fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

virtualno_groblje - 93705 - 25.09.2015 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Pogibija Trifka Babića


Svjedok sam pogibije pokojnog Trifka Babića! U jednom od mojih tekstova sam opisao Trifkovu pogibiju. Bilo je to na Orliću, u smjeni koja je otišla predveče 21. 09. '92 godine. Nekih petnaestak minuta iza ponoći, iz pravca Vraca doletio je svjetleći metak ispaljen iz brovinga. Pogodio je Trifka, koji je u tom momentu bio na straži. Trifko je pao i na licu mjesta ostao da leži mrtav.

Nas petorica, Teša, Popa, Kelja, Džakula i ja smo ga, smjenjivajući se međusobno, snijeli sa Orlića do kote 850, gdje ga je preuzelo vozilo saniteta. Kada smo nakon smjene otišli u Dom zdravlja, doktor Popović nam je rekao da je metak ispaljen iz velike daljine, prošao kroz srce i izašao iz tijela, ali nije imao snage da probije vojničku košulju. Tako se na osnovu tog metka došlo do pretostavke da je metak doletio sa Vraca i saznalo iz kojeg je naoružanja pogođen pokojni Trifko!

Kao svjedok ovog događaja, želim da potvdim da je Selma u pravu kada kaže da je njen pokojni muž poginuo u 00:15 časova 22. 09. 1992 godine. BORS je upisao datum odlaska na smjenu kao dan pogibije, što uopšte nije tačno! Pokojni Trifko Babić je bio jedno predivno stvorenje kakvog bi svi ljudi ovog svijeta poželjeli da imaju za prijatelja. Bila mi je čast da budem u istoj jedinici sa tim čovjekom!
Dragi i dobri Trifko, nek ti je vječna slava i hvala!
Idi na stranu - |listaj dalje|