fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politika_srbija - 99359 - 29.01.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

Poklonjeni MIG-ovi


Srbija je već kupila dva helikoptera "mi-17" iz Rusije. Sa delovima i obukom posade koštali su oko 25 miliona evra.

U Srbiju bi ove godine trebalo da stigne i oko 30 borbenih vozila "hamer" kao donacija SAD.

Naime, na poklon od Rusa, do marta 2017. godine, trebalo bi da dobijemo šest aviona "mig-29". Iako je reč o polovnim letelicama, u Ministarstvu odbrane tvrde da nisu za otpad i da će moći da se koriste najmanje još 10 godina.

Prema najavama, "migovima" će biti potreban remont i to bi, prema proceni stručnjaka, moglo da nas košta između 180 i 230 miliona evra.

Samo mesec dana kasnije, i Belorusija nam poklonanja raketne sisteme protiv-vazdušne odbrane (PVO) tipa "buk" i avione "mig-29", s tim da će Srbija platiti njihov remont i modernizaciju. Cena remonta i modernizacije za sada nije poznata.

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je da je svaka najava nabavke novog naoružanja dobra vest jer Ratno vazduhoplovstvo Vojske Srbije vapi za novim sredstvima, ali da se postavlja pitanje da li će biti dovoljno kadrovskog potencijala da se prihvati nova tehnika.

Stvorena je slika da će sada, samo sa tehnikom iz Rusije, VS da odskoči od svih ali to je obmana. Reč je samo o zadržavanju postojećih mogućnosti. Ako dođe do dodatne nabavke iz Belorusije, daje se prostor avijaciji da prodiše, ali biće mnogo izazova da se izvede obuka za potrebne pilote i mehaničare, naročito ako se ima u vidu postojeća kadrovska situacija.

Sećam se vremena pre ovih naših ratova. Dok su deca sirotinje ginula, zdušno su ih u rat slali Milošević, Vučić, Šešelj, Lazanski, Drašković, generalska bulumenta profesionalaca iz Beograda i još mnogi drugi, a oni su oslobađali vile, stanove i poslovne prostore po Beogradu. Kako su prošli ljudi koje su prevarili vidimo. Njihova deca su "brala višnje" i zarađivala prve milione ili su ih slali u inostranstvo. Dakle gospodo ako volite da Srbija bude jaka izvolite napred a ne smišljajte tuđoj deci obavezno služenje vojnog roka. Plemenitim stremljenjima počastite prvo svoju decu.

Mi Srbi smo se devedesetih godina u ratu borili protiv NATO snaga, što kopnenih što vazdušnih, hrvati, muslimani i šiptari nisu predstavljali ozbiljniju vojnu pretnju bez podrške NATO-a.

Srbija je pred izuzetno ozbiljnim problemima, a i nema kapacitete za bilo kakav rat.

Ovo je samo predizborni marketing Vučića koji igra na kartu rusofilstva jer ima ozbiljan sukob u stranci na T. Nikolićem, a okruženje i njihov vazdušni prostor brani NATO, pa čak i Crnu Goru!

RE: Poklonjeni MIG-ovi

Nomad,

kao prvo, drugi dio posta sam izbrisao jer je obraćanje bilo kome na ovom portalu - zabranjeno.

Što se tiče troškova remonta tih 6 Migova, naš najveći vojni analitičar Miroslav Lazanski kaže da će on biti odrađen u Bjelorusiji i da će koštati 22 miliona dolara. Prema tome, omanuo si u cijeni bar deset puta. Pored toga, cijena 6 polovnih migova je oko 80 miliona dolara.

Pogledaj emisiju ispod, pa će ti neke stvari biti mnogo jasnije. Nije red da na ovom mjestu širiš dezinformacije.Što se tiče Vojne industrije u Srbiji, pogledaj sledeći prilog:Što se tiče tvog laičkog komentara o nekakvim "kantama" koje su nam poklonili Rusi, poslušaj sledeći video od 32. minute. Napominjem, čovjek koji daje odgovor na ovo pitanje je profesor na Mašinskom fakultetu, jedan od najvećih stručnjaka za raketnu tehniku u Srbiji:

Idi na stranu - |listaj dalje|