fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_derventa - 84409 - 16.04.2013 : Novica Bogdan Futog - best (1)

Derventu treba oprostiti ali ne i zaboraviti!


Ne znam kada je novinar Filip zadnji put bio u Derventi, ali treba da dođe i da vidi da je suživot moguć, kao što je uvek i bio, dok nisu došli hrvatski osloboditelji. U svim hrvatskim selima se obnavljaju kuće vać 10 godina, svi putevi su ponovo asvaltirani i svi imaju uličnu rasvetu. Da li su čuo da se desio bar jedan incindent prema hrvatskim povratnicima na teritoriju opštine Dervente? Najlakše je optuživati drugu stranu za nesaradnju ka uspostavi poverenja.

Za 18 godina od prestanka rata, Hrvati su svojim postupcima samo provocirali Srbe na području Dervente i to postavljanjem spomenika poginulim pripadnicima 103. brigade HVO na Modranu, koji je kako i ti sigurno znaš u obliku slova U, a finansijer svega toga toga je Vedran Čorluka, bivši vaš reprezentativac u fudbalu koji je rodom sa Modrana. Posebo treba pomenuti skupove skupovima na groblju na Rabiću.

Mnogo ruku je pruženo ali niko ne uzvrati. Treba oprostiti ali nikad zaboraviti ono što se desilo marta, aprila, maja i juna 1992. godine u Derventi.

Novica Gornji Cerani Derventa.
Idi na stranu - |listaj dalje|