fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ambih - 89329 - 19.03.2014 : Diverzant72 Bl - best (0)

Ništa nije osvojeno?


Željko, fino si ti iznio neke činjenice, ali moram te malo ispraviti za Posavinu. Razgovarao sam sa nekim hrvatskim oficirima tkz. časnicima kako oni kažu, i oni ne djele tvoje mišljenje. Sami su svjesni da su Posavinu izgubili vojnički, a ovo oko prodaje su "priče za malu djecu" - bar tako oni kažu. Zar bi oni dali 1000+ ljudi za to? Nisu oni toliko glupi, opšte je poznato da su većinu stvari radili pametno, zašto ne bi i to?

RE: Ništa nije osvojeno!Poštovani prijatelju,

malo si u zabludi kada misliš da su takve informacije bile dostupne oficirskom kadru! Odluke takve prirode su se donosile na nivou Tuđman - Milošević, eventualno Karadžić. Pravu istinu je mogao znati samo Mladić i još par generala naše vojske. Možda ćemo i mi jednoga dana, nakon 50 godina, imati neke čvrste dokaze da potkrijepimo ovu tvrdnju. A do tada možemo samo pretpostavljati.

Ja ne kažem da Koridor nije probijen vojnički i to jeste sjajna pobjeda VRS, ali nisam baš nešto ubjeđen da nije postojao dogovor. Koridor je bio od strateškog značaja za Republiku Srpsku i zbog toga je na kraju rata i ostao kod nas.
Idi na stranu - |listaj dalje|