fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

grahoviste - 9773 - 25.05.2006 : Rade - best (0)

RE:Nema razloga za prepirku


Zelim samo da pojasnim zbog cega pisem o Grahovištu.

Od Grahovišta je sve pocelo. Dok ne ispliva istina o Grahovištu, balije ce da lazu da su svi njihovi pokolji osveta porodica poklanih balija, i da je rijec o pojedinacnim slucajevima, a ne o organizovanom genocidu.

Grahoviste je glava Sarajeva, a Sarajevo je glava Bosne. Da Grahovište nije palo, ne bi bilo ni pokolja u Pofalicima, a vjerovatno ni u Kazanima.

Oko Grahovišta (kota Orlic) su vodjene najkrvavije bitke u citavoj Bosni, koje su odredjivale sudbinu citave Bosne.

Opet ponavljam, onog momenta kad Grahovište kod nasih vladara dodje na red, i kad se otkrije istina o njemu, balije nece moci pricati da su Srbi agresori.

A i ja cu se potruditi da dodje sto vise dokaza i o Bradini, Tarcinu, Dobrovoljackoj ulici, Vozucoj, zlocinu u Tuzli pa sve do Visoke Krajine.

Balije su napravaile pricu o Srebrenici, a Srbi nisu znali reci da su Grahovište, Pofalici, Kazani, Čemerno, Bradina, Tarcin, Capljina, Sijekovac bili mnogo prije Srebrenice.

Istina o Grahovištu ce da zatvori balinska lazljiva usta ko je zapoceo rat, i ko je prvi poceo da kolje, jer balije plasiraju lazi da je Grahovište poklano radi krvne osvete tamo nekih Focaka i Svedjana (kako smo mi u Vogošći zvali balije iz istocne Bosne), a Grahovište je poklano radi Pofalica i dominacije nad Orlicem.

Ali onog momenta kad javnost sazna da je na Grahovištu bio prvi sukob u citavoj Bosni, i prije zvanicnog proglasenja rata, onda ce i balinska "prica" o agresiji da padne u vodu, otkrice se pravo lice balinske vlasti, Srbi nece biti samo bradata stvorenja koja kolju "neduzne" muslimane i svijetu ce da bude jasno zasto Srbi nece u istu drzavu s balilukom.

Jednostavno, moramo krenuti hronoloski. Ne mozes uciti tablicu mnozenja, ako prije nisi naucio da sabiras.

Tako i oko balinskih zlocina.
Treba krenuti od 28. 02. kad su napadnuti Krivoglavci, pa 29. 02. kad je ubijen srpski svat, pa 01. 03. kad je prvi put napadnuto Grahovište, a onda ce svi zlocini koji su dosli nakon toga ce da se rasvetle.
Idi na stranu - |listaj dalje|