fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

boro_radic - 95261 - 24.02.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Supruge Bore i Nikole Radić


Supruga Bore Radića nije se prezivala Jež. Ne znam tačno njeno prezime, ali pouzdano znam da je bila i ostala drolja! Prije nego što je upoznala i udala se za Boru svakodnevno je mijenjala muškarce. Čak je dobrovoljno na redaljke dolazila u stan kod Tice Milorada.

Kada se udala za Boru, potpuno se smirila. Boro nije puno znao o njenoj prošlosti, a oni koju su je imali u krevetu bojali su se da mu to kažu. Pričalo se da je Boro nakon ženidbe o tome nešto načuo, pa je jednom prilikom pitao Ticu Milorada, Šopu i Patka Savića, da li su oni imali seks sa njom. Oni su se prepali i rekli da nisu, iako je u Vogošći bila javna tajna da ju je Tica, dok je sa njom išao u srednju školu, dovodio u svoj stan i da su ova trojica gore pomenutih kao i mnogi Ticini školski i drugovi sa ulice redala se na njoj.

Zehra je sa Borom živila u Borinoj kući u Radića potoku. Kada je Boro poginuo, ona je imala žestok sukob sa Borinim sinom Igorom. Tražio dio Borinih para. Ona mu nije dala pa je došlo i do potezanja oružja. Sa parama je otišla kod svoje majke, pa je Igor nastavio da je napada. Pričalo se da su zbog para pucali jedno na drugo. Po Vogošći se nakon Borine smrti bahato ponašala, a za ljubav pokojnom Bori svi su joj to tolerisali. Njena bahatost je prelazila granice, pa je nekoliko puta bacila među djecu suzavac, zato što je gledaju. U ratu je vozila ukraden iz TAS-a metalik zeleni GOLF. Ljubavnike je tražila sama, isključivo viđene momke ili komandire vojnih jedinica, od kojih može dobiti adekvatnu zaštitu.

Njeno bahato ponašanje počelo je nervirati sve redom u Vogošći, zbog čega je morala krišom napustiti grad. Otišla je sa Borinim parama, prvo u Šabac, Srbija, a potom u Njemačku. Iz Njemačke je slala velike količine novca za muslimansku vojsku u Sarajevu.

Supruga Nikole Radića, koju Ksenija Erker spominje, nije Zehra. Ona se zove Hidajeta Jež. Doselila se u ulicu S. Blagovčanina br. 13 u stan u kojem je živio Aco (Jove) Tovitović. Hidajeta se udala za Nikolu, čini mi se '93. godine i tako se spasila od odvođenja na prisilne žurke. Kada je potpisan "Dejtonski sporazum" rekla je Nikoli da ne želi više da živi sa njim. Mislim da je nakon rata ostala u Vogošći.

RE: Supruge Bore i Nikole RadićPravi, mislim da ze Borina Zehra prezivala Jeko.
Idi na stranu - |listaj dalje|