fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

losi_srbi - 24836 - 25.08.2010 : Tomas - best (1)

Slobodanka Šakotic


Slobodanka Šakotic je kasnije promijenila identitet i postala Una Žeger - Kovač, radeći u OHR-u kao savjetnik za vjerska pitanja Rafiju Gregorijanu.
rodoslov - 93649 - 16.09.2015 : Milika Danilovic Podgorica - best (3)

Tomići, Glasinac, Romanija


Postovani Tomici sa Glasinca-Romanija.

Moj djed je u svojim zapisima napisao da su Tomići sa Glasinca porijeklom od Toma Danilovića. Imam taj rukopis.

Ranije sam pisao o tome, imao i komunikaciju sa nekim Tomićima, međutim, izgubio sam kontakt. >br?
U rukopisu je detaljno opisano na koji način je došao do saznanja o porijeklu Tomića.

RE: Tomići, Glasinac, RomanijaPoštovani rođače,

ta informacija mi je poznata iz više izvora, ali još uvijek nisam uspio da stupim u kontakt sa nekim od Danilovića iz Crne Gore. Hvala ti puno što si se javio i kontaktiraću te na email.

Pozdrav,
Željko Tomić, Sokolac
rodoslov - 84726 - 01.05.2013 : Suzana Tomic Beograd - best (1)

Tomići iz Tupanara, Šekovići


Poštovani Željko,

Da li biste mogli da mi kažete nešto više o poreklu Tomića (krsna slava Sv. Jovan) jer sam čitajući informacije na raznim mestima sad zbunjena i ništa mi nije jasno.

Ja sad živim u Beogradu, ali moj otac je poreklom iz Tupanara, Šekovići. Njegov otac, Zdravko Tomić je jednom prilikom rekao da su Tomići tu došli iz Hercegovine, odakle tačno - ne znam. Sa druge strane, nailazim na informacije da smo došli iz Crne Gore. Vrlo mi je bitno da saznam svoje poreko, pa ako bi ste bili ljubazni da mi kažete bilo šta što Vi znate.

Srdačan pozdrav.

RE: Tomići iz HercegovineSuzana,

kao prvo, dosta je porodica koji su iz Crne Gore došli preko Hercegovine, tj. Hercegovina im je bila usputna stanica ili bolje rečeno pokušali bi da tamo izgrade svoj novi dom ali bi nakon par godina i prve sušne godine odustajali i kretali dalje. Drugim riječima - moguće je da su obje informacije tačne.

Ono što je naročito karakteristično za vas jeste činjenica da i vi slavite Svetog Jovana (slava Tomića iz Crne Gore je Đurđevdan) pa je moguće da ste i vi Tomići iz Šekovića iz porodice Danilovića - isto kao i moj rođak Mihajlo Danilović iz Majura kod Šapca.

Međutim, prije nego što ova informacija postane zvanična, pričekaj da se konsultujem sa Mihailom, čijim precima i ja treba da zahvalim što sam konačno potvrdio informaciju koju sam i ja imao tj. da i moji Tomići sa Sokoca potiču od Danilovića.

Pozdrav,
Željko Tomić
rodoslov - 85613 - 26.06.2013 : Zeljko Tomic Sokolac - best (4)

DNK Testiranje po prihvatljivoj cijeni


Mnogi od nas i ne shvataju značenje i snagu riječi "genealogija", kao i njen uticaj na istoriju! Evo nekoliko komentara, napisanih "narodskim" jezikom.

Za primjer ću uzeti muški, tj. "Y" gen, pošto me on više zanima, a nekako je i bliži našoj kulturi jer živimo u vremenu patrijarhata.

Ukoliko živite u Americi, jednostavno uplatite izvjesnu svotu novca preko interneta i na vašu adresu dobijete pismo sa tri "četkice" za uzimanja brisa iz usta i tri plastične epruvete u koje treba da odložite te uzorke.

Nakon toga, sve to pošaljete u laboratoriju i oni vam urade test, onaj koji izaberete. Najjeftiniji test je Y-DNA12, i on se još zove "test za 12 markera". On košta 49 dolara i može da vam odredi sve rođake, vidi čuda, u zadnjih 29. generacija ili bolje rečeno 650 godina. Meni lično više i ne treba, jer bi mi i to bilo dovoljno da dokažem da sam rođak sa bar 95% muslimana iz Bosne.

Ovaj test je relevantan samo da dokaže srodstvo između muškaraca, tj. po muškoj liniji (otac-djed-pradjed...). Za test po ženskoj liniji treba na naručite X test, tj. onaj koji vrši testiranje po istoimenom hromozomu.

Konačno, ovaj test ti određuje haplogrupu, mada je ogromna vjerovatnoća da i ja pripadam I2A2 tj. dinarskom genomu.

Ono što me je navelo da ovaj test ne uradim jeste činjenica da isti nije anoniman. Uz uzorke u laboratoriju šaljete i jedan papir na kome morate da navedete puno ime i prezime, kao i adresu na koju vam vraćaju rezultate. Ukoliko pažljivo pročitate upustvo, shvatićete da laboratorija trajno čuva vaš DNK, jer vam garantuje da možete naručiti još detaljniji test, tj. onaj koji može još tačnije odrediti vaše porjeklo. Ono što je još neprihvatljivije jeste činjenica da ista laboratorija zadržava pravo da vaše podatke objelodani srodnicima, kako znanim tako i neznanim.

Na internetu imate čitav niz foruma koji se bave diskusijama na ovu temu. U jednoj od njih nađoh i objašnjene kako da izračunam prije koliko godina je živio Adam - prvi čovjek od koga su nastali svi ostali ljudi. Iako mi ta kalkulacija i nije baš potpuno jasna, svi se nekako slažu da se to desilo prije 125 hiljada godina. Može više, ali ne može manje ni za dan!

Jedno sam siguran: ova mlada naučna disciplina je toliko moćna da će jednoga dana natjerati naučnike da ponovo pišu istoriju.
ozren - 94855 - 16.01.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (9)

RE: Treba priznati poraz


Ahahahahahaaaa, moj komentar na ovu temu počinjem sa smijehom. Ne mogu da vjerujem da je muslimanska strana toliko slijepa da ne vidi svoje poraz u građanskom ratu u BiH!

Kao prvo, Dejtonski sporazum je muslimanski poraz, koji su vidjeli tek nakon što je stupio na snagu. Izlazak Srba iz Srpskog Sarajeva je to i potvrdio! Zato danas pokušavaju da unište Repubiku Strpsku, jer je ona dokaz za to!

Kao drugo, sve vojne uspjehe u ofanzivi srpsje vojeske zaustavila je međuanrpdna zajednica, pod prijetnjom vojne intervencije na srpsku teritoriju ukoliko se ne budu prihvatili zahtjevi o obustavi ofanzive.

Kao teće, teritorija o kojoj Samir govori, prije početka rata bila je pod muslimanskom kontrolom, a tokom rata Srbi su je osvojili i u ratu odbranili!

Muslimani su je dobili na poklon od Miloševića, da bi prihvatili svoj poraz i priznali Republiku Srpsku!

Dejtonskim sporazumom muslimani su priznali svoju nemoć da mogu pokoriti srpski narod, samim tim su prihvatili kapitulaciju BiH, tako da o priznavanju poraza od srpske strane je besmisleno razgovarati!

Onaj ko ne vidi svoj poraz u tom ratu nakon dvadeset godina, neka pita Milorada Dodika, on će mu sve objasniti!

Muslimani će da se bore protiv srpskog referenduma, kada bi se radilo o tome kako stožina treba da bude zabijena u sijeno, jer im ne odgovara da Srbi iamju pravo na referendum. Svaki održani referendum u RS pruža priliku i o referendumu o nezavisnosti. Zato je referendum o bilo čemu u Republici Srpskoj nepoželjan za muslimansku stranu. Prvi referendum koji bude održan u Republici Srpskoj, pa bio on i o čačkalicama za zube, biće uvod u Referendum o nezavisnosti RS. To znaju muslimani i zato se bore prtiv referenduma. Zato mislim da Republika Srpska treba da održi referendum ne temu koja ne dotiče političku situaciju u Bosni, tako da muslimaniu u RS ne mogu da se pozivaju na neki nacionalni interes i tako da se probije led o srpskom referendumu. Nakon toga svijet ima male šanse da se suprostavi srpskom referendumu o nezavisnosti. To je isto kad su muslimani proveli referendum o nezavisnosto BiH, znajući da da će preglasati srpski narod, koji je bio protiv toga.

Treba koristiti isto oružje koje su koristili muslimani u ostvarivanju nezavisne BiH i pobjeda je neminovna!
smrtovnice - 92588 - 14.03.2015 : Vuk Gradinski Nišići - best (23)

Šimša Motika: Pomeni Gospode u Carstvu svojemu


Данас је четрдесетодневни помен Шимши Мотика (рођена Јањић) из Кривајевића, мајци српског хероја и команданта са Нишићке висоравни Млађе Мотике. Вјечнаја памјат.

RE: Šimša Motika: Pomeni Gospode u Carstvu svojemuTužna vijest, pogotovu što tek sada saznajem da je ova velika majka već 40 dana u Carstvu Nebeskom. Na ovom svijetu ovozemaljskom biješe velika i hrabra, kao i njen jedini sin, Mlađo Motika, koji je na mene ostavio utisak izuzetno odvažnog i poštenog čovjeka.

Počivaj u miru, draga naša! Neka te Anđeli, gore na nebu, najzad sastave se svojim sinom, za kojim si toliko patila.

Molim vas da kliknete na zvjezdicu (ocjenite članak) u znak saučešća za ovu izuzetnu ženu, koju smo jednom prilikom Srđan, pokojni Velimir Adžić i ja obišli na Krivajevićima i odnijeli joj nešto namjernica kako bismo joj pokazali da nije zaboravljena.
Idi na stranu - |listaj dalje|