fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 80946 - 28.12.2012 : Izet Sisic Norge - best (2)

Moja verzija srpske kontraofanzive na Bihać


E pa dragi moji junaci srbi koji ste ucestvovali u kontraofanzivi na bihac ja ću da kažem moju verziju.

Kao prvo Alija Izetbegović je jedno govno od čovjeka i političara, htio je samo da uđe u istoriju kao stvaraoc Bosne ili muslimanske države, isto kao i Karadžić i vrhovnici SAO Krajine u Hrvatskoj.

Alija nije poštovao svoj narod i oficire zato što reče Dudaku:

 • "Vraga bi ti spasio Bihać da ja nisam platio!"

  Ovo je pravi primjer poniženja svojih generala ili možda bolji šta uradi Sferu Haliloviću , pobio mu je pola familije što mu je ovaj otvoreno rekao što je mislio...

  E, sada o ofanzivi na Bihać. Tamo su dovedene sve specijalne jedinice i dobrovoljci iz svih dijelova Republike Srpske plus Fikretovi koji su u stvari radili akcije tamo gdje to vi niste mogli. Morate znati da je 5. korpus strateški napadao i povlačio se, ali je tada na Bihać napadalo i do 50000 vojnika. Tačno je da ste vi bili došli blizu bolnice ali vaša komanda je bila pametna i shvatila kakav vam se masakr sprema jer ste pušteni tako blizu i odjednom bi se hiljade od vas našli u obruču iz kojeg nikad ne bi izašli.

  Morate znati da je 5. korpus imao 6-7 brigada na malom području Cazina i Bihaća jer su Fikretovi bili vratili Kladušu pod svoju kontrolu.

  Mladić je predvodio sa oko 9 do 12000 vojnika na Bužim gdje je i sam ranjen, a podvlačim da se je tu borila samo Bužimska brigada jer je Nanić rekao da će on da traži pomoć ukoliko mu ona bude trebala.

  Na Youtube se može naći gdje vaši bivši generali pričaju o neuspjehu ove ofanzive.

  Puno bi se toga moglo reći, ali ne treba da se zanosite zabludama da je Bihać kupljen. Vi biste voljeli da ste to osvojili. Kada Alija reče da je platio on je mislio na pare koje je dao 5. korpusu za municiju, logistiku itd...

  Izete,

  dobro si me nasmijao sa onim tvojim podatkom da su Srbi imali 50.000 vojnika koji su napadali na Bihać. Pa znaš li ti bolan da toliko vojnika nisu imala ni dva najveća korpusa Republike Srpske, a i da su rijetke akcije Vojske Republike Srpske u kojima je učestvovalo preko 3000 vojnika.

  Tačno je to da je Alija Izetbegović kupovao oružje i to direktno od Slobodana Miloševića, kapetana Dragana i njegovih crvenih beretki. Ovo su poznate činjenice i o tome i ne treba diskutovati. Međutim, i najvećem laiku za ratovanje je bilo savršeno jasno da vojska sabijena na tako malom prostoru, uz prekid u snabdjevanju municijom i MTS-om nije mogla da izdrži ni 20 dana. Zbog toga bi bilo pošteno da u toj svojoj glavi priznaš da ste opstali na tim prostorima samo zbog toga što vas je spasio Zapad, koji je natjerao Srbe da stanu a potom i da se povuku sa tih prostora.

  Mišljenja sam da treba da pišeš na ovoj stranici ono što znaš, a ne da oreš preširoko i preduboko. Nije za svakoga ni da diskutuje o strategiji ratovanja!

  Pozdrav,
  Željko Tomić
 • Idi na stranu - |listaj dalje|