fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_doboj - 96267 - 24.06.2016 : Max Wolf Usora - best (3)

Pad šumareve kuće


Kota šumareva kuća na Krnjinu stvarala je probleme za civilno stanovništvo zapadnih usorskih sela. Neprestano gađanje svim vrstama projektila, od pješadijskih do artiljerijskih, uzimalo je danak čak i nad civilima koji su ubijeni iz PAT 20mm!

Zapovjednik 110 hvo zadatak je povjerio našoj postrojbi. Nismo žurili, detaljno smo izvidili teren, isplanirali sve detalje i odlučili da to odradimo bez puno buke, bez artiljerije i slično! Prije noći smo zašli za leđa srpskoj liniji i čekali jutro da odradimo svoj zadatak. Bili smo podjeljeni u četiri grupe od po 7 boraca: tri grupe su trebale da odrade rovove tj. pješadiju a četvrta, moja grupa, je imala za cilj tenk sa posadom koji je bio tu u zaleđu sa posadom. Pokazalo se da je tamo bilo još šest vojnika, od kojih smo 4 likvidirali. Zarobili smo posadu tenka i još dva vojnika!

Iznenađenje je bilo potpuno. Napad smo počeli na prvu bombu, a onda je uslijedila salva detonacija i rafala. Milosti nije bilo. Prvo smo zarobili tenkiste u podrumu, vezali ih izolirkom i čekali povlačenje ostatka pješadije koja je bježali. Ovu četvoricu nismo ni imali šansu pozvati na predaju pošto se borba brzo odvijala. Kada se pucnjava malo smirila pozvali smo ostatak preživjelih da se predaju. Preplašeni i sretni što su živi, predali su se još dvojica!

Šumareva kuća je bila naša. Za nama je došla lokalna pješadija da se ukopa na dostignutoj koti. Imali smo ratni plijen: tenk, top b1, pat, par minobacača, masu pješadijskog oružja i municije!

Kota Šumareva kuća ostala je do kraja rata u našim rukama.
Idi na stranu - |listaj dalje|