fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sokolje - 81386 - 09.01.2013 : Vojmi Policajac Beograd - best (2)

Kasarna Rajlovac


U poslednje vreme sam nešto ponovo počeo da razmišljam o kasarni Rajlovac, i vremenu koje sam proveo u njoj na odsluženju vojmog roka koji se završio krajem 1991. godine. Sarajevo i Rajlovac sa svojim meštanima je bilo nešto predivno sve dok se nije desio rat.

Učestvovao sam u obezbeđenju svih onih kolona koje su se vraćala sa Plesa i Cerklja i bile sprovođene u Bosnu, a najčesće u Mostar. Bilo je to u letu 1991. godine. Već tada je počeo da miriše barut i u Sarajevu i moglo se naslutiti da će da bude krvavo. Čak ni sama priprema odbrane kasarne Rajlovac me nije oduševljavala iako sam imao samo 20 godina. Na čelu mog voda policije bio je vodnik Meho Porobić, za koga se nije moglo reći da je bio jako inteligentan, ali je vojnički bio jako sposoban. Odmah po mom odlasku iz vojske sam čuo da je najprije učestvovao u borbama protiv muslimana a potom prebegao u njihove formacije. Kažu da je čak dogurao i do generala, ali su ga naši snajperisti ubili 1992. godine. Naravno, ako je sve ovo tačno.

Jedan od većih činova je bio i kapetan Agatunović, za koga ništa ne znam. Najveći čin u bezbednosti je bio potpukovnik Podunavac i ostali koje ne bih ovdje nabrajao.

Iz priče mojih prijatelja-pitomaca, koji su ostali u kasarni sam čuo da su teško izvučeni i da su im snajperisti sa brda iznad ulaza u kasarnu pravili haos. Kažu da je stradalo dosta vojnika ali i nedužne dece. Eh, bio je to opak ratč

Sećajući se događaja i napada na naše vojne magacine u Busovači još uvek čujem hice i svoje misli i želju da jednoga dana pređem Drinu i vratim se kući.

Žao mi je svih onih dobrih ljudi koji su ziveli u Rajlovcu.
Veliki pozdrav za sve!
Idi na stranu - |listaj dalje|