fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 104713 - 25.11.2020 : Zarko Okuka Brcko - best (0)

Momčilo (Relja) Mijatović


Poštovanje Ivane, lijepo je to što neko misli na naše poginule borce, ja sam poznavao pokojnog Momu i njegovu porodicu, bio sam i na sahrani tog dana, imao sam samo 7 godina. Velika tragedija se desila tog dana, sjećam se kao koroz maglu, mi smo se vratili iz izbjeglistva (Pančevo), mislim da se to desilo ubrzo nakon našeg povratka u Sarajevo, bili smo komišije.

Koliko se ja sjećam iz prica starijih, čika Momo uopšte nije trebao biti tamo (Žuč) u tom trenutku, nego je spontano otišao i poginuo. Navodno je tada bila velika muslimanska ofanziva na brdo Žuč.
Pozdravi Anu!
politika_srbija - 104709 - 25.11.2020 : Nomad Srbija - best (0)

Slučaj "Jovanjica" - optuženi pripadnici MUP-a, BIA i VOA


Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu protiv vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije, kojom je obuhvaćeno još osam osoba, pripadnika MUP-a, BIA i VOA, uhapšenih u julu u nastavku istrage u vezi sa proizvodnjom marihuane.

Pored Koluvuje, koji se tereti kao organizator ove grupe optuženi su i Aleksandar Tošić, Branislav Radosavljević, Radovan Bojović, Milan Kendija, Saša Vujisić, Zoran Baštovanović, Miloš Tofilović i Slaviša Milinković.

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljen promet drogama, kršenje zakona o tajnosti podataka, nedozvoljeno nošenje oružja, falsifikovanje službene isprave.

Svi osim Koluvije, kome je prvo suđenje počelo u oktobru, brane se sa slobode jer im je pritvor ukinut 18. septembra.

Podsećamo, početkom jula potvrđene su sumnje da je Koluvija imao ozbiljne veze u državnim strukturama jer su tada uhapšeni policajci i pripadnici BIA zbog saradnje sa njim. Saopšteno je i da se traga za agentom Vojnoobaveštajne agencije (VOA).

Predrag Koluvija uhapšen je u novembru prošle godine kada je policija kod njega pronašla falsifikovanu policijsku legitimaciju, a na njegovom imanju u Staroj Pazovi gotovo četiri tone marihuane.
politika_amerika - 104707 - 24.11.2020 : Ljuti Krajiżnik Srpska Krajina - best (0)

Izbori u SAD!


Tramp počeo proces predavanje vlasti Bajdenu! Izgleda i Tramp slab naspram Duboke Države i te đavolske mašinerije.

Tramp je obećao da u njegovom mandatu Amerika neće ratovati i to je ispunio. Sada, kada Bajden dođe na vlast, doći će do velikih ratova širom sveta! Zivi bili pa videli!

Za nas Srbe i Srbiju, Republiku Srpsku, Kosovo, crno nam se piše jer Bajden je devesesetih otvoreno učestvovao u rušenju SFRJ, pljuvanju Srba, uništavanje Srba kako medijski tako i vojno. Bio je desna Ruka Klintonovih.

Sotona po imenu Hilari Klintona, žena lucifera Bila Klintona, najavljuje povratak na političku scenu na velika vrata kako kaže da Bajdenu bude od pomoći!

Kad pogledaš toliko zla na jednom mestu sigurno će doneti patnju, i nesreće mnogima šireći svoju američku demokratiju.

Nama Srbima po ko zna koji put crno se piše i od njih i srpskih političara prodanih!

Bože čuvaj nas!

RE: Izbori u SAD-uPoštovani,

nemoj tako, nije sve crno. Tramp je čovjek koji voli sebe, i zna šta treba da radi. On je već počeo kampanju protiv Bajdena, imaće on mnogoproblema sa Trampom. Pored ostalog, Republikanci su moćniji od Demokrata na svim nivoima vlasti, uključujući Senat i Vrhovni Sud. Već sada je sigurno da će Tramp biti republikanski kandidat na izborima kroz 4 godine.

Konačno, ovo nisu 90-te. Rusija i Kina su sada mnogo moćnije pa će svakako znati da brane i srpske interese, jer smo mi za njih veoma važan saveznik.
kosovo - 104701 - 19.11.2020 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

Sa Kosova, iz Srbije - Ovako se Avdija predstavio NBA ligi


Avdija je sin legendarnog igrača Crvene zvezde Zufera Avdije i tako se i predstavio američkoj javnosti nakon drafta, dok je na reveru svog sakoga imao značke Srbije i Izraela.

Mladi izraelski košarkaš srpskog porijekla Deni Avdija izabran je kao deveti pik na ovogodišnjem NBA draftu.

Iako se spekulisalo čak i o Golden Stejt Voriorsima koji su birali kao drugi, te se pominjali Njujork Niksi, Avdija će NBA karijeru početi u Vašington Vizardsima.

 • "Čekaš svaki pik i osjećaš leptiriće u sotmaku. Nisam imao očekivanja i bio sam spreman na svaku situaciju. Biti deveti pik je sjajno za našu zemlju i veoma sam uzbuđen da počnem da igram. Imao sam kratak razogvor sa Vizardsima i svi su mi pokazali da je to veliki tim. Cijeli stručni štab je navijao za mene kada sam izabran i htjeli su da se osjetim kao ko dkuće. Veliki grad, prestonica Sjedinjenih Američki Država", rekao je Avdija.

  Krilni igrač Makabija iz Tel Aviva ne mašta previše o budućnosti u NBA ligi.

 • "Ne razmišljam o minutima koje ću dobiti ili koliko ću biti na terenu. Prije ću gledati da pomognem timu da dobija utakmice. Sve ću uraditi da pobjeđujemo. Biće sjajno putovanje", dodao je mladi košarkaš.

  Avdija je sin legendarnog igrača Crvene zvezde Zufera Avdije i tako se i predstavio američkoj javnosti nakon drafta, dok je na reveru svog sakoga imao značke Srbije i Izraela.

 • "Moj otac je Zufer Avdija, on je rođen na Kosovu, u Srbiji. Igrao je za jugoslovensku reprezentaciju i igrao je u Izraelu. Nikad mi nije bio trener, nismo se slagali na terenu. Promašio sam jednom nekoliko šuteva uzastopnih i rekao mi je kako nemam mentalitet šutera. Bio sam ljut, ali me je naučio da budem jači na terenu i da budem takmičar", rekao je Avdija.

  Izvor: B92
 • rat_hadzici - 104700 - 19.11.2020 : Tinovo Tinic Hadzici - best (0)

  O minama


  Na Tinohovu su razdeminirane linije, ali još uvijek ih ima po šumi, pogotovo od platoa prema Kasetićima. Često sjedim na platou i gledam na vaše položaje.
  rusija - 104693 - 16.11.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (14)

  O tome kako je Putin spasio Nagorno-Karabah od kapitulacije


  Odgovor na post iz Blica pod nazivom "Zašto nas je Putin napustio?"

  Neupućeni (ali i zlonamjerni) se danas nenormalno mnogo trude da okaljaju sve ono što je sveto Srbima, pa zato mislim da im je potrebno znati pravu istinu prije nego što se o nečemu upuste u raspravu. Da bismo govorili o sukobu na Nagorno-Karabahu treba da znamo bar nekoliko stvari iz istorije ova dva naroda.

  Genocid nad Jermenima

  Ne želim da ulazim u analizu kompletne istorije napaćenog jermenskog naroda, ali treba napomenuti da je Turska u periodu između 1912. i 1915. godine u okviru svojih granica napravila stravičan zločin nad Jermenima. U tom, zvanično priznatom genocidu, pobijeno je preko 1. 500. 000 Jermena, a dvostruko više njih je raseljeno po bijelom svijetu: počev od Amerike, preko Francuske pa sve do Rusije. Tako danas imate da dva puta više Jermena živi izvan granica svoje matične zemlje. U njoj ih je ostalo svega tri miliona.

  Sovjetska era

  Dok je bio u sastavu SSSR-a, Nagorni Karabah je bio autonomija u okviru Azerbejdžana, sa pravom na otcepljenje. Međutim, raspadom Sovjetskog Saveza ovo pravo mu je bilo uskraćeno, pa je zbog toga 1994. godine izbio rat, iz koga je Jermenija izašla kao pobjednik. Ovo se desilo zbog toga što su Jermeni imali jako sposoban vojni kadar, naslijeđen iz SSSR-a, ali i mnogo više materijalno-tehničkih sredstava.

  Rat 1994. godine

  Nakon poraza, u sastav Nagorno-Karabaha su ušle i tri "tampon zone" koje spajaju ovu oblast sa Jermenijom - pošto je sam Nagorno-Karabah jedno "malo ostrvo" u okviru Azerbejdžana, nešto manje od našeg Kosova.

  Nakon toga, ovo postaje "zamrznut sukob" a Nagorni-Karabah kao državu nije priznao niko, pa čak ni sama Jermenija.

  Azerbejdžan do 2020. godine

  Godine su prolazile, i mnogi su zaboravili za ovaj događaj, tj. prihvatili faktičko stanje. Mnogi, ali ne i Azerbejdžan, koji je u poslednjih 25 godina zaradio mngo novca od prodaje nafte, i zahvaljujuši njemu modernizovao vojsku. Ova država, bliski prijatelj sa Turskom, je svoju armiju opremila najsavremenijim sredstvima: avionima, bespilotnim letjelicama, raketnim lanserima itd.

  Ukratko, Azerbejdžan je u 2020. godinu ušao sa vojskom koja je bila opremljena za moderni način ratovanja.

  Jermenija do 2020. godine

  Sa druge strane, Jermenija gotovo da i nema prirodnih resursa, pa je ova država u poslednjih 25 godina tapkala u mjestu. Njena vojska je imala tri puta manji budžet od Azerbejdžana, a o modernizaciji vojske nije bilo ni govora.

  Drugi, veoma tragičan događaj koji se desio Jermeniji, je bila "cvijetna revolucija" iz marta 2018. godine, kada je rulja sa ulice na vlast u Jermeniji postavila Nikol Pašinjana. Ovaj drugorazredni novinar je postao glava države ilegalno, tj. bez ikakvih izbora. Odmah na početku se vidjelo da je on pro-američki čovjek i da će voditi anti-rusku politiku.

  Treba napomenuti i to da Rusija u Jermeniji ima vojnu bazu, a sa ovom zemljom je još davne 1992. godine potpisala Dogovor o kolektivnoj bezbjednosti. Pored Rusije i Jermenije, u ovaj savez su ušli i Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan i Uzbkistan.

  Pašinjan, za vrijeme svoje kratke vladavine, nije dirao ovu rusku bazu, jer je procjenio da može biti koristna, dok Rusija od njega nije mogla ništa dobro da očekuje. Pašinjanova vanjska politika se svela na jačanje veza sa Zapadom, što je dodatno oslabilo veze sa Rusijom, a samim time je i jermenska ekonomija počela da tone u krizu. Jermeni od Amerikanaca nisu ništa dobili, izuzev što se broj radnika Američke ambasade u Jermeniji uveličao za tri puta - čitaj špijuna.

  Eto, u takvoj situaciji je Jermenija ušla u 2020. godinu.

  Rat 27. septembar - 10. novembar 2020. godine

  U prvih mjesec dana sukoba, Pašinjan se u više navrata obraćao svom narodu, ubjeđivao ih da je sve u redu i da će oni obavezno da pobjede. U isto vrijeme, Azeberdžanska armija je sa juga napravila značajan prodor. Nakon nešto više od mjesec dana, zauzeli su i Šušu, drugi grad po veličini na Nagorno-Karabahu. Tek nakon pada ovog grada, svima je postalo jasno da je Nagorno-Karabah pred sigurnom kapitulacijom.

  Putin spasio Jermeniju

  Kada je 10. novembra 2020. godine Putin objavio da je rat na Nagorno-Karabahu zaustavljen, tj. da je Azerbejdžan potpisao mir sa Jermenijom, svima je postalo jasno da je Putin spasio Nagorno-Karabah od kapitulacije. Kako mu je to uspjelo, nije mi poznato, ali je to bilo najbolje što je Jermenija mogla da dobije u situaciji u kojoj se nalazila.

  Nakon potpisivanja mira, Azerbejdžan je slavio, jer je povratio (mogu slobodno da kažem) skoro 3/4 svoje teritorije. Po mirovnom dogovoru, Jermenija treba da vrati one tri "tampon zone" tj. može da zadrži samo koridor od 5 kilometara kojim će Nagorno-Karabah biti povezan sa Jermenijom. Koridor će biti kontrolisan od strane ruskih mirotvoraca. U isto vrijeme, sve teritorije Nagorno-Karabaha, koje je Azerbejdžan osvojio, ostaju pod njegovom kontrolom, uključujući i drevni jermenski grad Šuši (ili Šuša na Turski).

  Sa druge strane, Jermeni su izašli na ulice. Pašinjan postaje najomrženiji čovjek u Jermeniji. Ipak, treba primjetiti i to da su ruski mirotvorci od strane Jermena dočekani kao spasioci, jer su svi normalni, sem Nomada i onog novinara Blica, shvatili da su Jermeni mogli da izgube mnogo više.

  Govoriti o tome da je Rusija izdala Jermeniju, više je nego netačno. Ja upravo mislim obratno - jermenijska "cvijetna revolucija" i njeno "čedo" Nikol Pašinjan su isključivi krvivci za sve što se Jermenima desilo u 2020. godini.

  Mnogi analitičari su govorili da se Rusija neće umješati u ovaj sukob sve dok Azerbejdžan ne napadne Jermeniju, što se nije ni desilo. Nije se umješao ni Putin, a nije ni imao pravo da to uradi jer niko na ovom svijetu ne priznaje nezavisnost Nagorno-Karabaha, uključujući i Rusiju. Uostalom, do početka novembra niko nije ni tražio pomoć od Rusije!

  Nedavno je u javnost procurila i informacija da se Pašinjan nakon mjesec dana sukoba obratio Džo Bajdenu sa molbom da "veliki američki narod" pomogne Jermenima. Ovaj novinarski idiot je toliki diletant da mu nije jasno da Bajden u ovom trenutku nema ama baš nikakvu vlast, i da će tako biti bar do 20. januara 2021. godine.

  Iz ove priče mogu da se izvuku mnogi zaključci. Za mene je najvažnije sledeće:

 • Ne vjeruj u cvijetne revolucije jer iza njih uvijek stoje Amerikanci.
 • Ne igraj na američku kartu, jer ti oni ti nikada neće pomoći.
 • Ne okreći leđa svojim tradicionalnim saveznicima, tj. Rusiji.
 • republika_srpska - 104691 - 16.11.2020 : Nomad Srbija - best (2)

  Građani BiH kaznili korupciju i nepotizam nacionalnih stranaka


  Građani Sarajeva su na lokalnim izborima glasajući protiv bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) rekli ne korupciji i nepotizmu, a i građani Banja Luke su pokazali da su nezadovoljni autokratskom vladavinom SNSD u Republici Srpskoj.

  Pao je i Milo u Crnoj Gori. Nadam se iskreno da će taj talas promena zapljusnuti i napaćenu, poniženu i opljačkanu Srbiju.

  Pozdrav Nomad
  plemena - 104690 - 16.11.2020 : Branislav Jeremic Vrnica,vucitrn - best (0)

  Prvo pojavljivanje preximena Jeremić


  Interesuje me kada su moji preci doseljeni u Vrnici, odakle vode poreklo, godina njihove seobe iz Drobnjaka, Crna Gora u Ibarski Kolašin, selo Bukoš, takođe opština Vučitrn ikrajnje odredište Vrnica.

  Slavimo krsnu slavu Đurđevdan.

  1. kada se prvi put upisujemo u knjige rođenih pod ovim prezimenom_ 2. priblizne godine kad smo se doselili u vrnici, kao i godine kad smo se doselili u Bukoš, koliko godina smo boravili u tom mestu, gde smo bili pre toga i koliko smo boravili u prethodnim mestima?

  Pominje se Kolašin, kad smo se doselili tamo i odakle smo došli u to mesto, koliko smo tamo boravili da li ima pisanih tragova kako da dođem do njih.

  Hvala unapred svima koji mi dostave iste.

  MOJA ADRESA; JEREMIC BRANISLAV moj br. telef;+381642351774
  DZONA KENEDIJA 17/4
  KOSOVSKA MITROVICA
  rusija - 104687 - 14.11.2020 : Nomad Srbija - best (1)

  Zašto nas je Putin napustio?


  Prekid vatre ojačao etničko neprijateljstvo, ruše voljeni grad da ne bi ostao muslimanima.

  U gorkom oproštaju od svog doma u kom je proveo 21 godinu, Garo Dadevusijan skinuo je metalni krov i pripremio se da zapali kamenu kuću. Gusti dim kuljao je iz kuća koje su njegove komšije već zapalile pre nego što su pobegle iz ovog etničkog jermenskog sela koje treba da pređe pod kontrolu Azerbejdžana.

  Selo će u nedelju biti predato Azerbejdžanu kao deo teritorijalnih koncesija u sporazumu o okončanju šest nedelja intenzivnih borbi sa jermenskim snagama. Ovaj potez je 600 ljudi obuzeo strahom i besom toliko da su uništili domove koje su nekada voleli.

  Nakon godina u kojima su izbili sporadični sukobi između azerbejdžanskih i jermenskih snaga, borbe u celom obimu počele su krajem septembra ove godine. Azerbejdžan je imao uspešne ofanzive, koje su kulminirale zauzimanjem grada Šuše, strateški ključnog grada, naselja od jakog emotivnog značaja kao dugogodišnjeg centra azerbejdžanske kulture.

  Dva dana nakon što je Azerbejdžan objavio da je zauzeo Šušu, Jermenija i Azerbejdžan su potpisali prekid vatre uz posredovanje Rusije pod kojim će teritorija koju Jermenija zauzima van formalnih granica Nagorno-Karabaha biti postepeno ustupljena.

  Muslimanski Azeri i hrišćanski Jermeni nekada su živeli zajedno u ovim regionima, ali nelagodno. Iako prekid vatre okončava borbu, to pogoršava etničkNa kraju ćemo ga razneti ili zapaliti, kako ne bismo ništa ostavili muslimanima - rekao je Dadevusijan o svojoj kući i selu.

 • Sad smo beskućnici, ne znamo gde da idemo i gde da živimo. Ne znam gde da živim. Veoma je teško - rekla je Dadevusjanova supruga Lusin, dok je bračni par u suzama poslednji put gledao unutrašnjost kuće.

  Dadevusijanovo zgražanje usmereno je i na ruskog predsednika Vladimira Putina. Jermenija i Rusija održavaju bliske odnose i Rusija ima značajnu vojnu bazu u Jermeniji, pa su se mnogi Jermeni nadali podršci Moskve. Umesto toga, Rusija je omogućila prekid vatre i teritorijalne ustupke i šalje skoro 2. 000 mirovnjaka da ga sprovedu.

 • Zašto nas je Putin napustio? - pitao je Dadevusijan.

  U subotu su kilometarske kolone automobila i kamiona koji su prevozili stanovnike koji su bežali zakrčili put do Jermenije.

  Mnoštvo lokalnog stanovništva pohrlilo je u Dadivank, manastir Jermenske apostolske crkve iz 9. veka, dok su sveštenici uklanjali svete predmete da ih ne bi odneli. Mnogi posetioci su se fotografisali na mestu smeštenom u planinama blizu Karvačara, sugerišući da nisu očekivali da će ga ponovo videti.

  Stotine hiljada Azera raseljeno je ratom koji se završio 1994. Nejasno je kada bi bilo koji civil mogao pokušati da se naseli u Karvačaru - koji će sada biti poznat pod imenom Azeri Kalbajar - ili negde drugde.
  Bilo kakav povratak može biti neskladan. Naseljenici će se suočiti sa spaljenim, praznim konstrukcijama kuća - ili još gore. Agdam, koji bi trebalo da bude predat sledeće nedelje, nekada je bio grad sa oko 40. 000 stanovnika, ali sada je prazan, samo su ostale zgrade koje su uništene u prvom ratu ili kasnije uništene od pljačkaša koji su krali građevinski materijal.

  Za Dadevusijana njihovo iznenadno preseljenje je ogroman šok, za koji nema reči.

 • Kada ste ovde proveli 21 godinu i sada to morate napustiti... - rekao je Garo Dadevusijan, zaostajući, dok ga je gušio dim iz obližnjih zapaljenih kuća. Uskoro je, znao je, njegova kuća bila jedna od njih čiji će dim da oseti.
 • rat_sekovici - 104685 - 13.11.2020 : Miki Sekovici - best (0)

  Borbe na Pelemišima 30.04.94


  Kladanj92, šta te sve zanima? Ako si stariji, ili kojim slučajem bio gore na liniji, znaš i sam da ste uvjek napad izvršavali pred Vaskrs na Veliki petak, ili tu oko tog našeg velikog praznika.

  Liniju ste probili i zauzeli rovove jer su linijaši bili stariji ljudi iz okolnih sela pa nisu bili baš kadri odbiti napad.

  Sada tačno ne znam, ali mislim da ste zadržali liniju jedan do dva dana. Bili ste se dobro pripremili za odbranu, a bilo vas je više nego nas. Ipak, mi smo uspjeli da vratimo liniju.
  rusija - 104681 - 07.11.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  Zajednička vježba Vojske Srbije i Ruske armije


  Veoma interesantan, emotivan video o zajedničkoj vježbi ove dvije, bratske armije na sjeveru Rusije, u okolini Sent Peterbirga. Video je na mom kanalu, pa bih vam bio zahvalan da ga preko Fejsa pokažete i svojim prijateljima. Ne zaboravite da se potpišete na kanal.

  Ovo je i prvi "film" koji sam ja preveo sa ruskog jezika. Ukoliko vam se sviđa, stavite "lajk" kao podršku mom radu. Napišite i kakve biste još filmove željeli da budu prevedeni sa ruskog jezika.

  poginuli - 104677 - 06.11.2020 : Milka T. Pljevlja - best (0)

  Stevo (Rade) Višnjić


  Kad nam odlazi neko drag, ne boli smrt već boli sve ono što ide posle. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Boli nemogućnost da još nešto uradimo za njega. Bole rijeeči koje nismo rekli, a mogli smo. Bole suze. Bole uspomene. Boli to što znamo da više nikada nećemo biti zajedno, što nećemo da ga vidimo i što neće da nam se javi. Boli to što će svuda da nam fali i što će uvijek biti taj neko koji nedostaje.

  Neka te anđeli čuvaju moj jedini brate!
  Tvoja sestra Milka
  politika_amerika - 104675 - 03.11.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (11)

  Tramp pobjedio!


  Na zapadnoj obali Amerike, nije otkucalo ni 22:00, a svima onima koji prate izbore već odavno je jasno da je Tramp pobjedio.

  Problem je jedino što NIKO na TV programima nije to i javno rekao!

  Mnogo stvari, koje nisu fer prema Trampu, se desilo nepravedno prema njemu. Primjera radi, televizijske mreže su požurile da objave mapu država na zapadu, odmah nako što su zatvorena izborna mjesta. Tako je rezultatu Bajdena dodato 12 bodova za Vašington, 7 za Oregon i 55 za Kaliforniju. Sa ovih 74 boda, senilni Džo je skočio na 205 bodova.

  U isto vrijeme, u nekoliko država, poput Teksasa, Sjeverne Karoline, Džordžije i Pensilvanije, mogu da se proglasi pobjeda Trampa - ali to TV kuće ne žele da urade.

  Interesantan je i jedan događaj koji se desio u Džordžiji, državi koja će defitivno na ovim izboru izabrati Trampa. U gradu Atlanta, ljudi koji rade na brojanju glasova, su odlučili da prekinu brojanje - i otišli su kući.

  Sve u svemu, mnogo zabavno u Americi. Izgleda da večeras niko neće proglasiti pobjedu, a borba između Demokrata i Republikanaca će se nastaviti u danima koji su ispred nas. Jer, problem je glasanje putem pošte, pa će se glasovi brojati još mnogo dana nakon izbora. To ujedno znači da ćemo dugo čekati na Bajdena da prizna poraz.
  politika_srbija - 104673 - 02.11.2020 : Ljuti Krajišnik Srpska Krajina - best (0)

  N1 Televizija


  Pozdrav zemljaci! Da li je moguće pokrenuti neku javnu, veliku peticiju na društvenim mrežama protiv N1 televizije Srbija! Ne biraju trenutak ni dan ni vreme kad je u pitanju pljuvanje Srba, Srbije i Republike Srpske. Čak i sada, kada su izbori u Americi tipuje se da pobedi Bajden jer on otvoreno prezire Srbe i kao svedok je genocida nad muslimanima i Šiptarima 90-tih godina! Sve to N1 - Srbija servira .. Gade mi se!!!!

  N1 Televizija  Poštovani,

  ako slučajno neko pokrene tu peticiju, molim te da i meni javiš da se i ja potpišem!

  Puno pozdrava,
  Željko Tomić, Sokolac
  politika_srbija - 104671 - 01.11.2020 : Braco Adamovic Banjaluka - best (0)

  Ovako nećemo daleko dogurati


  Pozdrav za urednika, kao i sve posjetioce ovog jako dobrog sajta, i svega ostalog. Obaveze i sve ostalo mi malo vremena ostavljaju da se javim!

  Sve je to ok, tenkovi, donacije, samo jedna stvar iz mog ugla! Srbi u globalu treba da izaberu drugu strategiju. U dosadašnjim ratovanjem smo samo gubili populaciju, teritorije, a savakim danom nas je sve manje. Znači, treba napraviti totalni zaikret u nečemu. Prvo moramo znati šta nećemo, a onda sve ostalo.

  I ovo! Moramo prvo znati šta nećemo, pa onda sve ostalo. Jer sa ovim izdajnicima u Srbiji i Republici Srpskoj nećemo daleko dogurati.

  Pozdrav za sve napaćene borce na svim stranama!
  Živi mi bili!

  RE: Ovako nećemo daleko dogurati!


  Braco,
  da li bi mogao obrazložiti kakva strategija bi bila korisna za Srbe? Jer, sa ovim što si rekao svako od nas bi se složio. Problem je što nikada ne znaš na koju varijantu treba da igraš, a poslije bitke svi su generali tj. znaju šta je trebalo raditi.
  zlocini - 104670 - 01.11.2020 : Dragan - best (0)

  Trgovina ljudskom nesrećom


  Večernje Novosti su u tekstu pod naslovom "Svaki datum - crno slovo" doneli su ispovest lekarke Ranke Komlenac:

  Obmana je bilo sve vreme rata. Ranka Komlenac, lekarka, prebegla aprila 1994. godine na Grbavicu, navela je neke primere tipičnih lazi:

 • Moj pacijent Miloš Maslek preminuo je od starosti u krevetu. U pregledu poginulih, muslimani su dali i njegovo ime, navodeći da je poginuo od četničke granate - svedoči dr. Komlenac.
 • Mihael Sabljak ubio se kada je čuo da mu je sin Igor uhapšen zajedno sa drugim srpskim lekarima, prilikom pokušaja bekstva uz grada. I Mihaela su prikazali kao žrtvu granate.
 • Živka Mićunovića, koji se kao težak srčani bolesnik godinama nije micao iz stana, a umro je u krevetu, naznačili su kao ubijenog od srpskog snajperiste.
 • Devojčicu Vanju Vuk su zajedno sa rođakom Zoranom Muminagićem ubila trojica pripadnika Armije BiH koji su i osuđeni za taj zločin, a vidim na atlasu ratnog zločina Mirsada Tokače piše kako je ona ubijena "snajperom".

  Ne dotiču njih ni presude njihovih sudova, nastavljaju sa lažima!
 • politika_srbija - 104661 - 30.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  O tenkovima T72 B1MS


  Kada je riječ o analizi bilo koje oblasti iz domena vojne strategije i naoružanja, jedini čovjek kome vjerujem je Miroslav Lazanski. Evo šta on kaže o tenkovima T72 B1MS, koje smo dobili od Rusije.

 • Tenkovi su potpuno remontovani: nove cijevi, novi motori, nova elektronika, nove gusjenice... Od starih tenkova ostao je samo oklop, koji je takođe unapređen u svrhu zaštite od raketa.
 • Ovi tenkovi su bolji od našeg T84
 • Vrijednost svakog tenka je 5 miliona dolara, što znači da ukupna donacija od 30 tenkova koje će dobiti Srbija vrijedi 150 miliona dolara.

  Ne znam da li je potrebno još nešto dodati na ovu informaciju. Ako mi ne vjerujete, pogledajte video ispod, koji sam pripremio za vas. Potpišite se na kanal!


 • rusija - 104660 - 30.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (5)

  RE: Stižu tenkovi


  Nomad,

  nisam mogao da objavim tvoj članak u formatu kako si ga ti napisao zbog sledećih razloga:

  1) Prepravljanje tuđih članaka nije dozvoljeno na ovoj stranici. Zbog toga sam morao da odem na tvoj "izvor" i od njih prekopiram ispravnu verziju istog.

  2) Interesantno je i to da si najinteresantniji dio članka "slučajno" zaboravio da objaviš. On glasi ovako:

 • Srbija je, u okviru vojno-tehničke saradnje, iz Rusije nabavila i avione "Mig-29", helikoptere MI-17 i MI-35, PVO sisteme "Pancir".. .

  Neću ovom prilikom da komentarišem mnogo o tenkovima koje smo dobili od Rusije, a koji su nam potrebni da nadomjeste naš "manjak" koji su nam napravili oni tvoji iz DOS-a, kada su poklonili 2000 tenkova Amerikancima, koji su ih pretopili u Smederevu, a zatim od tog istog (zlata vrijednog) čelika pravili vlastite tenkove, koje su potom po astronomskim cijenama prodavali širom svijeta.

  Ovom prilikom hoću samo da pomenem onu staru narodnu izreku koja kaže da se "poklonu u zube ne gleda". Pored toga, osjećam potrebu da se i ja lično ovom prilikom zahvalim Rusima na poklonu.

  Što se članaka tiče, nemoj (molim te) da miješaš "babe i žabe" tj. daješ sebi za pravo da prepravljaš članke, poput učiteljice iz prvog razreda. Ako imaš nešto da kažeš, "zasuči rukave" pa sam smisli. Tekstove parafraziraj, ali nemoj prepravljati, služiti se nepoštenom rabotom i iskrivljivanjem istine. Zar misliš da ovdje ima i onih koji će nasjesti na tvoje jeftine provokacije?

  U gore navedenom pasusu, koji si "slučajno" izbacio, pominje se i PVO sistem "Pancir", koji ima samo pet armija svijeta, a za koji kažu da nas NATO ne bi smio bombardovati da smo ga imali 1999. godine. Naime, ovaj sistem raspolaže sa 8 lansernih jedinica, i može da gađa do 4 cilja istovremeno, na udaljenosti do 25 kilometara. Sirijska vojska je iz ovoga sistema ispalila 25 raketa i oborila 23 cilja (aviona, drona itd). Ukoliko želiš da nešto više naučiš o ovom sistemu, pogledaj video ispod. Ja sam gledao neke američke reportaže o njemu, pa ako znaš ruski ili engleski, javi se da ti pošaljem još materijala za proučavanje.

 • zlocini - 104659 - 30.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Upotreba osiromašenog uranijuma u Bosni i na Kosovu


  Ovo je isječak iz njemačkog filma "Smrtonosna prašina", koji govori o upotrebi osiromašenog uranijuma u Hadžićima i Novom Pazaru, prilikom NATO bombardovanja naših prostora u toku rata.

  Potpišite se na kanal!

  politika_srbija - 104657 - 29.10.2020 : Nomad Srbija - best (0)

  Stižu tenkovi koje je Rusija poklonila Srbiji


  Ruska Federacija donirala je Srbiji 30 tenkova T-72MS, a prvi su već dopremljeni.

  Kako je rekao doskorašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin, tenkovi T-72 Srbija je dobila kao donaciju u okviru vojno-tehničkog sporazuma koji je postignut između predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina. On je dodao da će naše oklopne jedinice zahvaljujući toj donaciji, biti "značajno unapređene i ojačane".

  U okviru vojno-tehničkog sporazuma, Srbija je od Rusije, pored ovih tenkova, dobila i druga oklopna vozila, 30 oklopnjaka BRDM-2, od kojih su neki već stigli u Srbiju.

  I tenkovi i BRDM-ovi su modernizovani pre nego što su isporučeni našoj vojsci.

  Ruski vojni ekspert Fjodor Boldirjov ocenio je da tenkovi T-72 koje Srbija dobija "imaju zajedničku bazu sovjetskog T-72, ali i niz zajedničkih novih komponenata i agregata ruske proizvodnje, što će im olakšati zajedničku ekspolataciju u Srbiji".

 • "Za uslove Balkana, savremeniji tenkovi Srbiji nisu potrebni imajući u vidu slabosti vojski susednih država", rekao je Boldirjov za Sputnjik.

  Srbija je, u okviru vojno-tehničke saradnje, iz Rusije nabavila i avione "mig-29", helikoptere MI-17 i MI-35, PVO sisteme "Pancir"...
 • oglasi - 104656 - 29.10.2020 : Predrag Stanisic Sokolac - best (0)

  Prodajem stan u zgradi kod Brezjaka


  Prodajem stan u zgradi Brezjak ul. Pera Kosorica bb. Stan nije u potpunosti završen. Kvadratura je 62 m2. Cijena po dogovoru.
  pjesma_rat92 - 104655 - 29.10.2020 : Gagula Lukavica - best (0)

  Nije Milić


  Poštovani,
  ne mislim na pjesmu Milića Vukašinovića.
  Drugi tekst i druga pjesma je u pitanju.
  dobra_knjiga - 104653 - 27.10.2020 : Joxy Beograd - best (0)

  Božidar Debelnogić - Balija


  Da li neko možda ima knjigu Debelnogića "Balija"?
  Bilo bi lepo da je neko postavi jer nema da se kupi nigde.
  Pozdrav
  rat_sekovici - 104651 - 26.10.2020 : Kladanj92 - best (0)

  Pelemiši, 30. april 1994. godine


  O tom datumu bih volio da čujem što je opširnije moguće, tj. ako je moguće.
  poginuli - 104649 - 22.10.2020 : Ruza Stojanovic Sombor - best (0)

  Zoran (Goja) Spasojević


  Moj dragi brate, prerano si otišao od nas i to na mnogo bolan način. Nikad te neću zaboraviti! Bio si najbolji brat na celom svetu. Mnogo mi nedostaješ, iako već ima dosta godina od kada više nisi među nama. Počivaj u miru, i budi naš anđeo čuvar. Puno te voli tvoja sestra Ruža.
  razno - 104647 - 22.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Tužna sudbina Sare Vasović


  Sara Vasović iz okoline Ivanjice, broj telefona 060-624-0988 (molim vas da proverite informaciju), živi i radi pod nadnicu već petnaest godina, i tako izdržava četvero dece. Ova ponosna majka nikada se ne žali na svoju sudbinu, ali se ipak nada se da će jednog dana imati i svoju vlastitu kuću.

  poginuli - 104645 - 22.10.2020 : Ana Radic Bijeljina - best (0)

  Zoran (Goja) Spasojević


  Zoran Spasojević je moj voljeni ujak. Zauvek će te voleti i sećati te se tvoja sestričina. Nikada te neću zaboraviti, dušo moja!
  plemena - 104641 - 21.10.2020 : Milorad Kojić Toronto - best (0)

  Poreklo parodica Đurović, Mijailović, Kojić


  Ja Sam Milorad Kojić i živim u Torontu, Kanada. Moji koreni vode iz Crne Gore. Bratsvo Đurovića se iz Crne Gore doselilo u selo Sirču kod Kraljeva po zapisima iz 1820 godine u "Tefteru čibuka" Nahije rudničke upisuje se Vučić Đurović pod rednim brojem 11 iz 1824. godine.

  Moje prezime Kojić potiče od moje čukunbabe Ikonije-Koje iz seal Sirče kod Kraljeva. Kada se moj čukundeda Mijailo Đurović oženio Ikonijom odvojio se od bratsva Đurovića i osnovao svoje bratsvo Mijailovića pod svom imenu Mijailo. Ubrzo je umro, a Koja je ostala sa malom decom. Svi njeni potomci su se prezivali Mijailovići. Kasniji potomak Ikonije-Koje Đurović, Dimitrije u zahvalnost svojoj babi za sve što je učinila za parodicu, menja prezime po babi Koji u prezime Kojić. Ali ostali muški potomci zadržavaju oba prezimena Mijailović-Kojić. Čak je i mom dedi na Albanskoj Spomenici upisano ime Vojislav Mijailović-Kojić.

  Moj otac Aleksandar je zadržao prezime Kojić, tako da ja i moja dva sina Aleksandar i Stefan nosimo prezime Kojić. Krsna slava nam je Sveti Luka.

  Sa poštovanjem svim Đurovićima, Mijailovićima i Kojićima!
  Milorad Koji-Šerpa
  oglasi - 104639 - 21.10.2020 : Nenad Jovanovic Slavic - best (0)

  Povoljno izrada sajtova, web prezentacija


  Ukoliko Vam je potreban web sajt, a ne znate kako da odaberete domen, hosting, koju platformu da koristite, kako da prijavite sajt na Google, da pratite analitiku sajta, tu smo za Vas.

  Bavimo se izradom web sajtova po veoma pristupacnim cenama, vec od 100 eura. Pomoc pri odabiru domena, kao i pri kupovini hostinga i domena. I najbitnije, plaćate nam tek kada budete zadovoljni dizajnom i funkcionalnoscu sajta. Ukoliko ne budete zadovoljni izgledom sajta, nemate obavezu da platite.

  Izrada sajtova za firme kao i za fizička lice.
  Mogućnost placanja preko računa firme.
  E-mail : sajtovi01Žgmail. com
  Mob. +381 66 508 47 63
  Nenad
  pjesma_rat92 - 104637 - 19.10.2020 : Gagula Lukavica - best (0)

  Pjesma SARAJEVO, TO JE MOJ GRAD


  Pozdrav svima.
  Godinama ili bolje receno decenijama tragam za pjesmom, čijeg se samo jednog dijela sjećam:

  "...Pjevam za sve nas,
  ne plačem jer ne treba,
  grad je dio nas,
  ljubav nam je spas.

  Ref:
  Moj grad, moj grad,
  Sarajevo to je moj grad"

  Pjesma je često emitovana pocetkom rata na "S" kanalu, vjerujem da se bar neko sjeća. O kojoj pjesmi je riječ, autorima iste itd.
  Unapred hvala za bilo kakav trag.

  RE: Pjesma Sarajevo, to je moj grad  Poštovani,
  Ukucaj na Youtube "To je moj grad Milić Vukašinović".
  vocarstvo - 104635 - 17.10.2020 : Vladislav Lalić Novi Bečej - best (0)

  Sadnja starih sorti voća kod nas


  Dobar dan hteo bih da posadim stare sorte voća na hektar zemlje pa mi treba neki dobar savet ili kontakt telefon, gde mogu naći starih sorti voća i kad je najbolja sadnju sve što je potrebno oko toga. Hvala unapred.

  RE: Sadnja starih sorti voća kod nas  Vladislave,
  ovo je veoma kompleksno pitanje, i predlažem ti da najprije pola godine proučavaš ovu oblast. Posavjetovao bih ti da stupiš u kontakt sa nekim od kolekcionara starih sorti voća, da od njih dobiješ savjet. Sadnice nemoj nikako da kupuješ u rasadnicima, već od kolekcionara, a najbolje je da sam naučiš da kalemiš. Veoma je važno i to da li hoćeš ovim poslom da se baviš zbog hobija ili biznisa, jer to bitno utiče na pristup ovom zanimanju.
  politika_srbija - 104633 - 16.10.2020 : Nomad Srbija - best (0)

  Film Malagurskog


  Dobro da je postavljen ovaj film od Malagurskog, u njemu je prikazano ko stvarno vlada Srbijom (MMF) a ne Vučić, a ono što je u filmu opisano naprednjačka bulumenta je za zatvor. Braćo Srbi, neka nas jašu i bogate se svi redom ko dođe na vlast.
  bijeli_vukovi - 104631 - 16.10.2020 : Danijela Fistes Kikinda - best (0)

  Prevod knjige Beli vukovi


  Preveden je deo Trnovo 1. operacija Slavka Aleksića, Trnovo Igman. Da li ima nastavak hvala unapred. Pozdrav.
  hrvatska - 104629 - 16.10.2020 : Igor Ivanov Zagreb - best (0)

  Asimilacija Srba u Hrvatskoj


  Veliki pozdrav svima pravima na ovome sajtu, a posebno pozdravljam g. Tomića uz ispriku što odavno ovdje nisam pustio elektronskog glasa.

  Imam samo jedan valjan razlog za svoju "šutnju", a to je kronični nedostatak inspiracije, jer teško mi je pronaći prave riječi da izrazim svu svoju gorčinu, bijes i razočaranje upćenito u ljudski rod na ovome napaćenom planetu. Naravno, sve opisano ne znači da sajt ne posjećujem ili da sam se u međuvremenu "odrodio".

  E, pa da krenem: Ne znam točno zbog čega se ne mogu otarasiti vječitom opterećenošću s nama Srbima, a smatram da bi mi život bio lakši, sretniji i rasterećeniji da se tog bremena otarasim. (valjda zbog izuzetno snažnog osjećaja pripadnosti) Ono što zapravo želim podijeliti s vama jest upravo taj teret i bol koji osjećam. Teško se nosim s velikim sramom kojeg često znam osjećati, sramom od postupaka naših jadnih i bijednih sunarodnjaka. Asimilacija je jedan od golemih fenomena među nama i naprosto me kida osjećaj gađenja i bijesa koji mi izaziva ta pojava, a trebalo bi iskazati neutralnost prema tuđim postupcima i mirno živjeti svoj život, zar ne?

  Vjerujte mi da se gotovo na dnevnoj bazi susrećem s navedenim fenomenom. Evo primjera; Poznanik Rade, čiji su otac i majka Srbi i iz etnički čistih srpskih sela(Lika, Hrvatska) hvali se objavama i slikama na facebook-u, a tema njegovih objava i slika je krštenje njegovog novorođenog djeteta u katoličkoj crkvi. Rade onako visok, crn i kršan ličanin stoji na slici uz masnog i crvenog katoličkog sveštenika. Da nije tragično, bilo bi smiješno.

  Ne znam koliko mi se puta okrenula utroba od tog prizora. Razmišljam kako da se postavim kad se sretnemo negdje na ulici, a srešćemo se kad-tad. Rade je samo jedan od masovne brojke "iz naših redova". U zadnje vrijeme moje razmišljanje odlazi u smjeru, da je ta pojava samo brutalna filtracija jednog naroda, što nužno i nije loše, jer će se sav šljam i kukolj odvojiti i otpasti.

  U Radinom slučaju će Hrvati dobiti u svoje redove srpski otpadak, što im baš kao narodu i nije neki dobitak, niti bi im trebalo služiti na čast i ponos zar ne? Možda je ta moja konstatacija samo pokušaj da samoga sebe smirim i da me taj istorijski postupak filtracije manje boli. Pristalica sam općenito u životu, svako od nas bi trebao krenuti od sebe samoga, a to između ostaloga traži potrebnu dozu samokritike. Mi Srbi, a posebno na ovom časnom sajtu, koji se isključivo zalaže za istinu, moramo tu samokritiku njegovati i svoja govna, kojih smo prepuni izlagati javno i nipošto njihov smrad prigušivati. Smatram da je u tome prava veličina, jer svjedočimo kako okolni narodi (koji nas često smatraju svojim neprijateljem) besramno lažu, dakle sakrivaju istinu i svoje fekalije u zvijezde kuju. To je ta razlika među nama, koja NIKADA ne smije biti poravnata. Bez samokritike i istine, veličina ne može postojati.

  Ne bih dalje filozofirao, nadam se da sam bio dovoljno jasan u svome izlaganju. Još jednom vas sve bratski pozdravljam i da vam Bog dade mnogo zdravlja i snage za sve životne ratove.
  politicari - 104628 - 15.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Da li je na pomolu još jedna afera krađe novca u Sokocu?


  rat_sekovici - 104625 - 15.10.2020 : Miki Sekovici - best (0)

  Borbe na Pelemišima, 30. april 1994. godine


  Odgovor za šifru "Kladanj:"

  Što se tiče jedinica VRS koje su učestvovale u borbama 1994. godine na vraćanju Bandijerke, to je bilo nekoliko manjih jedinica iz okolnih mjesta, Kobre sa Osmaka, Garda, 2. odred Specijalne policije, Vukovi sa Drine i jedan dio 65. zaštitnog puka...

  U samim borbama za povraćaj linije, poginulo je 4-5 boraca i njih 7-8 je ranjeno. Pored toga, desio se jedan incident na kraju ovih borbi, kada je nesmotrenim ponašanjem još jedan borac VRS izgubio život.

  Da još jednom napomenem, ovde govorim o gubicima prilikom vraćanja linije a ne o gubicima kada ste vi napali i probili liniju...

  RE: Borbe na Pelemišima  Ili, da budemo tačniji, u Borbama na Banijerki, koje su se desile 30. aprila 1994. godine, a imali su za rezultat povraćaj starih linija, poginuli su sledeći borci:

 • Stupar (Jovan) Ljubisav
 • Žepinić (Ljubo) Milisav
 • Petrović (Sretko) Zoran
 • Radojčić (Zdravko) Ljubiša

  Svi poginuli borci su sa opštine Šekovići. Među pripadnicima specijalnih jedinica, koje su učestvovale na povraćaju linije, nije bilo gubitaka.
 • bijeli_vukovi - 104623 - 15.10.2020 : Danijela Fistes Kikinda - best (0)

  Prevod knjige o događajima na Jevrejskom groblju


  Dali bi mogli da prevedete delove iz knjige gde se pominje Kikinđanin i Milan na Jevrejskom groblju? U to vreme je i moj brat bio na ratištu. Hvala!

  Prevod knjige o događajima na Jevrejskom groblju  Danijela,

  ja mislim da sam preveo kompletno poglavlje knjige o događajima na Jevrejskom groblju. Pogledaću, pa ću se potruditi jer mi je sada ruski jezik mnogo bolji nego što je to bio kada sam se tim poslom bavio.

  Pozdrav,
  Željko Tomić
  poginuli - 104621 - 15.10.2020 : Danijela Fistes Kikinda - best (0)

  Milan Kebić


  Zdravo Ivice! Nerazumem sta si hteo reci sta to da pretrazim na googl i da ce mi sve biti jasno. kad u tom postu pise datum i ul. broj mozes i ovako da kazes ako znas vec nesto. Pozdrav.

  RE: Milan Kebić  Danijela,
  ono ranije nije bila poruka od Ivice, već od moderatora ovog foruma! Uradi onako kako sam napisao, i vjerovatno ćeš dobiti Ivicu koji je pisao na ovom forumu. Kažem "vjerovatno" jer ja ne mogu da garantujem da je to jedan te isti čovjek.
  Pozdrav, Željko Tomić
  prepiska - 104619 - 14.10.2020 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

  Sveti Nikita Remizijanski intervju Nebojša Ozimić


  politika_srbija - 104617 - 14.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Težina lanca 3


  U ovom filmu ima svega pomalo, jako impresivno: o poplavama, zagađenom vazduhu, čistoj energiji, osiromašenom uranijumu, korumpiranim političarima, zaboravljenoj istoriji Južne Amerike, raspadu Socijalizma, tranziciju.. . Ukoliko ga niste ranije pogledali, toplo ga preporučujem.

  dobrovoljci - 104616 - 13.10.2020 : Danijela Fistes Kikinda - best (0)

  Milan Kebić


  Zamolila bi Ivicu da napise prezime da znam ko se ineresuje za mog pokojnog brata i on sam verovatno zna šta se tamo tačno desilo.
  Pozdrav!

  RE: Milan Kebić

  Danijela,
  ukucaj na Google ono što i sama možeš da vidiš na tom postu: "Ivica Mokrin" i sve će ti biti jasno!
  dobrovoljci - 104609 - 11.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (4)

  Zoran Baranin - Puka


  Rođen u Žabljaku ispod Durmitora (Crna Gora). Kao veliki srpski patriota dolazi u srpska područija zahvaćena ratom te najprije 1991. učestvuje u borbama oko Dubrovnika da bi poslje stigao u Knin iste godine. Početkom rata u Bosni, prebacuje se iz Knina u Vojsku Republike Srpske tačnije u jurišni interventni odred "Vojvoda Dragan Nikolić" iz Srbinja (Foča) u sastavu 11. Hercegovačke brigade. Sa odredom prolazi sva vatrena krštenja Hercegovine i šire: Nevesinje, Konjic, Trnovo, Foču. Goražde...

  Tokom dobijenog odsutstva sa ratišta Puka biva napadnut dva puta od crnogorskih muslimana. Prvi put nakon mučkog napada ostaje živ, drugi put kad su napadači napali on vadi bajonet iz čizme te nanosi rane napadaču koji umire par mjeseci poslje od ranjavanja.

  Puka je definitivno ostao poznat i po zarobljavanju mudžahedinske zastave na tornju iznad Trnova 1994. Dok je trajala borba, Puka dotrčava do prozora odakle tuku mudžahedini mitraljezom te ubacuje bombu i nakon eksplozije utrčava u toranj te rafalom "dokusuruje" preživjele mudžahedine, penje se na toranj i skida mudžahedinsku zastavu te je donosi u štab, gdje odmah biva odlikovan pištoljem magnum 357 Zastava. Puka je u toj borbi likvidirao 7 "alahovih ratnika".

  Na Đokinom vrhu na Treskavici, nekoliko srpskih boraca se našlo u okruženju te odred Vojvode Dragana Nikolića dobija zadatak da deblokira i zauzme Đokin vrh, među borcima se javlja i Puka za akciju.

  Puka ide dužim, zaobilaznim putem do vrha po naredbi komande a onda samoinicijativno kreće po sredini do vrha. Caborci su govorili da je Puka uzase imao motorolu gdje mu je komadant stalno ponavljao da ne ide tim putem da se vrati. Puka prvi stiže na vrh Treskavice (2088m. ) u tom trenutku pada neprijateljska granata od koje gine 7. maja 1995. srpski borci su uspjeli osloboditi vrh Treskavice i izvući tijelo Puke.

  Puka za koja se vjerovalo da je najjači čovjek u Žabljaku i šire je bio odlikovan ordenom zasluge za narod od Dr. Radovana Karadžića te proglašen junakom VRS i garnizona iz Srbinja (Foča).

  Puka je iza sebe ostavio dva sina i svijetlu put pravih patriota i heroja.
  hresa - 104608 - 10.10.2020 : SarajevoHz1987 Sarajevo - best (0)

  Borija


  Pozdrav svima,

  zanima me da li ima neko ko je učestvovao u borbama na Borijama, Brusuljama, Hrastovoj Glavi itd. Ukoliko jeste bilo bi dobro da ostavi neke svoje utiske, iskustva ili priče...
  Pozdrav!
  poginuli - 104605 - 08.10.2020 : Goran Timotija Trnovo - best (0)

  Dane (Svetozar) Timotija


  Supruga : Jela Timotija rođ Milić
  Sin : Timotija Goran rođen 1988
  Kćer: Timotija Danijea rođena 1984

  Dane poginuo u ofanzivi muslimanskih snaga na Šiljku. Nestao u akciji 1994. razmjenjen posle 3 mjeseca.
  prepiska - 104603 - 06.10.2020 : Nikolaj Beli Svet - best (0)

  Hvala vam


  Želeo bih da se zahvalim svim vama a naročito Željku Tomiću za ovu stranicu. Pratim je godinama i nadam se da ćemo još dugo godina biti zajedno. Vaša žrtva za Republiku Srpsku i Bastion srpstva na Balkanu ne može niko da ospori. Borili ste se srcem za naš narod koji je ostao i koji se borio za svoje domove. Ja sam bio dete za vreme Otadžbinskog rata i hvala Bogu nisam učestvovao.

  Braćo moja neka vas dragi Bog poživi još dugo godina. Za istinu se moramo boriti. Islamski lobi u grupi sa zlikovcem Klintomon i CNN-om je uspeo u svojoj nameri. Ali što ni je jedan čovek jednom rekao, "Istina je jedna, a lažih hiljadu".

  S Verom u Boga.
  rat_nisici - 104599 - 06.10.2020 : Jelena Dzeletovic Bileća - best (0)

  Mladen Dželatović


  Da li neko zna kako je poginuo Mladen Dželetović, 19. 06. 1995 godine na Nišićkoj visoravni? Sve što znamo jeste da je bio ranjen u nogu i iskrvario jer niko nije mogao da stigne do njega da mu pruži pomoć.
  akcije - 104598 - 02.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Tužna sudbina porodice Marić iz Šekovića


  Nije mi namjera do pokrećem još jednu akciju, ali ću sam lično pomoći ovoj porodici, čim se za to steknu uslovi da ih lično posjetim. Pomozite i vi, ukoliko ste u mogućnosti.

  poginuli - 104597 - 02.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Posthumno odlikovani borci Dragan Popović, Branislav Đoković i Slobodan Babić


  Video koji možete da vidite u ovom prilogu nalazi se na mom Youtube kanalu. Molim vas da se potpišete i tako pomognete da sakupim 1000 potpisnika i zvanično registrujem isti. Podaci o licima koji se potpišu na kanal su privatni, nisu dostupni čak ni meni.

  Ovaj koristan video je ujedno i primjer lošeg novinarstva na našim prostorima. Naime, autori video priloga su zaboravili da pomene imena preostala dva borca koji su dobili Medalje zasluga za narod. Srećom, informaciju je bilo lako pronaći na Internetu.  U Višegradu su danas uručena tri posthumna odlikovanja porodicama poginulih i nestalih boraca Vojske Republike Srpske, koje je Medaljom zasluga za narod odlikovala predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

  Za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske danas su posthumno U Višegradu su danas uručena tri posthumna odlikovanja porodicama poginulih i nestalih boraca Vojske Republike Srpske, koje je Medaljom zasluga za narod odlikovala predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

  Za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske danas su posthumno odlikovani Slobodan Babić, Dragan Popović i Branislav Đoković.

  Dragana Јasika, kćerka Dragana Popovića, borca poginulog na ilijaškom ratištu, kaže da su joj osjećanja podijeljena.

  "S jedne strane osjećam se tužno jer je gubitak oca nenadoknadiv, a, s druge strane, osjećam se i ponosno zato što je život mog oca utkan u temelje Republike Srpske, samim tim i u slobodu srpskog naroda", istakla je ona.

  Ona je izrazila nadu da će Srpska i njene istitucije i u budućnosti cijeniti žrtvu stradalih očeva tako što će brinuti o njihovim potomcima.

  Izaslanik predsjednika Republike Srpske Slobodan Župljanin naveo da današnjim činom odlikovanja Republika Srpska podsjeća da se nikada ne smije zaboraviti žrtva koja je podnesena za njenu odbranu.

  - Ovo je samo jedan od načina da im se odužimo i da sačuvamo od zaborava one koji su se izborili za slobodu srpskog naroda - istakao je Župljanin.

  Župljanin je napomenuo da je opredjeljenje vlasti Republike Srpske da se svi poginuli borci Vojske Republike Srpske posthumno odlikuju Medaljom zasluga za narod.

  - U ovoj godini, povodom 28. juna - Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i 15. septembra - Dana poginulih i nestalih, predsjednica Republike Srpske odlikovala je 287 poginulih boraca. U skladu sa planom, u naredne dvije godine, svi poginuli borci biće posthumno odlikovani jer je to naša obaveza i dug prema onima koji su za Srpsku dali život - naveo je Župljanin.

  On je izrazio žaljenje zbog činjenice da napadi na Republiku Srpsku ni danas ne prestaju, što obavezuje na reagovanje kako bi se učinilo sve da žrtve ne budu zaboravljene.

  Načelnik opštine Višegrad Đurević smatra da je ovaj, kao i svi dosadašnji koraci prema boračkoj kategoriji, neophodan jer su to ljudi koji se ne smiju nikad zaboraviti.

  - Dogovorili smo se danas da već u narednom periodu ažuriramo spiskove sa svim članovima porodica poginulih boraca kako bi im bila dodijeljena odlikovanja - rekao je Đurević.

  On je zahvalio Cvijanovićevoj, koja veliku pažnju usmjerava ka ovoj kategoriji stanovništva..

  Dragana Јasika, kćerka Dragana Popovića, borca poginulog na ilijaškom ratištu, kaže da su joj osjećanja podijeljena.

  "S jedne strane osjećam se tužno jer je gubitak oca nenadoknadiv, a, s druge strane, osjećam se i ponosno zato što je život mog oca utkan u temelje Republike Srpske, samim tim i u slobodu srpskog naroda", istakla je ona.

  Ona je izrazila nadu da će Srpska i njene istitucije i u budućnosti cijeniti žrtvu stradalih očeva tako što će brinuti o njihovim potomcima.

  Izaslanik predsjednika Republike Srpske Slobodan Župljanin naveo da današnjim činom odlikovanja Republika Srpska podsjeća da se nikada ne smije zaboraviti žrtva koja je podnesena za njenu odbranu.

  - Ovo je samo jedan od načina da im se odužimo i da sačuvamo od zaborava one koji su se izborili za slobodu srpskog naroda - istakao je Župljanin.

  Župljanin je napomenuo da je opredjeljenje vlasti Republike Srpske da se svi poginuli borci Vojske Republike Srpske posthumno odlikuju Medaljom zasluga za narod.

  - U ovoj godini, povodom 28. juna - Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i 15. septembra - Dana poginulih i nestalih, predsjednica Republike Srpske odlikovala je 287 poginulih boraca. U skladu sa planom, u naredne dvije godine, svi poginuli borci biće posthumno odlikovani jer je to naša obaveza i dug prema onima koji su za Srpsku dali život - naveo je Župljanin.

  On je izrazio žaljenje zbog činjenice da napadi na Republiku Srpsku ni danas ne prestaju, što obavezuje na reagovanje kako bi se učinilo sve da žrtve ne budu zaboravljene.

  Načelnik opštine Višegrad Đurević smatra da je ovaj, kao i svi dosadašnji koraci prema boračkoj kategoriji, neophodan jer su to ljudi koji se ne smiju nikad zaboraviti.

  - Dogovorili smo se danas da već u narednom periodu ažuriramo spiskove sa svim članovima porodica poginulih boraca kako bi im bila dodijeljena odlikovanja - rekao je Đurević.

  On je zahvalio Cvijanovićevoj, koja veliku pažnju usmjerava ka ovoj kategoriji stanovništva.
  kosovski_boj - 104595 - 01.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Kosovska bitka, prava istina


  2sr - 104593 - 01.10.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Četničko oslobađanje Rogatice, oktobar 1943. godine


  ambih - 104589 - 28.09.2020 : BudimoRealni Sarajevo - best (0)

  Čije su žrtve


  Znači, koliko sam ja skontao, a vidim da je tako. Moj komšija Nenad poginuo. Lik znači Bosanac, on je srpska žrvta. Za njega se smatra da su ga ubili extremisti mudžahedini. I tako mnogo slučajeva i to se pripisuje muđahedinima, islamskim fundametalistima extremistima.

  RE: Čije su žrtve  Poštovani,

  vidi se da nisi bio u ratu, pa nekako "plitko" razmišljaš. Teško je povući granicu između "naših" i "vaših" jer je se na "našoj" strani borilo mnogo časnih Hrvata i muslimana, a po gradovima je (npr. Grbavici i Doboju) bilo puno muslimana koji su poginuli od muslimanske granate ili snajpera. I sam sam, vjerovao ili ne, ukazivao pomoć jednoj muslimanki koja je na Grbavici nastradala od granate koja je tamo pala iz pravca Buća potoka.

  U našim (kao i u vašim) redovima bilo je mnogo hrabrih boraca iz redova muslimanskog i hrvatskog naroda koji su se hrabro borili (a mnogi i položili svoje živote) za stvaranje Republike Srpske. Lista je ogromna, pa je nezahvalno bilo koga pominjati.

  Zbog toga, opšte prihvaćeno pravilo je da treba prebrojati gubitke svakog naroda, da vidimo ko je kako prošao. Jasno je nama da crno može biti i bijele, a važi i ono suprotno. Međutim, sa svakom informacijom, pa čak i ovom tvojom zajedljivom, mi se pomalo približavamo istini.
  Idi na stranu - |listaj dalje|