fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_doboj - 95335 - 29.02.2016 : Max Wolf Uspra - best (0)

Osvrt na rat


Postoje neke stvari o kojim se malo priča, kao da je ratište u Posavini dalo vremena i spasilo sav kraj južno od Doboja pa sve do Zenice a možda i dalje. Da se krajiski korpusi nisu tukli sa našim Hrvatima u posavini 7 mjeseci, bog zna dokle su Srbi mogli doći?

Muslimani su na početku rata bili pasivni, Doboj je faktički pao bez metka. Da su kojim slučajem Srbi 5. maja krenuli sa jednim tenkom iz Doboja i jednim iz Teslića ubjeđen sam da bi se za dan bi se spojili. Kraj mene je prošlo 10000 vojnih obveznika iz Doboja. Mi smo im oduzimali oružje, a i to nismo trebali da radimo jer su ga bacali sami!

Borba najprije počinje na hrvatskim usorskim selima i tu ostaje do kraja rata! Tuđmanova prodaja Posavine za Dubrovačko zaleđe je naša najveća sramota! Vjerujem da bi VRS probila koridor, ali bez Dervente i Broda, kako nije palo Orašje a bilo je trnčina u koridoru!

U petkom rata mi smo išli na to ratište preko Johovca pa dalje kao vikend ustaše bili su jaki ko crna zemlja, sve je bilo očišćeno osim Podnovlja i djela Vučjaka! Kako je padalo navešću jedan primjer. Mi branimo Bjelo brdo dovoljno je da vam ljevi susjed bude neka 145. ili 139. tg, koju je poslao Susak Praljak i njih ujutro nema. Da su tu sve ostale jedinice ništa vam ne vrijedi, ujutro su Čede iza vas! Ovo je nešto slično kao i vaše Zapadno-krajiške općine! Onda je 1994. godine većina nas prešla u 3. gardijsku hvo. Počeli smo na Kupresu, Glamoč, Grahovo, Šipovo, Drvar, a završili na Mrkonjić gradu. Sav taj dio dole bili smo sa 4. gbr Split i vidim da niko od vas ali i u Hrvatskoj ne zna da je naš general Andrija Matijaš - Pauk poginuo od prijateljske vatre. Jedan naš gardista je mislio da je njegov Pincgauer srpski i roknuo ga zoljom. Eto, tako je poginuo taj hrabri i časni ratnik!
Idi na stranu - |listaj dalje|