fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rusija - 94289 - 01.11.2015 : Ratko Obrenović Detroit, USA - best (2)

Putinova medijska ofanziva: Ne dam Srbiju Amerikancima!


Projekat će biti vredan 11 miliona evra, a program će se, osim u Srbiji, emitovati u Crnoj Gori i Bosni

RAT TITANA: EU udara na Putinovu propagandu u Srbiji!

BEOGRAD - Rusija počinje svojevrsni rat za prevlast i uticaj na Balkanu, a prvi potez biće im otvaranje televizije koja će pokrivati ceo region, ekskluzivno saznaje Kurir. Reč je o investiciji vrednoj čak 11 miliona evra, a najozbiljniji za generalnog direktora televizije biće proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica.

Izvor Kurira, upućen u detalje tog projekta, otkriva da će se program ruske televizije emitovati u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

  • Zamišljeno je da televizija bude regionalnog karaktera, nalik na Raša tudej, i da bude pandan multiplatformi N1, koja je partner američkog CNN na ovim prostorima. Program će se zasnivati na informativnom i kulturno-obrazovnom sadržaju, a planirano je i otvaranje velikog broja radnih mesta - kaže naš sagovornik.

    Postavljanje Emira Kusturice na čelo ove televizije ne bi bilo veliko iznenađenje s obzirom na to da on krije da je rusofil, a ima i veoma dobre kontakte s najvišim ruskim državnim funkcionerima i diplomatama. Tako je i ovogodišnji Sajam knjiga Kusturica otvorio zajedno s ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom.

    Osim toga, veoma je upoznat i s globalnim uticajem koji ima Raša tudej, za koju takođe gaji velike simpatije.

  • Raša tudej ruši stereotipe o dobrim i lošim momcima, gde su crnci, Rusi i Srbi zlikovci, a beli Amerikanci bez mane. Kako vreme bude odmicalo, ta televizija će sve više demistifikovati "američki san" i poslati signal da svet nije određen samo fatalizmom liberalnog kapitalizma - rekao je svojevremeno Kusturica hvaleći ovu rusku medijsku mrežu.

    Inače, osnivanje ruskih medija na našoj teritoriji najavljeno je u Ruskom domu 15. oktobra ove godine, kad je potpisan sporazum u oblastima međunarodne društvene saradnje između institucija Srbije i Rusije.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|