidata za predsednika Vlade, kao i za sve socijaliste koji su imali lažno obećanje vrha SPS da će Ivica Dačič biti novi premijer i da zbog toga treba da podrže Vučičev izbor za predsednika. Nijedan glasač SNS i SPS nikad ne bi glasao za Anu Brnabić. Da li možda hrvatski i homoseksualni lobi u Srbiji na ovaj način dolazi na najuticajniju funkciju u Srbiji, uskoro ćemo saznati...

  Ovo su samo neki natpisi i reagovanja o postavljenju Hrvatice-lezbejke od strane bivšeg člana Srpske Radikalne Stranke, a sada Predsednika R. Srbija Aleksandra Vučića... E Srbijo šta si dočekala posle Karađorđa, Vojvoda Mišića, Putnika, posle heroja majora Gavrilovića, Milunke Savić, Gvozdenog puka... majora Tepića i ostalih srpskih Obilića, udarena si majko Srbijo najmračnijim podlim zapadnim nakazama koje ti poturaju da ti budu vođe, a A Vučić marioneta slepo izvršava... Mislio sam nema većeg poniženja kad ono moralne nakaze na čelu Vlade pokradene i prevarene Srbije. Au, braćo Srbi šta nas snađe!
 • bosna_danas - 100765 - 14.06.2017 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

  Izmjene krivičnog zakona BiH


  Čitam ovih dana u srestvima informisanja da se spremaju izmjene krivičnog zakona BiH, navodno je tekst već usvojen u savjetu ministara.

  Ako su informacije tačne, ponovo se u igru ubacije Srebrenica u smislu da će se negiranje onoga što se desilo a neki kažu da je to bio genocid kažnjavati zatvorskom kaznom.

  Ako je tačno da takav tekst postoji u savjetu ministara se ne može usvojiti bez saglasnosti srpskih ministara. Ako dođe u parlamentarnu proceduru i bude usvojen, a zna se da ne može biti usvojen bez srpskih poslanika onda sve maske padaju.

  Eto vam gospodo iz BORS-a i Veterana da masovnim protestima iskažete svoj patriotizam i prisilite srpske kvazipolitičare da povuku ručnu. Ako ostanete nijemi žao mi je ali ne mogu napraviti nikakvu razliku između vas i srpskih kvazipolitičara. A siguran sam da ako pozovete borce na masovne proteste da će se odazvati.
  bors - 100763 - 14.06.2017 : Tiana Maksimović Bijeljina - best (0)

  Pitanje u vezi boračkog staža


  Pitanje za ministra boračke organizacije RS i za vladu RS:

  Zanima me, zašto je za neke uplaćen borački staž, a za većinu ukinut, jer ta većina nije bila obaviještena, da treba podnijet zahtjev za uplatu boračkog staža za demobilisane borce. Da li je moguće, da su ti borci za našu vladu i boračku organizaciju građani drugog reda?

  Šta radi naša opozicija???
  rat_pale - 100761 - 14.06.2017 : Zoka - best (1)

  Penziju trošila na srpske ranjenike


  U današnjim Večernjim novostima objavljen je članak o promociji knjige holanđanke Jeni Ligtenberg.

  Jeni Ligtenberg je kao dobrovoljac 1993 god. stigla u ratnu bolnicu Koran Pale sa kombijem punih lijekova i medicinske opreme. Planairala je a ostane nekoliko dana a ostale je sve do kraja rata i čitavo vrijeme je vodila dnevnik koji je sada objavljen. Jeni Ligtenberg Ratni dnevnik Pale 1993-1995.

  Na promociji kjige su govorili dr Mirko Šošić i dr Dragan Kalinić. Dr. Šošić je podsjetio kako je Ligtenbergova na Pale došla kao dobrovoljac i posvetila se brizi o ranjenicima. Svoje ogromno farmaceutsko iskustvo je prenosila radnicima bolnice.

  Umjesto da svoju penziju koju je stekla jula 1993 troši i mirno živi u Holandiji ona je svoj novac trošila na liječenje srpskih ranjenika rekao je dr Kalinić. Osim svakodnevnog rada Ligtenbergova je slala i dopise zapadnim redakcijama, obraćala se na mnoge međunarodne adrese i ukazivala na diskriminatorski odnos prema Srbima.

  U jednom poglavlju dnevnika se spominje i Srebrnica tj. događaji oko nje. Zahvaljujući svojim kontaktima sa pripadnicima holandskih snaga UN Jeni je dolazila do povjerljivih podataka i sve bilježila u dnevnik. Tako je 4. jula 1995 zapisala da je od prijatelja iz mirovnih snaga čula da će se uskoro desiti nešto prljavo što će odjeknuti kao grom i dati novi preokret ratu. Zavjera između Amerike i Izetbegovića.

  jeni Ligtenberg je trenutno teško bolesna i o njoj se brine njena kćerka. Kada sam prije tri godine bio u Hagu Jeni me pozvala i dala dnevnik. Rekla je da s njim ne može ništa da uradi jer je stara. To je bio motiv da taj dnevnik objavim rekao je dr Šošić

  Uz Johanu Merkus, holandsku princezu koja je 1875. u Hercegovačkom ustanku ušla u legendu kao barjaktar, Bojana Jeni je na častan način kao heroina upisana u srpsku istoriju. Pišu bogradske Večernje Novosti


  Dodao bih da se odlično sjećam gospođe Ligtenberg jer dok sam ležao kao ranjenik u bolnici Koran ona bi često prolazila kroz sobu i porazgovarala s nama, po najviše sa težim ranjenicima. Jedne prilike nekoliko dana po mom dolasku me upitala: Kako jutros? Ja sam samo odmahnuo rukom jedva razumjevajući a ona je rekla: "Biće dobra mlado zdrav ćovjek!" Malo sam se nasmijao zbog čudnog naglaska a ona reče -eto već dobra

  U ime svih ranjenika ratne bolnice veliko hvala na pomoći gospođo Ligtenberg.

  Ratni dnevnik je trenutno dostupan samo na holandskom jeziku.

  U Večernim Novostima ima i fotografija Jeni Ligtenberg pa ako ste u mogućnosti da je objavite jer ja nisam trenutno u mogućnosti da vam je pošaljem.

  Zoka
  prepiska - 100755 - 13.06.2017 : Crna Osmica Brcko - best (0)

  VBR nije uništen


  Primjedba moderatora: potrebna pomoć da odredim u vezi kojeg ratišta - stranice se ovaj komentar odnosi.

  Da sjećam se dobro si locirao položaj, prve granate si prebacivao. Nekoliko stotina matara drugi ili treći plotun je bio vrlo kada je VBR nastavio dejstovati sa plotunom ili dva da bi vas odvukli dalje
  Da tražite a da ste ostali na drugom plotunu sa istim kordonarim vjerovatno bi pogodili. Sledeći dan ili dva VBR je promijenio lokaciju
  praistorija - 100753 - 13.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (0)

  HRT3: Na rubu znanosti: gost Goran Šarić


  prepiska - 100741 - 12.06.2017 : Velja Frankfurt - best (0)

  Email adresa


  Mogu li dobiti vašu email adresu da vam pošaljem jednu sliku?

  RE: Email adresa  Moja email adresa je slavicnetŽhotmail.com.
  prepiska - 100739 - 12.06.2017 : Kec Vucijak - best (0)

  Vila


  Z. Pavlović ubijen iz blizine drugi vojnik, zarobljen i razmjenjen.  RE: Vila  Molim vas da mi neko napiše na koju stranicu da postavim ovaj članak.
  rat_teslic - 100736 - 12.06.2017 : Kozilar VRS Teslic - best (0)

  Kozila


  Željeznopoljac,

  Ja sam bio sa druge strane brda, pitaj šta te zanima. Mene zanima vaše viđenje našeg napada na objekat na Manjači? Koliko ste duboko ulazili u našu teritoriju sa izviđanjem i sa kolikom ste vojskom napadali kada ste zauzeli selo i u napadu par dana ranije na rovove iznad sela?
  poginuli - 100733 - 12.06.2017 : Zoran Samardzic Brcko - best (0)

  Dimitrije (Ostoja) Samardžić


  Poštovanje,

  Na današnji dan 12. 6. 1992. pogino je moj tata na izvlačenju municije za potrebe VRS, vojna policija. Komandant mu je ranjen, on je pogino. Dosta muslimanskih zarobljenika je tada poginulo. To je sve što znamo. Znali neko više o ovom događaju neka mi piše na zoransamardzic365Žyahoo.com.
  oglasi - 100725 - 11.06.2017 : Slavko Stanisic Pale - best (0)

  Prodaje se kuća na Palama - SAMO 300 KM/m2


  Prodajem kuću na Palama površine 10, 0 x11, 0 m, 4 etaze , sa poslovnim prostorom pogodnim za različite djelatnosti (bila ordinacija doktorice Radović).

  Kuća ima podrum, poslovni prostor 110m2 i dva stana- sprat i potkrovlje (unutrasnje stubište, hodnik, dnevni boravak, kuhinja i trpezarija, 2 sobe, kupatilo, ostava i balkon).
  Poseduje urednu dokumentaciju, građevinsku dozvolu sa svom pratećom dokumentacijom.

  Kuća ima zemljište površine 1120 m2, sa sadnicama voca, pogodno za vrt. Kuća se nalazi na glavnom putu prema vrelu reke Miljacke, kod Famosa. Prednost se ogleda u tome jer je blizu najpoznatijih skijaških centara i nacionalnih parkova:

  Skijaški centar "Ravna planina" Pale - 500m
  Skijaški centar Jahorina - 15km
  Sarajevo (Baščaršija) - 17km
  Nacionalni park Trebević - 14km
  Mogućnost zamene za stan. Povoljno!
  Sve informacije na telefon: +387 63 82 56 720
  rat_sekovici - 100724 - 11.06.2017 : Strela M53 Kladanj - best (0)

  Pelemiši


  Pozdrav za Mikija Šekovići. Bio sam kod Simine vikendice, kota naspram Zeca na pruzi.
  oglasi - 100721 - 11.06.2017 : IVICA Uzice - best (0)

  Potrebni radnici za berbu malina


  Potrebna dva radnika za berbu malina u okolini Užica. Smeštaj i hrana obezbedjen. Sve informacije na br. 0605724400
  rat_sekovici - 100719 - 10.06.2017 : Srdzan Novi Sad - best (0)

  Šekovići


  Pozdrav svim na ovoj stranici. Imam jedno pitanje u vezi ovih osam momaka iz Šekovića koji su u poginuli. Interesuje me gdje su i kako su poginuli? Da li je bila neka zasjeda ili su poginuli negdje na liniji? Veliki pozdrav!
  plemena - 100717 - 10.06.2017 : Vanja Smolic Banja Luka - best (0)

  Porijeklo prezimena Smolić


  Poštovani,

  volio bih saznati porijeklo svog prezimena. Većinom smo u R. Srpskoj. Krsna slava je Sv. Nikola. Hvala unaprijed!
  dnk - 100715 - 10.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

  Intervju: Jovica Krtinić- Genetika potpuno razotkriva naše mitove tajne istorije!


  trazim - 100711 - 09.06.2017 : Senad Omerovic Godus - best (0)

  Nihad Kunić


  Tražim druga iz JNA. Zove se Nihad Kunić trebo bi biti 1967. godište. Mislim da mu se mati zvala Šefika, a sestra Nihada, svirao je gitaru a školu završio u Sarajevu. Molim da mi ko Javi sta zna o njemu. Hvala.
  plemena - 100709 - 08.06.2017 : Nikola Kuzmanovic Brčko, selo Grbavica - best (0)

  Porijeklo prezimena Kuzmanović


  Za prezime Kuzmanović sam čuo da je naše porijeklo iz Posavine, selo Škugrić, naselje Krečane. Pradjed je došao sa majkom, nosio prezime Kuzman, a posle su dodali i "ović" i sad je kao i davno upisano Kuzmanović.

  Pozdrav od mene, ja sam Nikola Kuzmanović.
  nevesinjska - 100707 - 07.06.2017 : Hvo Capljina Capljina - best (2)

  Operacija Lipanjske zore


  07. 06. 1992, tog dana krećemo u akciju oslobadjanja desne obale rijeke Neretve (Prebilovci, Tasovčići Klepci)

  Krećemo iz pravca Metkovića na selo Klepce kojega drži JNA i paravojne srpske formacije. U selo ulazimo s nešto lakše ranjenog, sa boka uz nas ide HOS, a HV ide s desna. Selo ubrzo pada (2-3 ) sata, ostala samo starčad, JNA se već povlači prema Tasovčićima i dalje prema Dubravskoj visoravni.

  Sledeći dan padaju Tasovčići i Prebilovci. U Prebilivcima zarobljavamo tenk i Vbr. Naši VBR-ovi prevrću zemlju ispred nas, JNA u totalnom rasulu se povlači prema Stocu, tek tad smo vidjeli koji haos vlada među njima.

  Svim poginulim borcima neka je laka zemlja!
  zlocini - 100703 - 06.06.2017 : SaSrbin Canada - best (4)

  Zločini nad Srbima


  Svjedoci smo kako se posljednjih godina a i ovih dana stidljivo pojavljuju članci o hapšenjima muslimanskih zločinaca ili o još nekažnjenih muslimanskim zločinima tokom rata u BiH. Tako možemo pročitati o nekakvoj "Azri četiri noža", Ilfeti Veseli, o streljanju zarobljenika u Velikom parku u Sarajevu, o hapšenju monstruma koji su silovali maloljetne Srpkinje po Sarajevu, o ubistvu civila u Presjenici, Rogatici, Foči, Sijekovcu, Bihaću, Zenici, Tuzli, Konjicu, Visokom, Goraždu, Srebrenici... Praktično nema mjesta u BiH gdje nije bilo zločina nad Srbima a veliki broj tih zločina dogodio se na početku rata, u jeku antisrpske medijske kampanje. Što bi rekli "povika na vuka dok lisica jede meso".

  Mišljenja sam da treba organizovati međunarodnu konferenciju u Banjaluci, pozvati sve ambasadore i relevantne evropske i američke novinare i političare koji imaju želju da saslušaju i srpsku stranu i da se i na taj način bar malo osvjetle događaji iz rata u BiH. Taj početak je jako bitan jer je umnogome kasnije odredio tok rata. Kako je moguće da "nenaoružani" muslimani još 1992. izvrše toliko broj ratnih zločina? Treba tražiti da se pod hitno pravdi privedu i ratni zločinci iz Sarajeva koji su odgovorni za zločine u Pofalićima, Hrasnom i ostalim sarajevskim naseljima. Tu prije svega mislim na Dževada Topića - Topu, Kerima Lučarevića, veliki broj pripadnika 9. i 10. brdske brigade pod komandom Cele i Cace, pripadnike Vojne policije tzv. ARBiH, pripadnike "Ševa", Envera Zornića i njegove ubice i silovatelje iz Hrasnog...

  Srpske žrtve vape za pravdom!
  plemena - 100699 - 06.06.2017 : Desanka Milic Beograd - best (0)

  Poreklo porodice Milić u Žagubici, Istočna Srbija


  Nije mi poznato da pripadam nekom plemenu. Nemam nikakva saznanja o poreklu svog prezimena kao ni saznanja odkuda oni u Žagubici, Istočnoj Srbiji. Molim za objašnjenje. Hvala unapred.
  ozren - 100695 - 06.06.2017 : Mehaga Mehemed Blizna - best (0)

  Blizna zeleno kamenje Kazići


  Pita čovjek kako su Srbi zauzeli ili ušli u Kaziće. Malo čudno pitanje. Između Dolac i Bočinja se nalazio nepokrivren prostor od strane VRS, ABiH su bili na brdu Previla ili Previa i povremeneo silazili i napadali prolaznike ili poneko motorno vozilo. Istim tim putem tj. pravo od rjeke Bosne na to brdo u cik zore, u februaru ili martu '94. godine izašla je omanja grupa VRS i istjerala risove i lavove u ušla u napušteno selo.

  Eto, to je sve. Nemaju nikakve veze sa tim prodaja cigareta na Bližnoj i Sreto Pekara sadašnji poslanik u Dobojskom džematu.
  prepiska - 100693 - 06.06.2017 : Milan Podgorica - best (3)

  Treba biti objektivan


  Prema svome komšiji da ti je draži onaj ko ti je i spremio rat u svojoj kuhinji i koji ti je ubio ne daj Bože dijete, brata, majku. I tvome komšiji takođe, jer vas je on naveo na rat.

  E moj Siki, za trenutak zaboravi da si radikalan musliman, pa otvori oči kao običan čovjek i pogledaj djecu u parku koja nisu muslimanska. Vidjećeš da se isto ljuljaju kao vaša, da isto kopaju pijesak kao vaša, da se isto uprljaju ko vaša i da ih isto voli majka, kao vašu. Prestani toj djeci da želiš zlo, pusti kuran da miruje. Šetaj, čitaj, uživaj...
  breza - 100691 - 06.06.2017 : Milan Podgorica - best (2)

  Ko koga podržava?


  Molio bih Sikija, onako prijateljski, da mi da precizan odgovor na pitanje, pa posle toga ne moramo ništa više. Molim te najljubaznije da mi kažeš, ali ljudski i pošteno, šta u dubini duše misliš kada kažeš da "vas podržavaju najveće sile svijeta"? Znam da u prvom redu mislis Amerika, Engleska, Njemačka...

  Poštenja ti tvoga, nemoj za tren biti musliman iz Bosne, nego budi samo čovjek nebitno odakle i reci kako možeš da se hvališ podrškom zemalja koje su pokrenule na stotine tajnih ratova, srušile desetine legalnih vlasti, ubile milione tvojih vjernika, a sve za rad svojih ekonomskih i geopolitičkih interesa. I ti kažeš kako tebe takvi "mirotvorci" podržavaju. E svaka ti čast, toliko mržnje imaš u sebi.
  prepiska - 100689 - 05.06.2017 : NOMAD Srbija - best (1)

  Tačan odgovor


  Precizno. Istinito (tačno). Vrlo dobro sročeno. Sve čestitke na odgovoru g. Tomića na tendeciozno piskaranje "Siki_Breza.
  Potpisujem svaku reč odgovora koji je napisao moderator!
  NOMAD
  dnk - 100687 - 05.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (1)

  Jovica Krtinić: DNK Poreklo


  EEmisija "Pravac" emitovana 26.05.2017. godine
  DNK Poreklo, gost Jovica Krtinić
  zaboravljeni - 100683 - 05.06.2017 : Pavlovic Doboj - best (1)

  Zeljko Pavlović


  Da li neko zna kako je poginuo Željko, sin Jove Pavlovića, Osječani, Doboj, 4. juna 1992 kod Vile?
  kosovo - 100677 - 04.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur, Šabac - best (1)

  Intervju: pukovnik Stevan /urović


  skola - 100675 - 04.06.2017 : Srdjan Popovic Foca - best (0)

  Gdje je ta slavna generacija iz '99-te?


  Prozvaću sve kojih se sjetim, očekujući da se jave: Bakmaz Sanja, Borovčanin Goran, Vitomir Vladimir, Višnjić Aleksandra, Dupljanin Jelena, Popović Sanja, Odžaković Bojana, Bartula Dragana, Ćajić Jelena, Kovačević Snežana, Kovačević Kristina, Kosorić Borjana, Koprivica Danijela, Lošić Marijana, Orašanin Glasinka, Odović Biljana, Đerić Staka, Krunić Jelena, Divčić Božidar, Mumović Branimir, Odović Saša, Pržulj Dragan, Kosorić Žarko, Lučić Vladimir, Vuksanović Svetislav, Malović Žarko, Mijatović Željka, Mijatović Vera, Đerić Danko, Popović Srđan...
  prepiska - 100673 - 04.06.2017 : Мihailo Danilovic Majur,sabac - best (0)

  I robovi i grobovi


  prepiska - 100669 - 03.06.2017 : Siki Breza - best (7)

  Rasprave na ovom forumu


  Mislim da nema više nikakve svrhe javljati se na ovaj portal i polemisatio bilo kakvoj temi sa stranom koja sebe naziva Repulika Srpska. Vi se trudite da na svaki način i ondje gdje je to nepotrebno omalovažite sve što je nepravoslavno. Vi time i ne primjećujete da se na taj način sami diskreditujete i dovodite u situaciju druge da reaguju onako u Konjicu. Zašto bi Armija BiH bila takozvana a zna i ptica na grani da je upravo obratno što su potvrdile najveće vodeće sile svijeta.

  RE: Rasprave na ovom forumu  Siki,

  krajnje je neobjektivno od tebe, i tebi sličnim, da upravo na ovom sajtu pišu o "smislu" neke polemike kada već u prvoj rečenici Srbe nazivaju "četnicima" a i negiraju "Republiku Četničku". Primjetio sam da vi muslimani čak ni u pisanju ne možete da napišete "Republika Srpska" veće je nazivate "RS".

  Ime "Armije BiH" je sporno zbog toga što ona nikada nije bila, niti će biti, armija koja je kontrolisala cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine. Koliko se ja sjećam, sve do političke podjele BiH, muslimanska vojska je kontrolisala oko 30% teritorije Bosne, pa bi bilo pravično da se vaša "armija" tj. vojska naziva "Armija 30% BiH" ili ako baš hoćeš "Armija Federacije BiH". Svi ostali nazivi su krajnje nekorektni i neprihvatljivi za nas Srbe. Mi smo svoju armiju, koja vas je debelo porazila u ratu, nazvali Vojska Republike Srpske, što je adekvatno standardima srpskog jezika. Naša namjera nikada nije bila da kontrolišemo cijelu Bosnu i Hercegovinu, već samo ono što nama pripada.

  Niko vama ne osporava pravo da imate svoju vjeru i budete ono što hoćete. Međutim, što se više udaljavate od svojih korjena, a dobro znamo da ste i vi slovenski narod - potomci Srba, sve smo bliže jednom prelomnom trenutku kada više nećemo moći da živimo u istoj državi.

  To što vas podržavaju "velike sile" i nije baš neka velika čast za vas. Nama je dovoljno da nas podržavaju "male sile" poput Rusije, Kine i Indije, što je više od polovine svjetske populacije. Opšte je poznato da Amerikanci i Englezi podržavaju uvijek pogrešnu stranu i da su se svi ratovi koje su oni vodili završili jako nesrećno po države u čiji su se suverenitet oni umješali.

  I na kraju, da pomenem i prekrajanje istorije. Nauka je danas otišla toliko daleko da genetskom analizom možemo dokazati za svakog čovjeka, pa i cijelu naciju, odakle vodi njihovo porijeklo. Tako se već sada zna da su Hrvati u ogromnoj većini Srbi, pa su i oni sami morali da priznaju da Pavelićeva teorija porijekla Hrvata više ne važi. Vaša nauka još uvijek tvrdi da ste vi Bogumili, dok onih 9 miliona Turaka, koji danas žive u Turskoj, sa ponosom kažu da su oni srpskog porijekla, čak još uvijek njeguju srpsku tradiciju i srpski jezik.

  Sve ovo, da nije istinito bilo bi smješno, a ovako možemo reći da je žalosno. Sve dok ne prihvatite istinu onakvu kakva jeste, ne možete očekivati od nas Srba da se sa poštovanjem odnosimo prema vama.
  poginuli - 100667 - 02.06.2017 : Zorana Simic Bijeljina - best (0)

  Slaviša (Jovo) Simić


  Bračno stanje: Oženjen
  Supruga Dobrinka Sin Slaven
  prepiska - 100663 - 01.06.2017 : Siki Breza - best (0)

  Primjedba


  Zamolio bih uredika ovoga portala da sljedeci put kada bude objavljivao neki tekst da ne vrši cenzuru teksta...

  RE: Primjedba  Siki,
  sledeći put kada budeš pisao tekst pročitaj pravila ovog foruma. Sve što se ne slaže sa pravilima, moderatori stranice obavezno izbacuju.
  prepiska - 100661 - 01.06.2017 : Neba Bak Srbija - best (0)

  Za Neba Bak


  Neba,

  u vezi onog tvog pitanja, pošalji mi privatnu poruku na isti način kao i ovo danas sto si uradio. Napisi mi tvoj broj telefona. Da li koristiš Viber ili samo Skype?
  rsk - 100657 - 31.05.2017 : Zeljo Poskoci Doboj - best (3)

  Vukovar '91: Zauzimanje naselja 6.proleterske


  Nakon zadnje velike ofanzive 16. 10. 1991. godine, komanda se odlučuje na drugu taktiku tako da elitne jedinice zajedno sa nama prebacuju na zapadni dio Sajmišta, tj. Cvjetno Naselje, ul. Otokara Kersovanija, 1. maja, Minimarket, 6. proleterske.

  Išlo se na fingirane napade tako da razvučemo njihove snage jer se pretpostavljalo da ne raspolažu većim snagama. Na našem pravcu napada išla je TO Vukovar i rezervisti, dobrovoljci oni na minimarket a mi na naselje 6. proleterske. Moja četa podjeljena u BG u desetinama ja sam bio u paru sa Slobom i nosio sam samo pumpericu sa puno patrona, te bombi bez svog PM da se lakše krećem jer okretnost i brzina znače život. Otvorili smo vatru da otkrijemo njihove položaje a nas par smo se prikradali da rješimo te položaje, već sam prije razvukao zolju i držao je zakočenu. Vidio sam da se puca sa malog prozora od špajiza, opalio sam bez puno nišanjenja i pogodio 20 cm ispod prozora. Slobo i ja smo odmah zasuli kuću bombama, te otvorili paljbu po svim otvorima na kući a to su uradili i naši preostali.

  Čekali smo 5 minuta da krenemo u čišćenje te kuće. Pucao sam pumpericom po svim sobama, onako sa boka. Čim sam zakoračio na vrata, naišli smo na njihove čaure, krvave zavoje, međutim izvukli su se u kuće sa druge strane ulice, tako je to išlo u vukovaru, opet borba za sledeću kuću.

  Odjednom pade bomba kraj nas i rikošetira se od zida i kroz ulazna vrata izlazi i eksplodira. Bila je to bomba koju su zvali "pijani ustaša". Promjenili smo položaj jer smo znali da će još da ih doleti. Ušli smo u jednu ljetnu kuhinju gdje sam ja punio pumpericu a Slobo i Miki naizmjenice pucali tromblone. Dovučen je naš PAT koji je otvorio vatru po kućama preko puta ulice, a i ostatak čete se poredao po kućama i tukli smo nemilice. PAT će nas pokrivati a mi idemo u juriš. Moja BG, poručnik je rekao ako zauzmemo tu kuću da su gotovi pošto major Tešić kaže da je minimarket pao i da se oni moraju povući ka Desnoj Supoderici i dalje ka gradu.

  Prekrstio sam se, ubacio metak u cjev i čekao komandu. Ostatak će nas pokrivati, a mi moramo pretrčati nekih 30-ak metara čistine bez ikakvog zaklona. Dat je znak i jurnuli smo. Strah je trajao tri sekunde i onda osjećaj smirenosti. Zenge su otvorile vatru na nas, ali iz kuća 50-ak metara dalje a ne iz ove koju smo očistili. Slobo, Miki i ja, opet klasično bombe, brzo pucanje, brzo kretanje, moja desetina nije imala nastradalih, a 2. vod je imao jednog poginulog i tri ranjena.

  Opet smo imali problema sa bombama iz pijanih ustaša. One su nas usporavale jer padale su sa krovova i aktivirale se u vazduhu. Do kraja dana smo uspjeli da očistimo naselje i povežemo se sa našim kod minimarketa.
  bosna_danas - 100655 - 30.05.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

  Rat nije završen?


  DUDAKOVIĆ TRAŽI NAORUŽAVANjE: Rat nije završen, samo je prestala pucnjava

  Tanjug, 30. maj 2017.

  Penzionisani general takozvane Armije BiH koji je osumnjičeni za teške ratne zločine obratio se mahom mlađoj publici na tribini veterana u Konjicu.

  Penzionisani general takozvane Armije BiH Atif Dudaković, koji je nedavno pozvao Bošnjake starije od 17 godina da se naoružaju, sada poručuje da rat nije završen, već da je samo prestala pucnjava, piše Euroblic.


  Dudaković, koji je osumnjičen za teške ratne zločine, proteklog vikenda je na tribini u Konjicu dočekan sa ratnim zastavama takozvane Armije BiH i kao heroj.

  On je rekao da "sadašnje generacije kažu da rat nije nezavršen i da je samo prestala pucnjava".

  "Koje su to borbe i koja su iskušenja kroz koja prolazimo i kroz koja ćemo prolaziti? Šta treba raditi? Da li ima opasnosti? Ima ih! I to mnogo", poručio je Dudaković na tribini koju su organizovali lokalni veterani u okviru obeležavanja Dana maloljetnih dobrovoljaca takozvane Armije BiH.

  List navodi da su tim povodom ratne zastave nosili golobradi mladići sa beretkama i majicama ukrašenim ratnim amblemima, dok je u sali, gde je Dudaković govorio, veliki broj gostiju nosio vojne uniforme.

  Atif Dudaković je početkom godine u govoru predstavnicima bošnjačke dijaspore u Luksemburgu pozvao Bošnjake iz zapadne Evrope da se pripreme za rat, navodeći da će se lično angažovati "na umrežavanju onih koji su spremni za otpor velikosrpskoj agresiji".

  On je tada rekao da svaki Bošnjak koji ima više od 17 godina mora kupiti uniformu, čizme, vreću za spavanje i ranac.

  U Tužilaštvu BiH 11 godina traje istraga zbog zločina koje su Dudakovićevi borci počinili nad zarobljenim Srbima, ali i Bošnjacima iz nekadašnje autonomne pokrajine Zapadna Bosna.
  rsk - 100649 - 28.05.2017 : Zeljo Poskoci Doboj - best (1)

  Pohod na Vukovar


  Nakon velikih, i nažalost bezuspješnih, ofanziva, komanda Gardijske brigade odlučuje prebaciti špic probijanja na naselje 6. proleterske, Minimarket, Desna Supoderica. Mi smo imali prvi napad na Novu Ulicu, domaća TO i dobrovoljci SRS takođe su učestvovali ali bez podrške JNA ne bi pomjerili Zenge jer nas pesto smo krenuli u napad na njih plus naši tenkovi, PAT-ovi, artiljerija, sravnili smo sve sa zemljom.

  Zenge su držale špic u tom naselju, mini-market. Gardijska sa nama sa majorom Tešićem smo zauzeli naselje 6. proleterske i Desnu Supodericu.

  Kao što vidite, istina je ovo što pričaju ova dva vojnika zng i srs. iz ove priče. Vukovar je najveća bitka ratova u bivšoj Jugi. Šteta što ne mogu da sve ispričam, izvinite i razumite me.
  vojnicko_groblje - 100648 - 28.05.2017 : S. Stojanovic Brcko - best (0)

  Slavko Stojanović


  Поштовани, замолила бих Вас да напишете ове податке о мом оцу Славку Стојановићу.

  Датум и година рођења: 09. 08. 1961.
  Мјесто рођења:Бреза
  Датум погибије: 01. 01. 1993.
  Мјесто погобије: Жуч-Вогошћа

  Опис догађаја и оштећење организма: На првој борбеној линији борац је погинуо од метка непријатељског снајпера. Погођен је у главу због чега је борац одмах преминуо.
  Брачно стање: Ожњењен
  Жена: Цвија Стојановић

  Дјеца: Маринко, Драгана и близанкиње Славка и Славенка (рођене после његове смрти)
  ilijas - 100641 - 27.05.2017 : Siki Breza - best (4)

  Nastradali Srbi u Brezi


  Naravno da ti ja neću odgovoriti direktno šta sam i gdje sam ja bio u tim vremenima, ali ti mogu reći bar što se početka rata tiče kao i vremenima koja su mu prethodila, da sam se nalazio blizu ljudi koji su kasnije obnašali ratne funkcije od predsjednika Opštine do tamo nekih komandanta.

  Ja se ne bih volio ponavljati kada je u pitanju izbijanje rata na području opštine Breza i Ilijaš ali ću nastojati biti objektivan i nepristrasan jer taj oružani sukob mi je nanio nenadoknadive gubitke ali o tom potom.

  Navodi se ovdje da je, na osnovu izjava gore dvojice pomenutih u Brezi, postojao ili postojali nekakvi logori za masovna zatočavanja tamošnjih Srba. Ja sam već jednom napisao da u Brezi nije postojao logor tipa Trnopolje, Keraterm, Dretelj i tome slično niti je bili masovnog zlostavljanja srpskog stanovništva.

  Tog gore navedenog Jevrića nisam poznavao.

  Moram da se vratim malo unazad i da napomenem da su se na području Opštine Breza još prije oružanog sukoba isticali pojedini Srbi kao nekakvi velikosrbi, vjerovatno su bili pod velikim uticajen SDS i pričaće se još '91. rat u Bosni voditi za teritorije i tome slično. Kod tih i takvih vršen je pretres kuća i stanova april- juni '92. jer je postojala osnovana sumnja da se kod tih lica nalazila SDS nasilnim vojnim putem kao u Ilijašu da se takva lica i likvidiraju. Na jednom takvom spisku pronađenom kod prof. Milorada Subotića bilo je i moje ime.

  Takva lica su privođena u stanicu policije u Brezi a kasnije su prebačeni njih 10-tak u prostorije Male škole preko puta Gimnazije. Znam da su se tu nalazili još u augustu mjesecu, kasnije su razmijenjeni. Ni jedan nije strijeljan a da su popili batine to ne poričem. Kontaktirajte ga, ako je još živ M. Subotića, živi u Melburnu ili mu brata Špiru on će vam to potvrditi.

  Brezanski Srbi su još u februaru i martu '92. masovno napuštali Brezi na poziv SDS Ilijaša tj. Ratka Adžića i Karadžića jer su se osjećali nesigurnim iako nije bilo pojma o ratu niti je ko prijetio srpskom stanovništvu.

  Ako te interesuje, ja ti mogu imenom i prezimenom reći koji su Srbi u Brezi nastradali od fanatika i to je za svaku osudu. Ali su se slične stvari dešavale i u Ilijašu

  Ja lično znam da je u Brezi nastradala ona žena sa dvoje djece, onda je jedan ne mogu ti reći njegovo ime jer se vodi istraga, ubio onaj bračni par Buzadžija pred Dabravinama i onaj drogeraš Šota Hrvat je ubio svog najboljeg do rata jarana Čabaka ali i taj Čabak je bio prijeratni pijanica i brezanski kabadahija i da ga je u Vrboviku bacio u Stavnju kao da je pokušao preći na srpsku stranu.

  To su ti Srbi koji su ubijeni u Brezi tj. na području opštine Breza o kakvim vi logorima uopšte pričate to je priča za malu djecu.

  Vidiš tog Lakića sa Soca mi kažemo soce iako je Seoce. Radio je godinama sa muslimanima i nije mu ništa falilo. Vidiš šta je falilo Gojku Lakiću, ostao je čitav rat u Brezi i danas je tu.

  Neđu Runjevca kod one bezinske kod Rudnika znam lično. On je ostao a brat zvani Kina je otišo '93-'94 za ženom Nadom u Ilijaš, pa je kasnije pucao na brata a Kinina kuća je ostala netaknuta a Neđina 150 metara prije je sravnjena sa zemljom. Pitajte Kinu, eno ga u Bijeljini. Brat mu Neđo, prijeratni geometar je i danas-dan tu, inače je prvi komšija od onog Gane koji je prvi poginuo od Brezana.

  To ti je onaj prvi čovjek što je poginuo od nas Brezana. Naravno na laznjaka se tamo uselio kao i mnogi drugi iz Breze onaj Vukan Gitarista, rođena setra tog Vukana Stanišića je bila udata za rođenog brata od tog Gane Jakuba Ganića zvanog Kobac ima njih iz Potkraja puno koji su otišli. Naročiti se isticao onja Dragisa Ostojić, a tu je i onaj nezaboravni pjevac Ljubisa Kalaš i tako dalje.

  Vidiš i sam kako se je svo rukovodstvo kada je u pitanju SDS dobro uhljebilo i snašlo, svi su pokupovali stanove i kuće u Beogradu i svi bježe tamo u Srbiju. Opljačkali su svoj narod i pobjegli, naravno da je to slučaj i sa ostale dvije strane moj zemljače kakav otadžbinski rat i kakvi bakrači, o čemu vi uopšte pričate.

  Siki Brezanin
  rsk - 100639 - 27.05.2017 : Razvigor Srbija - best (2)

  Oslobodjenje Vukovara 1991.


  Hvala puno svima koji su pisali o Vukovaru, voleo bih da nastave da pišu. "Neba Bak" i Zeljo svoja sećanja na borbe i saborce, a Vitez Koja da nastavi citat iz knjige Karlovica, ako nije završio.

  Vukovar je izuzetno bitna priča za srpsku istoriju. Mnogo toga nosi samo jedna rečenica koju je napisao "Neba Bak" i koja glasi: "Ekipa je bila da se smrzneš..." Onda on nastavlja nabrajanje članova ekipe.

  Zašto je to bitna rečenica? Nakon skoro 47 godina komunističke okupacije Srbije, u početku građanskog rata u SFRJ, na bojno polje stupaju srpski ratnici pod srpskim obeležjima i zastavama koji otvoreno za sebe govore da su četnici. Odlaze u Vukovar, u taj pakao na zemlji, gde se ne zna šta se dešava i ko tu stvarno protiv koga ratuje. Oni malobrojni staju ispred raspomaljenih ustaša, a za leđima su im komunističke ubice KOS-a, koji samo gledaju koga će od Srba da ubiju sa leđa, kao što su to radili 1941. u ustanku. Ti momci dobrovoljci u Vukovaru su bili avangarda Srbije i Srpstva, što su kasnije dokazali po mnogim ratištima Republike Srpske gde su nastavili da ginu i prolivaju krv u odbrani Srbije i svete pravoslavне vere. Bez obzira kakav je ko od njih lično bio, oni su bili spremni na žrtvu i to im se mora večno zapamtiti.

  Voleo bih da i "Neba Bak" i Zeljo nastave priče o konkretnim akcijama, po mogućnosti sa datumima i pre svega o podvizima svojih poginulih drugova, kao što možemo da pročitamo u ovoj knjizi gde Marko Ljuboja govori o podvizima svojih mrtvih drugova. Te junake ne smemo zaboraviti.

  Tesko je i pretpostaviti koliko je neizvodljivo u urbanoj borbi nožem likvidirati protivničkog stražara, kao što se to desilo kad su naši zauzeli taj čuveni položaj Minimarket? To je neverovatno delo, a to je uradio izvesni Mićko Vukovarac, kako ga naziva Marko Ljuboja u knjizi.

  Treba pomenuti velikog junaka iz Niša Dragana Mladenovića zvanog Gale, koji je poginuo na Moševačkom brdu 1994. a bio je i u Vukovaru. Bješe to veliki junak.
  rsk - 100635 - 26.05.2017 : Neba Bak Srbija - best (2)

  Moja borba za Vukovar


  Nekima na ovom forumu baš smeta nečija borba i prošlost. Za informaciju, pošto vidim da pojedinci ništa ne znaju, pa čak i ne pročitaju moje tekstove do kraja, a potom nostavljaju replike na moje tekstove, mogu reći da svaki događaj mogu da potkrepim nekom pričom.

  Kao što sam i naveo u mom prethodnom postu, ko zna okolinu i teritoriju, zna gde su se nalazili minobacači od moje kuće levo, tj. iza komande TO Vukovar, i tu je bilo kukuruzno polje.

  Mnogo se polemike podigne oko nekog nevažnog faktora, bolje da pisci pišu o borbama, o ratu, a ne o vođenju tuđe politike, a ima mnogo učesnika koji pišu svašta, samo ne o borbama. Ja nisam neki pisac, kao što ovde ima učesnika koji, kao da su ne znam ni ja koje škole završili i kojima skidam kapu, ali se ipak trudim koliko mogu, da opišem i prenesem svoje doživljaje kroz sećnja, a ima ih mnogo, koja naviru u datim trenucima da od ushićenja i samog prisećanja i zaboravim. Jeste da mi teško ide, ali šta ću, dosta imam za opisati, i kad se ukaže prilika uskočim na forum i opišem događaje koliko mi dozvoljavaju prilike.

  Hotel "Dunav" je oslobođen u potpunosti, kao što sam opisao, 16. novembra, prvi je zastavu na isti okačio kapetan Beli, tj. Fetahović Redžep, a ne Safet kao što sam prošli put napisao. Momak je muslimanske veroispovesti, rodom iz Bara, prekršten i učestvovao u borbama rame uz rame sa nama Srbima, a kasnije i na Vogošćanskom ratištu pod mojom komandom.

  Groblje isto, kao što sam opisao, prošli smo ga, tu je recimo pokojni Crvenko, snajperom vređao ustaše, jer je na groblju bila česma ili bunar, ne sećam se tačno, gde su se snabdevali vodom, jer kako smo bili obavešteni nisu u tom periodu imali gde da uzimaju vodu. Jednom prilikom sam sa pokojnim Crvenkom i Kujom i sam učestvovao na sačekuši, ali su već tad ustaše postavili duž njihove putanje kretanja do vode, neke limove, podizali zidove noću i još mnogo toga, samo da se zaštite od Crvenkovog snajpera. Tog dana je Crvenko baš bio raspoložen, reče:
 • "Sacekajte čas, odmah se vraćam.
  Prišunjao se on lepo njima što je bliže mogao, Kuja ga je pokrivao njegovim snajperom, dok sam ja gledao svojim očima šta se dešava. Crvewnko je opalio zoljom po njima na mestu gde je čžesma-bunar, gde je u tom trenutku bio nekakav kamion kojim su došli po vodu, i baš ih je bilo poprilično. Posle zolje tu je ostala čistina, kamionče je odletelo u stranu, ršum je napravio. Crvenko se vratio, uzeo snajper, ali nažalost u tom periodu koje smo proveli nigde nikog da se pojavi, znali su za jadac.

  Inače, pokojni Crvenko i Kuja su bili bokseri niškog "Radnicčog", pod rukovodstvom vojvode Vakića. Oni su svoje žene doveli na ratište, koje su rame uz rame išle sa nama, a za to postoje snimci na Youtube, i mogu vam reći da su bile istinski heroji, kao i njihovi pokojni muževi. Laka im crna zemlja, strašni junaci su bili, kao i mnogo naših četnika koji su položili svoje živote za Srbstvo.

  Evo prenosim tekst koji je objavljen pre tacno 5 casova:PAŽNJA!OVOG TRENUTKA DOBIJAM OBAVEŠTENJE IZ PRIŠTINE, OD ADMINISTRATIVNOG RADNIKA HOTELA GRAND, INAČE DRŽAVLJANA SAUDIJSKE ARABIJE, KOJI JE U NIŠU ZAVRŠIO MEDICINSKI FAKULTET, MOJ PRIJATELJ, KOJI KAŽE:KAMENICA NA GOČU, GDE JE CENTAR ŽANDARMERIJE, VRŠI SE SONDAŽA TERENA, PRISUTNO OKO 20 VOZILA UGLAVNOM PINCGAUERA I MERCEDESA(TERENACA). OKO 100 AMERIČKIH VOJNIKA, U NAŠIM UNIFORMAMA I TABLICAMA NA VOZILA! OČEKUJE SE NAPAD MUDZAHEDINA IZ OKOLINE NOVOG PAZARA. Ne daj Boze da se zarati, ali, nesto se sprema, sto se kaze ko rat voleo, dabogba mu u kuci bio. Opet kazem, ali na muci se poznaju junaci, i dragi moji, videcemo ko je u pravu, a cvrsto stojim iza svojih reci, kako u dosadasnjem pisanju, tako i sad, mnogi sa ovog foruma, rata nisu videli, VEC SAMO U SVOJIM GLAVAMA, a i ne daj Boze, opet kazem, prvi ce da uhvate maglu. Ko razume , shvatice. Pozdrav draga moja braco Srbi, ali kad kazem Srbi, to i mislim, jer ima i takvih, koji se ovde predstavljaju kao n
 • Idi na stranu - |listaj dalje|