fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sudjenja - 95468 - 13.03.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (2)

Suđenja u tužilaštvu BiH


U Bosni nema prvnog suđenja! U tužilaštvu BiH, optuženi Srbi unaprijed su već osuđeni. Ako taj sud donese odluku da povede postupak protiv nekog Srbina, male su mogućnosti da se neki od njih odbrani!

Srbi su u toj državi po rođenju već okarakterisan kao zločinci, genetski četnici! Tako se ponaša vlast, sudstvo i kompletan muslimanski narod na teritoriji BiH.

Bio sam u Bosni u vrijeme kada je Jovan Tintor-Joja uhapšen za ratne zločine na teritoriji Vogošće. Ono šta me je posebno iznenadilo, saznanje da Joju ne tereti tužilaštvo BiH, nego lokalna potjernica iz Vogošće. Okrivljen je za formiranje "Kriznog štaba" na toj teritoriji!

Dakle, ako je on okrivljen za formiranje "Kriznog štaba", po tome se stiče zaključak da Srbi u BiH nisu imali pravo na odbranu!

Da će Joja biti osuđen za ratne zločine po Vogošći, u to više nema sumnje! Mada je Joja od 25-og maja, pa do kraja '92 godine, zbog Penine potjere za njim, nije bio u Vogošći, svjedoci za njegova zlodjela veoma lako će se naći.

Mržnja prema Srbima, "genetskim četnicima", novčane nagrade iz raznih organizacija za lažna svjedočenja i siromaštvo naroda, doprinose da se veoma lako nađu ljudi koji sebe stave u ulogu žrtve rata i dođu na suđenje da posvjedoče o svojim patnjama i okrive nevine ljude, koje nakon toga nepravedno tužilaštvo BiH sa lakoćom osudi!

U Bosni nema pravde! To potvrđuje slučaj Slavke Savića! Slavko je osuđen, iako se zna da je lažna žrtva bila drolja, koja je tokom rata radila kao konobarica u kafani u Semizovcu. Dok je radila u toj kafani, sretala se se sa mnogim Srbima, mameći ih u svoj krevet. Lijepo je izgledala, zbog čega joj mnogi srpski borci nisu mogli odoliti. Cijeli rat, radeći u kafani, koristila je svoje tijelo za lagodan život! Takvim radom, imala je mnogo bolji život tokom rata od većine Srba u Vogošći!

Na Slavkino suđenju, na toj sudskoj lakrdiji, sudinica koja je vodila taj slučaj, davala je sebi za pravo da navodi svjedoke na iskaz koji je odgovarao tužilaštvu. Svjedokinja koja je trebala da prepozna Slavku, rekla je, "Znam ja dobro Mladena Savića!". Sudinica ju je isparavila i rekla misliš Slavku.

Kada je Slavkina advokatica pitao, "Zašto navodi svjedoka", sudinica je odgovorila, "Pa zbunila se žena"!

Da li u tom sudu sa takvim sudijama ima pravde za Srbe?

Siguran sam da nema i zato ne sumnjam da će svaki Srbin, koji se nađe na takvoj sudskoj lakrdiji, imati male mogućnost da se odbrani! Srbi i danas pokušavaju da prikriju svoje učešće u ratu, pa iz tog razloga izbjegavaju da svjedoče za svoje prijatelje na tim suđenjima. To sve umanjuje šanse da se nevini Srbi odbrane od lažnih svjedočenja za ratne zločine!

Svaki Vogošćanin zna da je priča o sliovanju muslimaki u motelu "Kod Sonje", o kojoj se bez imalo stida pojavljuju svjedokinje koje okrivljuju i general McKenzi za učešće i tim silovanjima!

Ako sve ovo sagledamo, male su šanse da se Joja odbrani. Ako Ratko Adžić i Rajko Kušić dođu na red da budu privedeni toj nepravednoj ustanovi, završiće kao što je i Slavko Savić! Nepravedno osuđen za ono što nije počinio!

Jednini moguči način da se počne pravedno suditi svim počiniocima zločina, da se ukine taj sud, a srpski narod počne da sudi zločincima za koje se pouzdano zna da su to bili tokom rata!
Idi na stranu - |listaj dalje|