fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

betanija - 91967 - 29.12.2014 : Max Sarajevo - best (5)

RE: Sjenička kosa i Orahov brijeg


Pozdravi za sve učesnike!

Kao prvo, informacioja o smrti rahmetli Šljive me je pogodila isto kao i ona kada sam saznao za pogibiju rahmetli J. I. Žutog.

Kao drugo, nazvaću te poslije Nove godine, jer vi iz 3. bataljona uopšte niste pošteni i pravedni. Ja ne kažem i ne pišem da smo mi sami vraćali taj rov, kao što se vi kitite sa tim i neka vam je to na čast. Nađi negdje gdje sam pisao "da sam ja i samo ja" uradio ovo ili ono, meni to ne treba, bilo pa prošlo, ali hele nejse, evo ti inicijali momaka iz VP koji su bili dobrovoljci tu noć: A. K. - S. L. -Dž. R. i rahmetli Izet Musić.

Boksu sam pred akciju vidio kod Medicinskog centra tu noć sa bombama, gdje je poslije bio to ne znam.

Orahov brijeg su odbranili linijaši i ja nemam pravo da pišem o tome bilo šta osim same pohvle na te ljude tamo. Skidam im kapu!

Imam par pitanja, pa ako hoćeš da mi odgovoriš:

1. A. N., mislim da ste u rodbinskim vezama, je bio operativac i on je vodio i planirao akciju vračanja?

Ovo pišem jer sam bio u Komandi čete u Medicinskom centru tu noć, bilo nas je svega oko 8-9 (sada sa ove vremenske distance nisam siguran ali mislim da su tamo bili rahmetli Šljivo, koji je imao bradu pa sam ga po tome zapamtio, a rahmetli Žutog sam znao od ranije, možda si bio i ti, al hele nejse...

2. Je li plan bio da i bez prestanka dok se grupa sa bombama privlači druga grupa preko njih puca tromblone i tako naizmjenično?

3. Je li planirano da napad počnemo u 21:00, a u rovove smo ušli tek oko 1?

4. Je li rahmetli Šljivo imao zadatak da puca tromblone sa krova Medicinskog centra?

5. Koje je poslije ostao da čuva liniju na Balvanima?

NEŠTO O MOM RATNOM PUTU

Moj ratni put počinje od ekonomske škole, Pofalica, Orlica, Kote 850, Jezera, Kote 830, Golog brda, Visa, Šabanove kuće, Kote 772 itd. ovo su samo dijelovi bez Bjelašnice i Treskavice, pa neka čitaoci ovog foruma procjene ko priča nebuloze i izmišlja a ko se kiti tuđim perjem i ko je bio "jajara". Za svaku od ovih akcija u kojima sam učestvovao mogu opisati sve što se dešavalo, ali o tome ćemo ako BOG da uz kahvu poslije Nove godine.

Selam za tebe Saleme,
Pozdravi za ostale učensike foruma i onu staru gardu!
Idi na stranu - |listaj dalje|