fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

plemena - 90085 - 08.05.2014 : Nikola Kalember Subotica - best (1)

poreklo prezimena Kalember


Molim sve koji nešto znaju o poreklu prezimena Kalember. Ja sam Nikola Kalember a brat mi je Miloš rođen sam 1947. u Subotici od oca Milana i majke Katice. Moj otac Milan Kalember rođen je u Gery kod Čikaga USA a njegov otac Nikola je rođen u Titovoj Korenici, Lika i sa 18 godina je emigrirao u Ameriku, oženio se sa Ankom čiji su roditelji takođe emigrirali iz bivše Jugoslavije.

Moj stric Rade Kalember još uvek živi u Americi a otac (pokojni) Milan je posle Drugog svetskog rata ostao u Jugoslaviji gde se zadesio u to vreme i oženio i ostao da živi tu. Interesuje me poreklo porodice i prezimene, iz kojih krajeva su naselili Liku gde se rodio moj deda Nikola.

Hteo bih da napravim porodično stablo za moju ćerku. Oženjen sam sa Milenom Kalember, rođenom Ćićić. Otac Žarko rođen u Mohaču, današnja Mađarska a sa ocem jeftom ĆIĆIĆem i majkom Evgenijom doseljava se u Srbiju posle Prvog svetskog rata i sa ostalima iz toga područja osniva selo Srednji Salaš nekada General Ilićevo. Majka moje suprige Saveta ĆIĆIĆ (pokojna) rođena Glavinić iz Gliječe kod Ivanjice, pa ako neko zna nešto i o njenom prezimenu ĆIćIć , molim da se javi.
Unapred zahvalni!
Idi na stranu - |listaj dalje|