fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 95276 - 25.02.2016 : Specijalac Momcilo RS - best (7)

Borbe oko Bihaća: Neretva i Kameni


Pozdrav drustvu,

nije me bilo dugo i sada sam malo navratio i vidim da se Denis iz Bihaća opasno interesuje za Kamenog i Neretvu. Pa dobro, njegovo je pravo da se interesuje mada sam bio i na tom području.

Interesantno je bilo to ratište, pogotovo gledajući iz Zavalja, konkretno iz Šumareve kuće koja nije bila završena. Fino se sve vidilo kao na dlanu pa i bihaćka bolnica gdje smo gledali bolesnike kako šetaju, ali mi Srbi smo uvijek bili humani i nismo dejstvovali po njima. Bio je neki, hajde da kažem neboder, i na njemu neka aluminijumska tabla koja je odbijala sunceve zrake kao ogledalo.

Denise, znali smo sve vaše položaje, pa maltene i brojno stanje jer su vam žene bile torokuše da Bog sačuva, hahaha, i pošto su koristile bežične telefone sve se slušalo i znalo. Bilo je i par satelitskih telefona koji su se takođe slušali, a žene misle kao to ide preko satelita pa se ne može slušati, kako kažu duga kosa kratka pamet.

Čudili smo se pucnjavi, a nema da fijukne metak, ali to nam je bilo jasno kada je snimljen razgovor između Alije i Dudakovića koji mu se žali da nema više municije i da koristi manevarsku municiju. Tada mu je Alija odgovorio da sačeka 24 sata dok stignu pare - i tako je i bilo. Nakon 24 sata naše snage dobijaju naredbu da uvedu radnički i studentski bataljon u linije i da se mi povlačimo. Dalje se zna šta je bilo, za Pravoslavnu novu godinu sve je palo do Petrovca i tu je bio kraj te priče.

Koliko je samo vaših izginu gore u tzv. tvrđavi, ali nikada nisam pročitao koliko poginu poslije raketnog gađanja studentskih domova koji su služili kao kasarna, a samo jedna raketa je ispaljena.

Neretva i Kameni su legende. Samo mi reci Denise da nisi možda Maybach, Morphheus 0106, ili Sajeret da ne nabrajam još tih pseudonima jer ih ima mnogo.

Gledao sam onaj dokumentarac "Sana ne dovršena pobjeda" jeste fino isplanirali ali niste mogli nigdje dalje.

Ista ekipa sa Bihaća bila je i na Dvoru na Uni kada vam je zijanio Nanić, komandant 505. bužimske, sa onom bijelom ladom nivom.

NLO, sjedim sa Kamenim i uz "tekuća pitanja" evociramo uspomene i kako rekoh slučajno otvorih stranicu i vidim ovaj tekst. Imaš pozdrave od nas dvojice i Banića sa kojim se često viđamo.

Opet ću ponešto napisati kada uhvatim slobodnog vremena!
Idi na stranu - |listaj dalje|