fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poturice - 94625 - 22.12.2015 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

RE: Stvaranje novih nacija na Balkanu


Prekrajanje i tumačenje istorije od strane muslimanskog naroda u BiH nije ništa novo! Logične činjenice nisu dovoljne da probude njihovu svijest, pa izgovorena laž se koristi sa svim raspoloživim sretstvima da se upotrebi protiv srpske istorije.

Tako se evo, bez imalo ustručavanja, novopečeni nacionalistički istoričar odlučio da Srbima dadne čas iz njihove istorije, tumačeći stvaranje srpske nacija.

Pa dragi gospodine, ako je to kako ti kažeš bilo 1804 godine u vrijeme turske vladavine, kako se ne zapitaš, otkud Srbima hrabrost da to čine pod okupacijom i zašto se muslimani nisu vezali za tu naciju?

Da li su im to Srbi tada branili?

Meni kao laiku nameće se odgovor, željeli su da pokažu odanost svom Sultanu, koji im je u to vrijeme dozvoljavao kroz dobijene titula aga i begova, da se iživljavaju nad napaćenim srpskim narodom!

Isto tako je i sa srpskim jezikom. Vuk Karadžić pod turskom okupacijom izvršio reformu srpskog jezika, kako muslimani vole da kažu, "od Bosančice".

Zašto se tad muslimani nisu bunili zbog otimanja identiteta jezika? I tu vidim logičan odgovor, zato što je tad srpski narod živio pod okupacijom Turaka, a vi ste bili njihovo vladajuće tijelo u Bosni i nije bilo logično zabraniti da domaće stanovništvo svoj jezik zove kako god želi.

Danas, nakon toliko godina, muslimanski narod sebe proglašava Bošnjacima i pokušava prisvojiti Bosančicu, kao svoje pismo i jezik. Uz sve to vrše pritisak na sve ostale stanovnike BiH da to prihvate kao istinu!

Ima li na vidiku kraja tim vašim glupostima?!

Ako danas muslimani u FBiH tvrde da sam ja "bosanac", a pričam srpskim jezikom, onda je logično da ne postoji bosanski jezik i ne trebate da se borite da taj naziv bude zvaničan, kada ostali narodi ni pod prijetnjom vašeg oružja nisu to prihvatili.

Žalosno je da devet miliona potomaka ljudi koje su Srbi protjerali zajedno sa Turcima nakon oslobođenja zemlje, danas tvrde da su Srbi i pričaju srpski jezik, a oni koji su uspjeli da se održe na ovim našim prostorima pokušavaju da promjene svoj nacionalni identitet i jezik kojim su vjekovima govorili.

Molim ti se gospodine Bože, oprosti im, ne znaju šta rade!
Idi na stranu - |listaj dalje|