fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

plemena - 85155 - 22.05.2013 : Milica Novak Novi Sad - best (0)

Poreklo porodice Kikanović


Zanima me poreklo porodice Kikanović iz sela Dvorske u Rađevini. Iz popisnih knjiga iz 1863. godine, a koji se poklapaju i sa usmenim porodičnim prenošenjem, znam pasove od Živka(koji tada ima 38 godina)-Tešman-Milivoje-Nikola-Tešman (moj otac).

Ne znam od kada je Živko tu, niti odakle su došli Kikanovići. Dugo tražim te podatke, ali ima dosta nejasnoća. Nalazim Kikanoviće u Grblju, Krtoljskoj regiji u okviru porodice Gošić, i da su stigli iz grada Dapca (u Albaniji) pa su se prvobitno prezivali Dapčić.

Slava moje porodice je Sv. Nikola a prislužuju Spasovdan. Kod Gošića sam našla da su slavili Sv. Srđa a prisluživali Spasovdan - iako se na tim prostorima nalazile crkve Sv. Nikole, Sv. Srđa, Sv. Spasa.

Retko prezime koje sam našla i kao ogranak Tatića doseljenika iz Pive, ali dalje ne mogu nikako da povežem njihovo kretanje u današnje krajeve(ako su to isti). Znam da ima Kikanovića muslimanske veroispovesti u Bosni oko Brčkog, pa ne znam da li je to ista grana?Zahvaljujem se unapred, ako uspete malo da mi razjasnite poreklo.
Idi na stranu - |listaj dalje|