fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vasi_komentari - 89009 - 27.02.2014 : Stari Blizo - best (7)

Što je previše, previše je!


Poštavani uredniče,

stvarno nisam, ni kao čovjek a ni kao roditelj poginulog borca u ovom proteklom ratu, nisam mogao više izdržati od ovih uvreda koje upravo dolaze od jednog čovjeka, čiji je sin poginuo onako kako je poginuo. Zbog toga te molim da objaviš ovaj moj tekst bez korekcije.

Svi mi iz najuže, uže i šire porodice, roditelji, djeca, braća, sestre, supruge i iz one najbliže rodbine, žalimo za našim izginulim. Niko od ove navedene rodbine, nije uzeo sebi za važnost da javno hvali svoje izginule jer roditelji i ostala rodbina, pa i sredine u kojima su poginuli borci živjeli, znaju vrijednosti svojih izginulih sinova, očeva, braće i muževa, i nije im ni naum palo da ih javno hvale. Uglavnom su te pohvale ili obrnuto za poginule borce, dolazile od njihovih preživjelih drugova saboraca ili poznavalaca.

Već nekoliko puta čitam u sarajevskim novinama, a ponekad i u našim srpskim, o onom poginulom Srđanu iz Trebinja. Žao mi je što je poginuo svaki naš čovjek Srbin, a pogotovo srpski borac. Ali...

Danas pročitah kako u Novom Pazaru hoće da obilježe jedan Plato sa imenom Srđana iz Trebinja. To što njegov otac na sve moguće načine i radnje čini da vrijednost života njegovog sina bude iznad vrijednosti života mnogih mladih ljudi u prvom redu boraca, vrijeđa dostojanstvo poginulih, ne samo onih koji su u Virtualnom groblju, već i svih boraca Republike Srpske.

Njegov otac postao je izvršitelj Nataše Kandić, koja mu je desna ruka. Ne u omalovažavanju naših boraca, već u podmuklom optuživanju nas Srba zbog pogibije svoga sina. Optužuje nas Srbe zbog svog "junaka" koji je spasio život jednom muslimanu koji sada živi negdje gore u Švedskoj, onako kako njemu odgovara. Muslimanu koji ni jednog trenutka ne nađe za važno (ja nisam nigdje našao tako nešto da se musliman javno zahvalio tom Srđanu). Jer valja to javno reći pred svojim muslimanima.

Vrijeđa me jer sam samo iz spiska Virtualnog groblja pronašao trinaest Srđana koji izginuše spašavajući mnogima živote. Koji spasiše i njegov grad u kome se sada šepuri i vrijeđa roditelje poginulih ne trinaest već na hiljade ini Srđana iz Republike Srpske i šire. Koji spasiše svoju rodbinu i svoje sunarodnike. Koji su spasili i zaštitili mnogo više muslimana nego Srđan jednog, pa se ne hvale. Koji ne činiše djela prema muslimanima kao oni muslimani iz Zalazja kod Srebrenice, Kravice i sa Grahovišta iznad Sarajeva. Zar ga nije sramota da reklamiše svog sina kao sjajnu zvijezdu na nebu, a ime Srđana koji mu omogućiše da se sada "ponosan" na svog sina koji je spasio jednog od onih koji bi sigurno bio kao ovi što su načinili u Zalazju, Kravicama i na Grahovištu.

Koliko je samo porodica poginulih boraca iz Hercegovačke brigade ostalo bez svojih sinova? Koliko je djece ostalo bez svojih roditelja? To za oca od Srđana iz Trebinja ne prestavlja ništa. Neka se stidi pred roditeljima poginulih boraca Hercegovine i Republike Srpske.

Poštovani forumaši, zar treba da vam govorim odkud vjetar duva u Sarajevo i druge gradove Federacije, na demonstracije? Dobro razmislite!

Ja rekoh svoje, a vi recite šta god hoćete.
Idi na stranu - |listaj dalje|