fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_teslic - 94713 - 04.01.2016 : Diverzant72 - best (0)

Križ


Tesnjak,

16. krajiška je bila na Koridoru prije odlaska na Dobojsko-teslićko ratište. Na Koridoru je sasvim normalno bilo da ne idemo kući po 2/3 mjeseca, ja sam jednom 90 dana bio na ratištu bez prestanka.

E, na Teslićkom ratištu smo išli kući svakih 15-20 dana. Dovoljno govori o intenzitetu borbi. Možda ti je i poznato šta je i koliko je ova jedinica uradila u Posavini.

Pisao sam i o glupostima koje smo radili, sunčali se, pekli nešto svaki drugi-treći dan, pa i napijali se.

Kad me već napadaš, pročitaj šta sam rekao, ja kad sam rekao da ste vi bili loši borci nego da mi nismo radili punim kapacitetima. Sagledaj činjenicu da je 300 do 500 ljudi iz 16. te gotovo uvijek bilo na drugim ratištima: Vozuća, Bihać, Vlašić itd. To smo slali kao ispomoc jer smo imali "viška".

To je bilo tako, i prvo pročitaj ono što sam napisao pa me onda napadaj.

Što se tiče oklopa, 90% ste od toga uništili u Miljanovćima. Nisam siguran, ali mislim da su svi naši tenkovi izvučeni i popravljeni, nisam sugran u ovo ali kažem mislim da je tako.

Ne znam da li imaš u tim vašim arhivama i onaj tenk što vam ga naši prodadoše? Da li ga vodite kao zarobljenog ili kao nešto drugo?

Ako si do škole u Vitkovćima ulazio i u jesen '94. godine, (ne znam tačno kad), zahvali kapetanu Vukoviću što vas nismo pobili, ili pohvatali kad ste se vraćali. Bilo vas je trojica. Doduše, možda ste i vi mene mogli uhvatiti nekada jer sam prošao sve od Usore pa gore do kraja, nekad i do Doboja.

Lijep pozdrav.
Idi na stranu - |listaj dalje|